Keskustelut Metsänhoito Taimien kasvatus

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 48)
 • Taimien kasvatus

  Onko kukaan kasvattanut metsäpuiden taimia itse? Onko ajatuksessa mitään järkeä? Taimia on joskus vaikea saada, samoin kuin muokkauskalustoakin. Pitäisi ottaa koko uudistamisketju omaan hallintaan, niin ei olisi aina kiireisten konemiesten armoilla.

 • wanhajätkä

  Oon käyny pikkusen käpyvarkaissa nuissa metlan erikoispuupoluilla ja muissa arporeettumeissa. Niitä aattelin karistella ja idätellä ihan vaan malliksi jokaista erillaista mitä oon löytäny. Siinäpähän ne sitte olokoon perennapenkin päässä. Istuttelin jo satatakunta eri lajia tähän ympärille. puolenkymmentä laatuaan. Aika hintavaa tuolta puutarhoilta.

  Ompahan sitte ku askel lyhenee nii ettei oikeen kule ja hartioista tulee olkapäät että raivurin valjaatki pitäs panna ristiin kaulanympärille. köpöttellee sitte nuita polkuja lähellä pirttiä ja mietiskelee miten nuo oudot oikeen menestyy…tai ei.

  On tämä hupaisaa porukkaa ku pitäs puhua siemenistä, sirkkataimista ja poteista ni kohta puhutaanki harvesterista. Kummahan on ku jo toista sivua mennään ni ei oo menty hirvipolitiikkaan. Myyristä ois nyt hyvä alottaa.

  Puu Hastelija

  On muuten sellaiset merkit, että niistä myyristä päästään pian puhumaan, en tiedät, joko tänä talvena räjähtää silmille, mutta poikkeuksellisen vahva alku tuntuisi nyt kannalla olevan.

  Ja omat taimien kasvatus kokemukset jostain menneidyydestä – eiköhän ole selvempi jättää homma ammattilaisille. Varmasti tienaa paremmin melkein missä tahansatmuussa hommassa. Tai sitten täytyisi oikeasti panostaa ja keskittyä siihen tekemiseen. Tai sitten ottaa puhtaasti harrastuksena, eikä välitä hittoloisiakaan, jos onnistumis % on jotain 35

  wanhajätkä

  Haastelijan kans juuri samaa mieltä… Vain pikkusen pirruuttaan. Jos parikin onnistuu miehenkorkuseksi ni oon onnellinen.

  Puu Hastelija

  Itsellä odottaa pieni pussillinen jalokastanjoita, tavallisia(?) kastanjoita ja pari kourallista tammenterhoja viimeiseltä ”etelän” reissulta. Voi tietty olla, että niille tulee noutaja talvella, vaikka jonkin verran korkealta ovatkin.

  jpjulku jpjulku

  ”eiköhän ole selvempi jättää homma ammattilaisille”.

  Noinkin tietysti voi ajatella. Kaikista asioista. Jossain vain pitäisi pyrkiä olemaan itse se ammattilainen 🙂 Hyvää joulua!

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Kastanjat ja tammenterhot kannattaa ’kylvää’ syksyllä maahan, tai ellet kylvänyt, säilytä siemenet jääkaapissa niin saavat kylmäkäsittelyn.

  Puu Hastelija

  Joo, piti kyllä käydä ne jo yhden aukon laitaan tökkimässä, mutta kävi just kuin entiselle sialle (ensin kärsä kipeä, sitten olikin jo maa jäässä). Ovat olleet ulkoeteisessä nyt odottelemassa, juuri tuota itämilepoa ajatellen.

  Erikoisempi siemenpallukka golfpalloa hieman pienempi, piikikkään tuntuinen. Kuivuttuaan alkoi hajota useiksi (ehkä 100) siemeneksi. Kyseessä joku todella suuri vaahteralaji, vielä ei ole tullut ehdittyä gooklettaa tarkemmin. Ajattelin koittaa sitä tuohon kotirantaan, voi tosin olla liian kylmä paikka.

  jpjulku jpjulku

  Jalokastanjoita, kastanjoita ja tammenterhoja, mutta kysymyksessä ”joku todella suuri vaahteralaji”?

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Ei vaikuta vaahteralta. Minkä näköiset lehdet oli emopuussa?

  Puu Hastelija

  Ihan vaahteran näköiset. Ehkä hieman kapeammat lehdet kuin täkäläisillä. Runko ei ollut mitenkään yksivärunen niissä suuremmissa yksilöussä, pikemmin gamokuvio, jossa pääväri harmaahko hieman eri sävyissä lähes valkoiseen ja mustaan asti. Ei mitenkään kaarnamaisia, pikemmin sileitä rungoltaan. Vaikka n. 2m taisi olla halkaisija.

  Se siemenpallukka oli ikään kuin vartaassa, eli muutaman millin paksu varsi kasvoi sen läpi. Jossain puistikossa sillä reissulla tuli törmättyä nimikylteillä varustettuihinkin puihin ja pensaisiin, joidta kuvia tuli räpsittyä, mutta tätä puuta ei tullut vastaan.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 48)