Keskustelut Tekniikka TAPAUS SUNILA

 • Tämä aihe sisältää 44 vastausta, 17 ääntä, ja päivitettiin viimeksi sitten Apli toimesta.
Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 44)
 • TAPAUS SUNILA

  Niin vaikea ja harmittava kuin asia onkin, nyt olisi Sunilan 250 työntekijän tuhannen taalan paikka ostaa tai vuokrata laitos. Vaikka osuuskuntana ilman isoja pomoja omistaja/työntekijät kokisivat vastuunkantajan autuutta, lakko-aseita ja voitonriemua. Sak:sta varmaan löytyy konsultti-apuja.

 • Metsäkupsa

  Sunilassakin taannoin lakkoiltiin, lieneekö vielä muistissa työntekijöillä. Kun tehdas oli ainakin taannoin myynnissä,  niin nyt tosiaan ostamaan tai vuokraamaan. Marin aikaisemmin tiesi lakkauttavien tehtaiden olleen kannattavia,  vaikka omistajat eivät olleet samaa mieltä.  SAK vaan takaamaan Sunilan työväelle jatkoa, puheiden sijaan olisi nyt mahdollisuus myös tekoihin.

  mehtäukko

  Sak pääsisi nyt lopultakin näkemään sitten vierestä, mitä kannattaa yritykseltä ja omistajatyöntekijöiltä alituiseen vaatia. Työelämästä vieraantuneet aatesuuntaukset jos alkaisi lahota…?

  Nostokoukku

  Osuuskuntamuotoisena Sunilan jatkaminen olisi vähän vaikeaa. Osuuskunnassa kun kaikki ovat omistajan edustajia ja saman arvoisia, eli toimitusjohtajia. Voisi 5,5 miljoonan vuosipalkat ja tulospalkkiot yrityksen johdolle kuihduttaa kassan.

  Rane

  Puunhankinta olisi pullonkaula?

  mehtäukko

  Kyyyllä myhistys ”pitkine listoineen” tukkii pullon.

  Metsäkupsa

  Jos totta puhutaan, ei Stora Ensokaan saanut puunhankintaa kotimaasta hoideltua. Tuontipuu voittoisesti sellua keittelivät ja venäjän puun varassahan se oli. Puuhuolto kalliine tuontipuineen ja suhteellisen vanhako tehdas syynä tähän lopputulokseen. Suomessa tulee jatkossakin vanhemmasta päästä laitoksia sulkeutumaa tehokkaampien tieltä. Kun uskoakseni kilpailu puusta kiristyy, heikoimmat putoavat pelistä ajan mittaan.

  mehtäukko

  Kilpailun kiristymiseen vaikuttaa yhä rajoittuva tarjonta päättymättömien ilmasto-, entisöinti-, museointi-, ötökkä ym. ym. vaateiden kurmuutuksessa. Onneksi vihervasemmisto putosi lauteilta.

  Kuusiporat ja muut tuholaiset ovat paha vitsaus tulevaisuudessa.

  Pavekka

  Onhan ne ihan hyvin voineet olla kannattavia loppuessaan. Mutta tuotto ei ollut riittävää. Pääoma saa paremman tuoton jossain muualla. Kyllä siellä on varmaan tilikirjat kammattu tarkkaan ja tehty mitä voitu. Kaippa ne tehtaat vanhenee siinä kuin autotkin.

  mehtäukko

  Mutta kun aina toitotetaan työnantajan aiheuttamiin ja tekemiin heikennyksiin työntekijää kohtaan?

  Nyt olisi tilaisuus ja näytön paikka.

  Apli

  Pieni sellutehtaaksi, vanha eikä integraatti eli ei kyljessä kartonki tai paperikoneita, eipä tullut yllätyksenä sulkeminen.. Seuraavaksi odotan mitä UPM tekee, Kaukaa on varmasti tapetilla ainakin.. Metsäliitolla Joutseno on pudotuspelin palikka heillä.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 44)