Keskustelut Luonto Syyt maaseudun autioitumiseen

Esillä 10 vastausta, 531 - 540 (kaikkiaan 556)
 • Syyt maaseudun autioitumiseen

  Maatalouden koneellistuminen,tilakoon kasvu ja vähemmän työvoimaa vaativat viljelymenetelmät.

  Myöskin metsätalouden koneellistuminen on yksi merkittävä tekijä.

  1950-luvulla ihmiset alkoivat muuttaa työnperässä kaupunkeihin.

  Syitä on varmaan muitakin,mutta Susi ei kuulu niihin syihin.

   

 • Rane

  Kovin paljon en Hesaria lue mutta on siinä vähän oma tunnelmansa.Kun toimittaja uskaltautuu lähtemään ”maakuntiin”niin se lähtee ikään kuin tutustumaan  alkuasukkaisiin ja niiden outoihin tapoihin joita sitten ylhäältä ihmetellään.Vähän kuin brittiläiset tutkimusmatkailijat aikoinaan Afrikassa etsivät ja löysivät paikkoja joissa jo asui ihmisiä.

  Puuki

  Olisiko se niin, että toimittajakoulussa ei ole kuin ehkä 2 eri ainetta opiskeltu.  Sama ongelma kuin monessa muussa maassa, joissa ei opiskella kuin 2-4 eri ainetta. Esim.yleistieto jää helposti ohueksi.

  Uudenmaan maakuntakeskus on Helsinki -niminen (EU:n kartalla keskikokoinen) kaupunki.

   

  nuori isäntä

  Ranskassa sisäinen liikenne on toiseen suuntaan. Vuosittain Pariisin väkiluku pienenee 12000 asukkaalla. 60% kaupunkilaisista haluaa pois kaupungeista maalle. 100 000 vuodessa toteuttaa haaveensa.

  https://yle.fi/uutiset/3-11010564

   

   

  Remie

  Kuinka nyt noin kävikään. Että oikein maalle.

  jees h-valta

  Ranskalaiset ovatkin tavallista fiksumpaa kansaa. Ei suomalaisista piipertjistä edes tuohon ole. Kun se ensimmäinen julkinen haastattelu on tehty ottaa suomipiipero ”ritolat” ja palaa kaikessa hiljaisuudessa Hesan koksinkäryyn.

  Visakallo Visakallo

  Ulkomaalaiset ovat taas alkaneet ostaa taloja ja mökkejä Suomesta. Tällä kertaa mm. sveitsiläiset ja saksalaiset ovat asialla. Vieläpä niin, että mitä syrjäisempi paikka, sitä parempi kysyntä.

  mehtäukko

  Ihmisellä on yksi ja ainoa lyhyt elämänsä. Suurissa ghetoissa ei tarvitse puhjeta kummoinen lintulunssa tai paskatauti kun kaikki sairastuu. Kyllä moni aikuistunut ihminen nostaisi kytkintä, jos olisi paikka preerialla tai vuorilla minne asettua.Juurekset kasvimaalta,kalaa ja riistaa saloilta…

  Remie

  mehtäukolle täysi tuki.

  Puuki

  Ranskanmaalla ollaan ”edistyksellisiä” monessakin suhteessa. Esim. Pariisissa on vuokralaisilla etuna asumistakuu vaikka ei olisi varaa tai halua maksaa vuokraa. Kerran oli juttua vuokralaisesta joka oli asunut jo 4 vuotta ilmaiseksi vuokranantajan piikkiin  eikä ollut aiettakaan muuttaa muualle.  Koska vuokralaista ei voi irtisanoa ellei tällä  ole uutta asuntoa minne mennä, ei vuokranantaja voi mitään vaan voi joutua vaikka itse pois kodistaan, jos tulot loppuu.

  Suurkaupungeissa on ilmanlaatukin usein semmonen, että pakko sieltä on pyrkiä maalle, jos vain mahdollista.

  Remie

  Puuki . Ei ole Ranska ainoa. Jos vuokraat asunnon perheelle, siirrät tavallaan asunnon heidän nimiin. Sinulla ei ole mitään oikeutta sen jälkeen asuntoon ennen kuin vuokralaiset ovat poistuneet. He saavat rikkoa tahria turmella maalata repiä, tehdä mitä tahansa . Mitään korvauksia ei mistään saa. Jos on ilkivaltaa. Poliisi ei ota kantaa. Oma vakuutus ei korvaa ilkivaltaa, vain vahingot. Voi perätä oikeusteitse korvausta josta tulee hiton kallista koska vuokran antaja aina häviää. Vuokralaisella on rajaton oikeusapu käytettävissä yhteiskunnan puolesta. Vuokranantajan on kustannettava itse  tuomarinsa. Suomessa vuokralainen on ylin toimielin jolla on sotakoneiston oikeikeudet, he päättävät vuokanantajan omaisuudesta. Tiedän tapauksen joka on oikeuden palvelija ja kaikki resurssit käytettävissä, eikä rahasta tee tiukkaa. Hän peri omat vanhempansa ja puolison vanhemmat. Molemmat jätti hänelle perinnöksi keskeltä kaupunkia asunnot . Hän kertoi että asunnot ovat tyhjillään koska ei voi vuorata koska vuokran antajalla ei ole oikeuksia puolustaa omaisuuttaan. Näin on Suomen maassa säädetty pykälät.

Esillä 10 vastausta, 531 - 540 (kaikkiaan 556)