Keskustelut Puukauppa Tarvitaanko valtakirja?

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 20)
  • Tarvitaanko valtakirja?

    Jos henkilö A allekirjoittaa metsänhakkuusopimuksen, jossa on tarvittavat tiedot kohteesta jne. niin tarvitseeko henkilö B erillisen valtakirja puukapan varsinaiseen toteutukseen? Siis lähtiessään kyselemään hintoja ja muita ehtoja eri ostajilta?

    Onko metsänhakkuusopimus ja puukaupasopimus yksi ja sama asia? Siis. Voiko pelkällä metsähakkuusopimuksella tehdä varsinaisen puukaupan?

    Mielestäni ei, mutta keskustellaan!

    Naapurini kyselee tätä, mutta kun en ole asintuntija, niin onko täällä tietoa?

  • pihkatappi pihkatappi

    Minä taas tein niin päin kerran että pyysin tarjousta koko palstan hakattavissa olevista harvennuksista ja siemenpuiden poistoista. Palstan myynnin yhteydessä kerroin paljonko välittömistä hakkuumahdollisuuksista on rahaa tulossa.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Kysyjän tapaukseen palaten, yleisin tapaus missä puukaupassa valtakirjoja liikkuu, on se että maanomistaja antaa metsänhoitoyhdistykselle valtakirjan leimikon tekoon ja puukaupan kilpailuttamiseen. Metsänomistaja valitsee lopullisen ostajan. Mhyn voi valtuuttaa myös allekirjoittamaan metsänhakkuusopimuksen ja valvomaan hakkuun. Tämä on helpoin tapa tehdä puukauppaa.

    Metsuri motokuski

    Yleisin varmaan tuo mhy. Mutta uskon että jatkossa samalle saralle on tulossa metsäpalveluyritykset, jotka hoitavat samoja tehtäviä.

    mettämiäs

    Roope terävien kommenttiensa perusteella on varmasti kuulunut luokkansa älymystöön, mutta täytyy nyt kuitenkin vielä varmistaa, että onhan omistusoikeudet ja hallintaoikeudet Roopella varmasti räpylässä?

    rööri roope

    Vastaan kaikesta mitä kirjoita jakeluun.On noita plänttejä omistuksessa useissa maakunnissa.

    Tiistaina joutuu lähtee tietoimitukseen.Maksaa itele n 500 ekee
    Toivottavasti ei tuu sitäkää laskuu.

    Eihän sitä tiedä näitä maanmittaus insinöörien ajatuksia.

    Jätkä

    Yleensä ottaen ostajalla ei ole juurikaan vastuuta ostaessaan puutavaraa. Vastuu on myyjällä, jolta ostaja voi pyytää valtakirjan, jos tehdään kauppaa tilalta, jolla on vaikkapa useita omistajia.
    Meillä on ostajat olleet aina tuttuja – jopa sukulaisia, joten usein ei ole kysytty valtakirjoja tms.
    Meillä oli jakamaton kuolinpesä, josta ensimmäistä puukauppaa tehdessäni ostaja soitti äidille ja varmisti, että minulla oli valtuudet myydä. Sen jälkeen ei kyselty.

    rööri roope

    Kaikkea mitä myyt pitää sinun todistettavasti omistaa.Samoin ostajakin henkilöllisyytensä kun kirjoitattaa nimensä paperin kuten sinåkin sit on laillinen.

    VALTAKIRJA PITÄÄ OLLA AINA KUN MYY TOISEN OMAISUUTTA

    Potifar

    Kysyjä vastaa asiaansa!

    Aina, kun myyt toisen omaisuutta ja hoidat siihen liittyviä juridisia asioita, niin tarvitset valtakirjan.

    Metsähakkuusopimukseen riittää vain omistajan nimi, mutta kun lähdet sitten puunmyyntimatkalle, niin valtakirja on oltava.

    ———————

    Asia on kysytty UPM:n hallinnnosta ja tämä tieto pitää paikkaansa.

    ———————

    Kyllä joku kohtuus pitää olla puukaupassakin. Emme elä kuintenkaan villislännessä, vaikka siltä joskus vaikuttaa.

    ——————–

    ”Tämä kysymys on loppuunkäsitelty”, toteaa Eduskunnan puhemies!

    Panu Panu

    Ja niitäkin tapauksia on, joissa hallintaoikeuden omistaja on myynyt kaiken aukoksi eikä ostaja ole asiaan puuttunut eikä sitä käsittääkseni mistään ole syytetty.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Mite tuo ”vuotuinen tuotto” muuten lasketaan? Onko se metsäkasvupaikkojen laskennallinen tuotto (kuten aikoinaan veroluokituksessa) vai tosiasiallinen vuotuinen puuston kasvu? Tuossa jälkimmäiseesä ovat sitten eri kehitysluokkia ”hallitsevat” metsänomistajat aika eri asemassa. Meinaan, että jos olisi vaikka koko pinta-ala uudistuskypsää ja hakkuumahdollisuuksia paljon, mutta kasvua vähän, niin myydä saisi silti vain vähän per vuosi.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 20)