Keskustelut Metsänhoito Taimikonhoito

Esillä 3 vastausta, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
 • Taimikonhoito

  Mitä metsänhoidon suositukset antavat tavoitetiheyksiksi eri alueille, puulajeille ja kasvupaikoille?

  Suositus näyttää olevan hyvin linjassa Metka-tuen kanssa. Karummille kasvupaikoille ja Pohjois-Suomeen näkyy suositus olevan, että taimikonhoito tehdään aiemmassa pituusvaiheessa.

  Jos kylvötaimikko on alussa hyvin tiheä, suositellaan max 3000 taimen tiheyttä taimikonhoidossa. Välttäisin äärimmäistä ylitiheyttä siten että harventaisin jo varhaisperkausvaiheessa kylvötuppaita. Silloin ei taimikkoa tarvitsisi hoitaa ennenaikaisesti eikä jättää ylitiheäksi seuraavassa vaiheessa.

  Seuraava vaihe eli taimikonhoito sitten kasvupaikka huomioiden: rehevämmälle paikalle jätetään enemmän runkoja. Männyllä siis osapuilleen näin: tuore kangas (mustikkatyyppi MT) ja rehevämpi 2500, kuivahko (puolukkatyyppi VT) 2250 ja kuiva (kanervatyyppi CT) ja karumpi korkeintaan 2000 tainta per hehtaari. Ilahduttaa ainakin motokuskeja.

  https://metsanhoidonsuositukset.fi/fi/toimenpiteet/taimikonharvennus/toteutus#section-289

 • A.Jalkanen

  Pekka Puuntuottajan mietteitä taimikoiden runkoluvuista ja taulukko josta näkee etäisyydet eri tiheyksissä.

  http://www.puuntuottaja.com/taimikon-runkoluvun-maarittaminen/

  Petkeles

  Tällä menolla piikkipaikka on väistämätön. Paas vielä laittain istutustiheydelle ja harvennuksille omat. Ei meinaan nääs ole asiaa aikaisemmin puitu.

  A.Jalkanen

  En halunnut sotkea enskaketjua enää enempää. Metkassa on sitten monta muutakin työlajia mukana joten siksi sillekin oma ketju.

Esillä 3 vastausta, 1 - 3 (kaikkiaan 3)