Keskustelut Tekniikka Tankatkaa etanolia

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 15)
 • Korpituvan Taneli

  Ei taida paljon etanoli autoilijoita löytyä. Etanolituotteitten muuta käyttöä toki porukka kai kiitettävästi harrastaa. Siinäkin tukea toki tarvitaan aina jossain vaiheessa.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  kim1

  Täytyy ottaa huomioon e-85:n noin 30% suurempi kulutus.200€:n tukea ei saa uudempiin autoihin,eikä se kaikkiin   bensa autoihin edes sopi.

  Apli

  Ajan nykyisin kaasuautolla ja olen kyllä erittäin tyytyväinen nykyiseen autoon, pikkusen oli alkuun ennakkoluuloja mutta ei enää.. Hybridi kävi ekas mielessä kun autoa vaihdoin mutta kaasu tuli sitten, E85 ei käynyt edes mielessä.

  Kumikettu

  Kaasu olisi hyvä mutta kaukana. 90 km pitäisi ajaa väärään suuntaan sitä ostamaan. Kuluisi kaasu melkein siinä hakureissulla kaasutellessa.

  Skoda Fabia, vm-06,  1,4 TDI, muistuttaa rakkaasta Valtra 565:stani vm-68 aina,  kun joudumme erillämme yöpymään.

   

  puunhalaaja

  Siskonmies tuollaisen systeemin juuri asensi reilun vuoden ikäiseen autoonsa, ei ainakaan vielä ole tullut mitään killeriä vastaan.

  Korpituvan Taneli

  Eiköhän,  sähkö, kaasu ja etanoli ole edelleen vain pienen harrastelija joukon kokeiluja. Autojen käyttövoimana tulee vielä pitkään olemaa bensiini ja nafta.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  suokukko

  Kulutus kasvoi noin kolmanneksen, mutta polttoaineen ollessa halvempaa, syntyy säästöä noin 200 euroa vuodessa. Kilometrejä kertyy tosin melko vähän, vajaa 10tkm eikä talviajoa ole paljoa.

  Mitään käyttöongelmia ei ole ollut, eikä etanolia edes huomaa käytössä. Tai itse asiassa tehoa tuli noin 20-30 heppaa lisää. Pa-asemia hyvin eikä ongelmaa, sillä voi tankata myös 95e:tä.

  Erikoista tuossa tuessa oli se, että se rajattiin pois uudemmilta autoilta (eli 2008 ja tuoreemmilta). Niihinkin voi muutoksen tehdä, mutta tukea ei saa.

  Knoppitietona: Moniin Saabeihin muutoksen saa pelkällä tietokonepäivityksellä.

  Tolopainen

  Tehoa ei tule muuten lisää kuin kulutus kasvaa. Alkoholin energiasisältö on puolet bensiinin sisältämästä. Eipä noilla päästöihin mitään merkitystä ole, mutta onhan se hyvä, että jotkut alkavat koekaniineiksi autollaan. Kun meillä on 200000 öljylämmitteistä kiinteistöä, kannattaisi päästöjen vähennys tehdä ensiksi niissä.

  kim1

  Ihan hokkuspokkus ei ne tehot nouse,mutta e-85 antaa mahdollisuuden käyttää korkeamman  oktaaniluvun ansiosta suurempaa sytytysennakkoa ja korkeampaa ahtopainetta..

  Puuki

  Miten sen muutoskatsastuksen kanssa , kun artikkelin mukaan pitää olla vm. 2007 vanhempi auto jotta voi muutoskatsastaa ? Meinaako se että uudempia ei voisi muuttaa etanoli-autoksi ollenkaan?     Varmaan ilokaasukäyttöiseksikin voisi moottorin muuttaa, jos haluaa lisää suorituskykyä.  Kulutus saattaa silloin tosin lisääntyä (  ainakin pörssin puolella ) eikä vähentyä.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 15)