Keskustelut Tekniikka Tankatkaa etanolia

Esillä 5 vastausta, 11 - 15 (kaikkiaan 15)
 • suokukko

  Tolopainen. Vielä 2010 noita flexfueleja valmistettiin hurjia määriä Volkswagenin, Fordin, Opelin, Saabin ja Volvon toimesta. Sittemmin meni kehitysrahat sähköautoihin. Mutta koekaniineista ei todellakaan voida puhua – niin paljon noilla on ajettu ja ajoneuvoja teiltä löytyy.

  Myös tehonlisäys oli välitön. Tämä taitaa tosin koskea vain Saab-merkkisiä autoja? Muilla ei taida tulla noita piilotettuja heppoja.

  Puuki. Uudempia autoja saa toki konvertoida etanolille. Ei ole estettä. Ainoastaan tukea voi hakea noihin vanhempiin autoihin. Outoa että rajasivat tuolle vuodelle.

  kim1

  Jos oikein olen ymmärtänyt,niin 200€:n muutostuen saadakseen,täytyy katsastaa..,mutta ei ole pakko jos et muutamaa lanttia ole vaille…p.s.koomista sinällänsä ettei e-85 ole viherpipertäjien suosiossa ,vaan virittäjien suosiossa,taitaa miltei kaikki drifting  autot olla e-85 käyttöisiä…,sen takia että esim.102 oktaaniset kilpa bensat maksavat vähintäänkin 4€ litra…

  suokukko

  kim1. Valtion tytöt ja pojat tosiaan vaatii tuon muutoskatsastuksen autolle, jos autoilija haluaa tuen nostaa. Mutta eihän se pakollista ole. Muutoskatsastukselle hintaa tulee noin 50 euroa. Ja huvittavaa tosiaan – ei taida vihreät juuri tuosta puhua kun kaikki effortti on suunnattu sähköautoille. Samaan aikaan kuitenkin mutistaan, että myös vanhoille autoille pitäisi kyetä tekemään jotain – kummasti vain kotimainen etanoli unohtunut keinoista. Populismia?

  Puuki

  Moniin Saabeihin muutoksen saa pelkällä tietokonepäivityksellä.

  Lastuttamalla saa tietääkseni muutettua auton tietokoneiden asetuksia , jolloin mm.polttoaineen syöttö muuttuu ja tehoja tulee moottoriin lisää.  Esim. Volvolla on oma Polestar päivitys, jolla autoon saa lisäpolleja ja takuukin säilyy jos on voimassa. Jotain vastaava luulisi olevan etanolikäyttöön muuttaminenkin. Suoraruiskutuskaasari – malleja ei voinut siis muuttaa.

  Per Ä Reikäs

  O dieselit ja polkupyörät nykysi etanol oli ja meni vuosikymmen sitte

  http://areena.yle.fi/1-4591426

Esillä 5 vastausta, 11 - 15 (kaikkiaan 15)