Keskustelut Metsänomistus Tervan tuotanto loppuu, ellei rekisteröintirhoja saada kasaan

Esillä 6 vastausta, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
 • Tervan tuotanto loppuu, ellei rekisteröintirhoja saada kasaan

  ”Varainkeruuseen perustettu Eläköön terva -yhdistys kerää parhaillaan yrityksiltä, säätiöiltä ja järjestöiltä lahjoituksia tervan rekisteröinnin kustannuksiin.

  Tervan rekisteröiminen on suomalaisen mäntytervan tuotannon elinehto, sillä EU:n kemikaaliasetuksen mukaan kaikki markkinoille tuotavat kemikaalit täytyy rekisteröidä 1.6.2018 mennessä. Ilman rekisteröintiä tervan kaupallinen valmistaminen kielletään.

  Eläköön terva -yhdistyksen mukaan rekisteröinti esiselvityksineen maksaisi 200 000 euroa, mikä on ylivoimaisen suuri summa pienille tervayrittäjille.”

  Jotenkin alkaa tuntua, että tuoEU on saamassa meistä lopullisen kuristusotteen. Kohta kaikki asiat on säännelty keski-euroopplaisen näkökulman mukaan. Kemera-tuet ja maataloustuet laitettiin jo kohtuuttoman byrokratian taakse, koska byrokratiaa tarvitaan etelän Mafiaa vastaan. EU-kehittämishankkeissa epäillään, että Suomen omassa valvonnassa on vikaa, koska hylättäviä kustannuksia on niin vähän.

  Eikö kukaan pysty muuttamaan EU:n toimintaperiaatteita väljempään suuntaan tästä holhoamisesta ja liittovaltion valmistelusta. Jäsenmaita on niin moneen lähtöön, että pitäisi sopia tietyistä väljemmistä periaatteista mutta sallia enemmän kansallista lainsäädäntöä. Brefix kertoo, että joku muukin on ollut tyytymätön.

 • Visakallo Visakallo

  Meillä tunnetaan edesmenneen Neuvostoliiton käytännön elämää yllättävän huonosti, vaikka 74 vuotta naapureina elettiinkin.
  Mitä minä sitä elämää ehdin kokea ja myöhemmin tutkiakin, nykyinen EU on hyvin monilta osin neuvostojärjestelmän kopio.
  Neuvostoliitossakaan ei pieniä yksityisiä yrityksiä suoraan kielletty, mutta erilaisilla säädöksillä ja maksuilla niiden toiminta tehtiin mahdottomaksi.
  EU:lle käy samoin kuin Neuvostoliitollekin, jos suuntaa ei nopealla aikataululla ratkaisevasti muuteta.
  Britanian eroa EU:sta voi hyvin verrata Balttian maiden eroon ja itsenäistymiseen, ja josta Neuvostoliiton hajoaminen alkoi.
  Parhaat lähtevät ensin kun kyllästyvät rahoittamaan pohjatonta kaivoa.

  jees h-valta

  Niin se on nähtävä kuin puuntakunen yllä. Valitettavasti taas se ”suomettuminen” sinne eu:n suuntaankin on päässyt lipshtamaan aika pahaksi.

  Arnold Layne

  Tervan tuotanto ei lopu. Tervahaudoissa sitä voi polttaa kuten tähän asti, kaupan käyntimuoto saattaa olla sitten teoriatasolla erilaista.

  Portimo

  Niin, niin. Pahimmillaan joudutaan ostamaan mustaa tervaa pimeästä.

  Visakallo Visakallo

  Aivan kohtuuttoman kallishan tuo esiselvitys ja rekisteröinti aivan kiistatta on.
  Todellinen kustannus on tuskin 10% koko summasta ja 90% rahasta menee Brysselin byrokraateille.
  Voihan toki tervaa jatkossakin tehdä kotitarpeiksi, mutta Suomessa on sentään melkoinen määrä isoja paanukattoja ja muita isoja rakennelmia, jotka tarvitsevat suuret määrät tervaa säännöllisesti.
  Ammattilaiset ja suurten kiinteistöjen omistajat eivät pimeällä tervalla pitkälle pärjää.

  MaalaisSeppo

  Eu:n kemikaalivirasto on Helsingissä. Voi olla, että viranomaismaksut jäävät Suomeen. Selvitystyö kai eniten maksaa. Ehkä sekin voidaan tehdä Suomessa.

  Kokonaisuutena kai kemikaalivirastosta on Suomelle enemmän hyötyä kuin haittaa. Sen verran korkeita ovat viraston palkat. Ne ilmeisesti maksetaan Brysselistä.

Esillä 6 vastausta, 1 - 6 (kaikkiaan 6)