Keskustelut Luonto Syke julkaisi vain yksityismaiden luontoarvot!

 • Tämä aihe sisältää 11 vastausta, 7 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 6 vuotta sitten Tilley toimesta.
Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 11)
 • Syke julkaisi vain yksityismaiden luontoarvot!

  Maaseudun Tulevaisuus kertoo, että Suomen ympäristökeskus Syke on julkaissut vapaasti ladattavan 12 kartan sarjan, joka kertoo Suomen metsien luontoarvoista. Perin erikoiseksi tilanteen tekee se, että Metsähallituksen talousmetsät ovat näissä kartoissa liikesalaisuuteen vedoten valkoista aluetta, eli niiden tiedot ovat salaisia, vaikka järjestelmää luotaessa oli sovittu kaikkien omistajien tietojen tasapuolisesta kohtelusta! On selvää, ettei tämänkaltainen menettely kestä EU:n oikeuskäsittelyä.

 • Korpituvan Taneli

  Tuo nyt varmaankin tulee muuttumaan. Eikö ne tiedot yksityisillä sitten ole liikesalaisuuksia?

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Visakallo

  En näe yksityisen metsänomistuksen tulevaisuutta kovinkaan valoisana, jos näinkin räikeästi rikotaan erilaisten omistajien tasapuolista kohtelua. Olisi todella mielenkiintoista kuulla asianomaisten tahojen perustelut moiseen menettelyyn.

  Pete

  Tietojen puuttuminen johtuu todennäköisesti siitä että yhtiöiden maista ei ole verovaroin kerättyä ympäristötietoa. Eli ei ole mitään julkaistavaa.

  harrastelija

  Metsähallitus taitaa olla ”valtio valtiossa”? Ihmeelliseksi asian tekee se, että valtion metsäthän ovat yhteistä omaisuutta. Emmekö saa omista metsistämme Syke-tietoja?

  Visakallo

  Miksi Metsähallitus sitten on vedonnut liikesalaisuuteen, jos mitään julkaistavaa ympäristötietoa ei olisi??  Näyttää siltä, että Metsähallitus ei aio enää jatkossa osallistua metsien lisäsuojeluun, vaan vastuu siitä jää kokonaan yksityisomistajille.

  harrastelija

  Vuosituhannen alussa katselin metsäpalstoja ”sillä silmällä”. Ylivoimaisesti parhaiten hoidetut olivat Bonvestan myytävänä olevat paästat. Metsähallituksen myyntipalstat olivat osin huonosti hoidetut ja väriarviosysteemi poikkesi tavanomaisesti, joten vertailu oli monimutkaisempaa. Yksityisten tarjoamat palstat vaihtelivat kovasti. Oli joku aivan priimakunnossakin. Omistajan kanssa kierreltiin hyvin hoidetulla palstalla ja omistaja ihmetteli sitten, kun kerroin, että etsin sellaista palstaa, jossa on tehtävä vähän töitäkin 🙂

  Mardy

  Yritin tänään tätä aineistoa katsella ja latasin koko paketin, mutta eipä noiden lukeminen tavallisilla Office-paketin ohjelmilla onnistunut. Lisäksi tuolla sivulla oli karttapalvelu, josta käsittääkseni olisi voinut katsoa tietoja online, mutta tuossakin tuli koko ajan vaikka mitä muuta tietoa (monia karttatasoja piti rastitella pois) ja en saanut sellaista näkymää, mitä ohjeissa luvattiin. Onko joku onnistunut noita oikeasti katsomaankin?

  Visakallo

  Metsähallitus on yllätäen alkanut purkaa alueiltaan nuotiopaikkoja, pitkospuita ym. retkeilypaikkoja. Tavoite on poistaa viidesosa nykyisin käytössä olevista kohteista.

  jees h-valta

  Oikea on siis suunta. Jokohan verovarojen käyttö alkaa järkiintyä Metsähallituksenkin mailla.

  harrastelija

  ” Villi Pohjola” ja vastaavat luontoon liittyvät viritelmät ovat vieneet MH:n toiminnan pahasti miinukselle. Näiden palveluiden käyttäjämäärät ovat vaatimattomia. Taloudellisesti ne vaativat paljon työtä ja rahaa.

  Metsähellitukselle on annettu tiukat budjettiraanit, joita se on joutunut hakkuilla täyttämään – jopa keskenkasvuisia metsiä hakkaamalla. Muistaakseni vuosittainen hakkuumäärä on karkeasti 6 milj. kuutiota. Maa on jaettu 3 vyöhykkeeseen, 2 milj.kuutiota per alue. Mh:n kannattaisi tehdä pitkäaikaista metsän hoitotyötä, jotta suuresta metsäalueesta saisi optimituloksen! Politiikan avulla se ei ainakaan onnistu, koska 4 vuoden periodikin näyttää olevan liian pitkä.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 11)