Keskustelut Luonto Tätä meille tyrkytetään.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 23)
 • harrastelija harrastelija

  Tämä on juuri sitä suomalaisten itsepiiskaamista. Kutsutaan GB jokaiseen varsinkin Metsähallituksen risaukseen jossakin pikkujärvessä olevan pikkusaaren hakkuun estämiseen (Ärjän saari Oulujärvessä on erikseen).

  Miksei GB puutu todella vaikuttaviin Afrikassa ja Etelä-Amerikassa tapahtuviin aarniometsien suurimittaisiin hakkuisiin? Todelliset ongelman muualla maailmassa ovat niin suuria, ettei GB:llä ole siellä mitään vaikutusmahdollisuutta. Metsää joudutaan raivaamaan koko ajan lisää Afrikassa, koska väestönlisäys on räjähdysmäistä. Suurimpaan väestölisäysongelmaan maapallolla tulisi keksiä muita keinoja kuin työntää lisää ruokaa kasvavalle väkimäärille.

  jees h-valta

  Kyllähän meitä tosiaan viedään ihan löylyämpärillä näissä kuvioissa. Mutta mitäpä ei nk. ympäristönsuojelujärjestöt tekisi rahaa lypsääkseen. Muuta ylevää heillä ei olekkaan.

  mehtäukko

  Uutiskuvat eroosiosta ja äkkimaanvyöryistä kauko-idässä ei tietenkään hetkauta näitä älykääpiöitä. Ne ovat tietysti liian kaukanakin, ja lentokoneella ei sittenkään kerkiä joka paikkaan.

  Ja valtio avustaa sadoilla tuhansilla tuota höyryä joka vuosi!?

  Puuki

  Joo, eipä näköjään kannata liittyä FSC.sertifikaattiin , kun homma on tuossa jamassa.

  Se hieman ”lievempikin” suomalainen PEFC -serti voittaa kirkkaasti luontoarvojen puolesta vain paperille tehdyn viherpesun.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Venäjältäkin näitä löytyy, puolentoista Suomen pinta-alan verran. Miksei sertifioineet saman tien loputkin, kun kriteerit ovat näin löysät?

  https://www.aarrelehti.fi/kolumnit/artikkeli-1.225202

  mehtäukko

  Tuolla linkissä luettu tilanne on ilman epäilystä se irvikuva, joka on todellisuutta. Eikähän se edes yllätäjään.

  Vieläköhän se Antero Vartiaisen SFB: leimoilla lätkitty sauna kelluu jossain suojaisassa Viherlevän saastuttamassa lahdessa hiilivuoren varjossa?

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Käy mehtäukko katsomassa Hernesaaressa Löylyä. Sauna on vähän toisennäköinen kuin kuvasit. Merikin lienee ihan uimakelpoinen kun näkyvät siinä polskivan.

  Mutta itse asiasta, FSC valvoo sertifikaattiaan huonosti jos se hyväksyy hakkuut ilman uudistamisesta huolehtimista (mm. Venäjällä).

  Timppa

  Kuuntelin viime syksynä UPM:n erään edustajan esitystä mm näistä sertifikaateista.  Oli kyllä sitä mieltä, että FSC tulee voittamaan.  Toivottavasti oli väärässä.  Kertoi esimerkin, että Ikean luettelo painetaan Jämsässä tehdylle FSC-sertikoidulle paperille.

  Olen katsellut joskus UPM:n metsiä.  Ei niissä näyttäisi olevan niin paljon lehtipuuta, kun FSC edellyttää.  Toki nämä tuntemani ovatkin perattu ennen kuin UPM ilmoitti ottaneensa FSC:n käyttöönsä.

  Meillä kävi kerran PEFC-auditoija.  Ainoa huomautettava oli, että muokkaaja oli raapinut maata jättöpuuryhmän puiden alta.

  pihkatappi pihkatappi

  UPM:n omissa metsissä jätetään muistaakseni 10% lehtipuita jo taimikonhoidossa. Tietysti jos ollaan kuivalla kankaalla niin ei niitä lehtipuita välttämättä ole ja toinen on se että käsittääkseni kuusikon varhaisperkaus tehdään niin että lehtipuuta ei jätetä, jolloin voi lehtipuusekoitus jäädä aika pieneksi mikäli kuuset syrjäyttävät kaikki lehtipuut.

  Ei FSC:n nykyiset kriteerit mitään älyttömiä uhrauksia vaadi, mutta mieluusti ei antaisi pahalle pikkurilliäkään. Toivioisin että FSC nähtäisiin jatkossa huonossa valossa, pelkkänä rahastuksena ja alettaisiin vaikka arvioimaan tuotteen alkuperän hyväksyntää sen mukaan, mistä raaka-aineet ovat peräisin, ilman mitään sertifikaatti järjestöjen rahastuksia, taitaa olla turha toive. Se on selvinnyt että sertifikaattien välillä on sota ja nyt yritetään jo mustamaalata FSC:tä, joka tämäntyylisessä informaatiosodassa on edelläkävijä.

  mehtäukko

  Mehtäukko ei tiettävästi mene niin sekallutta, että aukaisisi Vihermafian saunan oven.

  Olipa siinä vaikka kuinka paljon FSB, KGB tai Vapaapalokunnan leimoja.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 23)