Keskustelut Puukauppa Tarvitaanko valtakirja?

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 20)
  • Tarvitaanko valtakirja?

    Jos henkilö A allekirjoittaa metsänhakkuusopimuksen, jossa on tarvittavat tiedot kohteesta jne. niin tarvitseeko henkilö B erillisen valtakirja puukapan varsinaiseen toteutukseen? Siis lähtiessään kyselemään hintoja ja muita ehtoja eri ostajilta?

    Onko metsänhakkuusopimus ja puukaupasopimus yksi ja sama asia? Siis. Voiko pelkällä metsähakkuusopimuksella tehdä varsinaisen puukaupan?

    Mielestäni ei, mutta keskustellaan!

    Naapurini kyselee tätä, mutta kun en ole asintuntija, niin onko täällä tietoa?

  • Panu Panu

    Käytännössä valtakirjaa tuskin tarvitaan eli lähtisin neuvottelemaan ilman sitä. Tarvittaessa sen voi sitten tehdä jos joku puunostaja sitä vaatii. Itse olen puukauppoja tehnyt isälleni tällä tavalla.

    Metsänhakkuusopimus ja puukaupasopimus on ymmärtääkseni sama asia.

    Hyöteikkö Hyöteikkö

    Metsänhakkuusopimus on sama kuin kauppakirja. Sitä ei voi allekirjoittaa ilman valtakirjaa kukaan muu kuin alueen omistaja.

    Timppa

    Ymmärsin tilanteen sellaiseksi, että metsänomistaja ei jostain syystä pysty tai halua asioida suoraan puunostajien kanssa ja haluaa käyttää asiamiestä.

    Kuten tuolla edellä todettiin, niin kyllä valtakirja on tarpeen. Siinä tulee yksilöidä tietysti valtakirjan antajan tiedot sotuineen ja yhteystietoineen. Lisäksi myytävän kohteen tiedot, kuten tilan nimi ja rekisteritunnus ja mitä sieltä on tarkoitus myydä. Sitten se, että tämä asiamies valtuutetaan vastaanottamaan ostotarjoukset.

    Eiväthän yhtiöt voi antaa tarjouksia kenelle tahansa. Silloinhan joku voisi vaikka testata hintatasoa pyytämällä tarjouksia naapurin metsästä.

    Panu Panu

    Teoriassa valtakirja tosiaan varmasti tarvitaan. Käytännössä minulta sitä ei ole kysytty, tosin lähisukulainen oli tosiaan myyjänä. Jos ostaja kysyy valtakirjaa niin puhelinsoitto MO:lta riittänee.

    Täysin eri asia on tietenkin jos henkilö B allekirjoittaisi puukauppasopimuksen mutta siitähän tässä ei ollut kyse.

    Panu Panu

    Kun myin puuta juuri ostamaltani palstalta niin yksikään viidestä kirjallisen tarjouksen tehneestä ostajasta ei voinut tietää, että palsta on siirtynyt omistukseeni.

    Vasta kun puukauppasopimusta oltiin allekirjoittamassa niin ehdotin itse, että voisin lähettää heille tilan kauppakirjan ja niin tein.

    Minulle jäi kuva, että puun ostajaa ei kiinnosta kenen puita myydään, koska ostaja todennäköisesti ei syyllisty mihinkään vaikka joku myisi toisen puita.

    Timppa

    Kyllä ainakin jotkut ostajat ovat tarkkoja. Jos esimerkiksi perikunta myy puuta, niin kauppakirjassa pitää olla kaikkien osakkaiden nimet tai myyntiin oikeuttava valtakirja.

    Panu Panu

    Kun myyjä kertoo ostajalle, että perikunta myy niin silloin tietysti pitää olla kaikkien nimet paperissa tai valtakirja. Oleellinen kysymys on se, että tarkistaako ostaja mitenkään, että kyseinen tila on oikeasti perikunnan omistuksessa. Vähän veikkaisin, että ei.

    EDIT: Tosin perikunnan tapauksessa samasta perukirjasta, josta katsotaan kuolinpesän osakkaat näkyy myös, että tila kuuluu kuolinpesälle.

    Köppäkynsi

    Jos puunostajia ei tosiaan kiinnosta, kuka omistaa palstan, josta on antamassa tarjousta, niin tällaista tilannetta voi hyödyntää, kun on ostamassa jotain palstaa ja miettii, mitä siitä tarjoaisi. Ei muuta kuin tarjouspyynnöt puukaupasta vetämään mahdollisimman moneen firmaan ja niiden perusteella sitten arvioi palstan arvon.

    jees h-valta

    Harvemmin on myydä palstoja joiden arvo nojaisi pelkästään heti myytävään puutavaraan. Kyllä ainakin olen itse törmännyt jopa sellaiseen myyjään joka hinnoitteli jo odotusarvonkin kauppahintaan.

    Hyöteikkö Hyöteikkö

    Tuolla Köppäkynnen kommentilla on todellisuuspohjaa. Tiedän ihan kokemuksesta.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 20)