Keskustelut Metsänomistus TET-moottoripyörä reittejä ”linjattu” yksityisteiden läpi

 • Tämä aihe sisältää 29 vastausta, 14 ääntä, ja päivitettiin viimeksi , 3 viikkoa sitten GlaGla toimesta.
Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 29)
 • TET-moottoripyörä reittejä ”linjattu” yksityisteiden läpi

  Kesällä ihmettelin että miksi moottoripyöriä enduro tyyppisiä on alkanut kulkemaan tuttua metsätietä. Pysäytin siis yhden ja kysyin että miten tänne löytää niin paljon ajajia. Sanoi että tämä tie kuuluu TET-reitistöön ja se ulottuu ympäri euroopan. Puhui että  reitin linjauksesta vastaa joka maassa linjamies suomessa (Mika Kostamo). Joka reitittää reittiä. En ollut tietoinen että lupa olisi annettu?
  Omasta mielestä mennään vähän harmaalla alueella toki reitti kulkee valtaosan yleisiä teitä pitkin mutta joukossa näyttää olevan paljon yksityisteitä. Ja en saanut ihan selville onko kaikille kysytty lupa. Tuolta löytyy suomen reitit.

  Kannattaa ehkä tarkistaa koskeeko omaa tiekuntaa tms.

 • ms-saha
  mehtäukko

  Nämä on niitä ”Suomen latu” tai  ” meidän metsät- tyyppisiä rosvouksia. Mo/ tie-oikeuden haltijaa ei kysellä, aletaan ajaa vain joulupukin luvalla.

  isaskar keturi

  Jos se on tuo vihreä linja, niin näyttää meillä päin menevän pikiteitä pitkin. Kyseinen pikitie ennestään mäkisenä ja mutkittelevana sekä hyväkuntoisena motoristien suosiossa. Nätisti käyttäytyvät, kun oikeasti vaarallisia paikkoja useita.

  isaskar keturi

  Nämähän on nämä erilaiset kelkka-, mönkijä- ja moottoripyöräreitit sekä myös metsiin tehty huvitteluun tarkoitetut sähköpyöräreitit niitä aivan välttämättömimpiä ilmastomuutoksen ehkäisemäksi <sarkastinen huomautus>. PS. sähköpyörä hyötykäytössä auton korvaajana ja vanhemman väen liikuttajana hyvä keksintö.

  Gla Gla

  Tällä kulmalla näyttää olevan vain yleisiä teitä. Eipä ole matkapyöräilijöistä ollut haittaa tienkäyttäjänä, vaikken tuollaisesta harrastuksesta tippaakaan välitä.

  Metsuri motokuski

  Täällä näyttää tuo reitti menevän tiehoitokunnan reittiä.  Lieneekö pyytäneet ajeluun luvan kun ovat sen merkinneet. Vähänhän nuo tietä kuluttaa. Silloin tällöin joku parin kolmen pyörän porukka tietä ajaa. Ei häiritse.

  Arto Arto

  <p>Voi äiti kun porukka ajelee moottoripyörillään.. Siinäpä ajelevat siellä missä pystyvät/osaavat. </p>

  mehtäukko

  Kysymys on peri-aatteesta. Esim. HCV-asiat aiheuttivat omanlaisensa möläkän, samoin Suomen ladun aikomus jokamiehenoikeuksien sementoimisesta.

  Kun joku asianomistamaton taho joka pyrkii ja totteuttaa oman käden oikeutta, saa palstalla niin ja näin ristiriitaisia tulkintaa? Kysympä vaan logiikkaa?

  ”ajelevat siellä missä pystyvät/osaavat” -toteutuu naapurikylällä piha-alueen kautta, kun ovat saaneet omapäisellä sapluunalla toimia.

  Gla Gla

  Kun nyt tarkemmin katson, kelvottomasta kartastahan on vaikea määritellä, missä tie tarkkaan ottaen menee. Saattaa sittenkin olla reitti vedetty pieniä sorateitä pitkin, joista osa on yksityisteitä. Sen ei tietenkään ilman lupaa pitäisi olla mahdollista. Veikkaan, että yleistenkin teiden osalta lupa pitäisi pyytää tienpitäjältä. Nythän ei ole tietoa siitä, onko mitään lupia kyselty.

  Metsuri motokuski

  Yleinen tie on Yleinen tie. Siihen ei lupia tarvita jos ajelu tapahtuu liikennesääntöjen mukaan.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 29)