Keskustelut Metsänhoito Talviraivaus

Esillä 3 vastausta, 21 - 23 (kaikkiaan 23)
 • Talviraivaus

  Merkitty: 

  Kommenttina juttuun Metsälehti 4/2021: Tein työllisyysehtoisia taimikonhoitoja ja ennakkoraivauksia talvina 1975-76 ja 1977. Raivaussahana oli Husqvarna 165R. Huolehdin, että kaasutin sai lämmintä ilmaa sylinterin rivoilta pienillä rakenteellisilla muutoksilla; käynnistimen ilmanottoaukot puoliksi teipattu ja reikä sylinterin ja kaasuttimen väliseen muoviseinämään.  Käytin silloisia saatavilla olevia lumikenkiä. Ei tämä talvinen raivaus uutta ole, ehkä on jäänyt välillä unohtumaan.

 • pihkatappi pihkatappi

  No joo, on se noinkin, aina on vertailukohta. Kuitenkin raskas olosuhde tekee sen että vanha ei palaudu. Pari päivää kun tekee, on jo pakko huilata päivä ja kun on muutakin tekemistä niin tekee niitä muita hommia kunnes taas on paremmat mestat tuolla metsässä. Mulla on 40 km palstalle ja vajaita päiviä en tarkoituksella tuohon matkaan lähde tekemään.

  Mettämakuri

  Oon ajanut kelkkalla  palstalle kulku urat 5metrin välein, yön yli kun antaa kovettua niin on nätti kulkea ja voi kaataa puut urien päälle niin eivät uppoa.

  pihkatappi pihkatappi

  Voi olla hyvä konsti. Mulla kelkka tyhjänpanttina viimeiset kolme vuotta, ei oo ollut lumitalvia. Täytyy ottaa keinovalikoimaan kelkalla tamppaus, mutta korjata ensin lähivuosina kelkan peruutusvaihde, ilman sitä tyhjänä ajokin vaatii reittien suunnittelun.

Esillä 3 vastausta, 21 - 23 (kaikkiaan 23)