Keskustelut Tekniikka Termospullot

  • Tämä aihe sisältää 16 vastausta, 10 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 7 vuotta sitten AvatarJätkä toimesta.
Esillä 6 vastausta, 11 - 16 (kaikkiaan 16)
  • Termospullot

    Mikä on paras termospullo? Miten toimitte termospullojen kanssa?

    Pakkasilla olen keittänyt teeveden isoon termariin ja laittanut sinne teelapun, liki 100 asteinen vesi isossa termarissa säilyttää liiankin hyvin lämpötilan ja tee on juotavan lämpöistä vielä iltapäivälläkin. Ongelmaksi on tullut kahvi termari, kahvia ei viitsi keittää, se tulee laitettua kuumalla vedellä kuumennettuun termariin suoraan tavan keittimestä ja sehän ei ole kovin kuumaa. Pitäisikö tuota kahvia vähän hellalla kuumentaa ennen pullottamista, että voisi iltapäiväkahvin nautiskella sovian lämpöisenä, vai onko joku termari niin hyvä että toimisi ilman kuumennuksiakin?

    Airamin 0,45 litrainen pullo ei ole koskaan sattunut metsäreppuun, muuta kuin perheen kanssa retkeillessä. Taidan ottaa tuon kahvi termariksi kokeeksi, kun kokokin on passeli. Eihän sitä reppua tarvi paiskoa saati kaataa puuta päälle, siihenhän tuon termospullon erinomaisuus loppuu.

  • Jätkä

    ”Suomessakin suositun valmistajan luksuskeitin Technivorm Moccamaster KBG 741 ei testin mukaan tarjoa kahvin ystäville mitään todellista lisäarvoa halpoihin laitteisiin verrattuna.”

    Saksalaisen testin mukaan halpakin keitin keittää jopa parempaa kahvia kuin huippuhintaiset.

    koillis lappi

    Ei,ei ja vielä kerran ei.Kahvia termarilla metsään.Kerran voi hörpätä ja siinä kaikki.Teetä ennemmin,paranee.Tai sitte nokipannukahvit.

    Visakallo Visakallo

    Samaa mieltä siitä, että perinteiset kierrekorkit ovat termoksessa parempia kuin teknisemmät ihmekorkit. Maitokahvia en kyllä termokseen laita, vaan kahvia sellaisenaan ja maito/kerma pidetään eri astiassa.

    pihkatappi pihkatappi

    Onhan siinä melkoinen ero maussa, kun keittää nuo kahvit siellä metsässä. Yhdellä etätilalla minulla ei ole sähköä mökissä ja siellä on tullut noita pannukahveja keiteltyä, rannassa on aamuisen pannukahvin loppu, jota nuotiolla lämmittäen tulee vielä hörpättyä lounaan perään. Työpäivän jälkeen keitän uudet kahvit.

    Tänäänkin tein metsässä tulet makkaran paistoon, mutta on siinä silti isompi värkkääminen noissa nokipannukahveissa, jos ei ole oikein nuotiopaikkaa vaan sattumalta tervasta tms. Menee hifistelyksi pannukahvittelut kantotulilla ja pidellään sitten pannua 10 minuuttia kepin nokassa, kun ei muutoin onnistu, töissähän siellä metsässä ollaan. Makkaratulilla tauon pituudeksi tulee kiireettömästi noin 20 minuuttia, pannukahvien kanssa kokee tietysti enemmän ja onhan se nautinto, mutta aikaa menee värkätessä ja nautiskellessa tuplat.

    Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

    Tuo Arton konsti että pulloa lämmitetään etukäteen, on hyvä. Suosittelisin kuitenkin pullon lämmitykseen kiehuvan kuumaa vettä. Kun antaa hetken muhia ja tyhjäksi, sitten tee tai kahvi, niin kyllä pysyy kuumana teräspullossakin.

    Teräspulloja on tullut jo kauan käytettyä, ei vedä vertaa lämmön pidossa Airamin alkuperäisiin, joita vielä 70-luvulla sai. Noilla lämmityskonsteilla nekin kelpaavat.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    Jätkä

    Kahvin makuun vaikuttaa vedenlaadun ja kahvilaadun lisäksi valmistustapa. Kahvia valmistettaessa ei vesi saa kiehua, vaan ”kiehahtaa”. Nokipannukahvia valmistettaessa saattaa kiehumista tapahtua liikaa ja valmis juoma kitkeröityy. Myös se, että kahvinporot makaavat pannussa valmiin kahvin joukossa heikentää laatua.

    Itse valmistan kahvini – varsinkin termospullossa mukaan otettavan – Perkolaattorilla, joka suodattaa kahvin, eikä makuuta sitä porojen seassa. Juoma on kannussa hyvin lähellä kiehumapistettä ja sen kun kaataa vedenkeittimellä ”tulistettuun” terästermokseen, saa putelista laadukasta kahvia vielä iltapäivälläkin.

    En pilaa kahviani makeuttamalla, enkä valkoisella nesteellä, vaan juon sen ”raakana”.

Esillä 6 vastausta, 11 - 16 (kaikkiaan 16)