Keskustelut Metsänhoito Tarjouspyynnöt MHY:n kautta & valtakirjakauppa?

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 60)
 • Tarjouspyynnöt MHY:n kautta & valtakirjakauppa?

  Iltaa,
  aloitteleva metsänomistaja kyselee:
  Männikön ensiharvennusta pitäisi teettää n. 15 hehtaarille. Kun ei itsellä ole kokemusta tai osaamista työn laadun valvomisesta, niin helpottaisihan se jos MHY:n ekspertti hoitaisi sen homman (olettaen että hän osaa sen, ja tekee työnsä hyvin).

  Mutta mitkäs noin muuten on tällaisen kauppatavan plussat ja miinukset?

 • A.Jalkanen A.Jalkanen

  Tomperi, saa kertoa. Kuitenkin pitää muistaa että noita esimerkkejä joissa kaikki ei ole mennyt kuin pitäisi löytyy varmasti muistakin metsäalan toimijoista. Yksittäistapauksista ei siis kannata tehdä pitkälle meneviä johtopäätöksiä. Vertailun vuoksi: jos jatkuva kasvatus meni yhdessä metsikössäni persielleen, ei se tarkoita että se ei voisi toimia koskaan missään. Miksi mhy olisi erityisen huono organisaatio? Jos pystyt Tomperi sen perustelemaan kuulemme mielellämme!

   

  Apropoo

  Jeps, kiitos tiedosta ja noinhan sen voisi tehdä.


  @Tomperi
  , sun viestistä ei nyt ihan saa selvää mitä ajat takaa, mutta mun puolesta saa kertoa. 😀

   

  Apli

  Suosittelen sitä Kuution käyttöä se on aika helppoa, toki siellä ei ole tosiaan niitä kaikkia ostajia, mutta ainakin omalla kohdalla viimeisin kauppa, tosin päätehakkuu meni hienosti kun kilpailutin sen kuution kautta.. Nythän on se tilanne että yhä enemmän puuta myös kuitupuuta päätyy polttoon, koska sähkön hinta on korkea ja turpeen saatavuus huono, jatkossa tämä vaan kiihtyy johtuen turpeen alasajosta ja varsinkin jos ja kun sahasuhdanne alkaa kääntyä alaspäin jolloin sahoilta tuleva kuori ja puru vähenee vaikkakin sahoilla on investoitu uuteen kapasiteettiin.. Mhy on niinkuin muutkin aina ei mene niinkuin pitää on sitä tapahtunut itselläkin niin Mhy kanssa kuten yhtiöidenkin, virheitä on sattunut on niitä ostajat joutuneet korvaamaankin, silti olen jatkossakin kahden Mhy:n maksava jäsen sekä kahden yhtiön metsäpalvelujäsen minusta ne molemmat täydentää hyvin edelleen tosiaan(:  Janne Seppäsen videoita kannattaa katsoa Youtubesta niistä oppii aina jotain uuttakin, Janne siellä kertoo hakkuusta, jonkin verran myös katkonnasta yms..

  Apropoo

  Jeps.
  Ja sit vielä tämä ”katkonnanvalvontaa for dummies”-kysymys: Katkonnalla ei vissiin oo mitään merkitystä kuitupuun korjaamisessa, vaan ainoastaan silloin kun korjataan ja katkotaan tukkipuuta?

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Ei ole merkitystä katkonnalla. Kaupan edullisuus ratkeaa tuossa siitä kumpi on parempi: puhdas kuitupuukauppa vai energiakauppa karsittuna rankana. Kokopuun korjuuta en suosisi koska siinä metsästä viedään enemmän ravinteita pois.

  Nimetön

  Odotellaan Tomperin vastausta kuka on se metsänomistajan paraskaveri?

  Tomperi

  Metsänomistajalla on kavereita jos on paljon metsää ja myytävää puuta, on kaikkien kaveri.

  Ei se ole organisaatiosta kiinni.

  Jos negatiivisen jutun, asian ilmaisee, saa voimakkaan vastareaktion.

  Sanon A.Jalkaselle suoraan jos joskus kohdakkain osun, ei olla vielä osuttu, ehkä joskus Helsingissä metsäalan messuilla.

   

  Puuki

  Jotain merkitystä voi olla katkontaan kuitupuun mitta-ja laatuvaatimuksillakin, jos korjataan esim. vain pitkää kuitua eikä lyhyet apumitat ole käytössä. Mutta yleensä ei eroja juuri ole ellei sitten korjata myös pikkutukkia.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Millainen on negatiivisen asian ilmaisun vastareaktio – riippuu kulttuurista ja siitä miten asiansa ilmaisee. Palautteen käsittelykyky riippuu myös palautteen saajan persoonasta. Olisi organisaation (ja yksilön) kehittymisen kannalta tärkeää, että kaikenlaista palautetta osattaisiin ottaa vastaan.

  Tomperi

  Kieltäminen syyttäminen vähättely uhkailu

  ajatusleikki, jos minä sanon että täysin tarpeetonta työtä olet myynyt metsänomistajalle että siitä ei hyödy kukaan muu kuin Sinun organisaatiosi … mitä arvelet?

   

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 60)