Keskustelut Metsänomistus TET-moottoripyörä reittejä ”linjattu” yksityisteiden läpi

Esillä 9 vastausta, 21 - 29 (kaikkiaan 29)
 • TET-moottoripyörä reittejä ”linjattu” yksityisteiden läpi

  Kesällä ihmettelin että miksi moottoripyöriä enduro tyyppisiä on alkanut kulkemaan tuttua metsätietä. Pysäytin siis yhden ja kysyin että miten tänne löytää niin paljon ajajia. Sanoi että tämä tie kuuluu TET-reitistöön ja se ulottuu ympäri euroopan. Puhui että  reitin linjauksesta vastaa joka maassa linjamies suomessa (Mika Kostamo). Joka reitittää reittiä. En ollut tietoinen että lupa olisi annettu?
  Omasta mielestä mennään vähän harmaalla alueella toki reitti kulkee valtaosan yleisiä teitä pitkin mutta joukossa näyttää olevan paljon yksityisteitä. Ja en saanut ihan selville onko kaikille kysytty lupa. Tuolta löytyy suomen reitit.

  Kannattaa ehkä tarkistaa koskeeko omaa tiekuntaa tms.

 • suorittava porras suorittava porras

  Entäpä ,jos keskellä korpea kahta eri tietä yhdistävän pikkutien molemmissa päissä on vapaamuotoisesti laadittu kyltti ,jossa lukee ”läpikulku kielletty”. Kuinka lainvoimainen ko kyltti on ,kun ei ole edes ajokoeltoa osoittavaa liikennemerkkiä? Pari asuttua taloa löytyy sen tien varrelta.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Tässä pitänee huomioida onko kyseinen tie saanut valtion tukea kunnossapitoon viimeisen 10 vuoden aikana. Silloin satunnaista kulkemista ei kai voi kieltää ja on kunnossapitovelvoitekin olemassa. Eri asia sitten olisi jos joku yritys vetäisi pyöräretkiä, eli käyttäisi reittiä elinkeinotoimintaansa.

  Metsuri motokuski

  Nythän täällä kinastelevat ne joille asia ei kuulu pätkääkään. En ole huomannut että yksikään reitin varrella asuvista olisi asiaan kommentoinut. Noillahan voi olla luvat ihan kunnossa.

  Gla Gla

  Minähän totesin jo ykkössivulla, ettei meillä ole tietoa luvista. Kyse on ollut siitä, tarvitaanko tuollaiseen lupaa. Mutta hyvä muistaa, ettei täällä pidä keskustella tieasioista, jotka ei liity omaan osakkuuteen.

  Tomperi

  Tapion tuomarin kanta aikoinaan oli että metsissä saa liikkua vapaasti mutta mittamista ei suositellut tehtäväksi ilman lupaa, ehkä siihen liitty kasvukairan käyttö.  Moottoriajoneuvolla ajo maastossa on täysin metsänomistajalta saatavan luvan varassa. Saahan sitä suunnitella ja piirrellä ja yksityistien omistaja päättää myös tiensä käytöstä täysin, voi kieltää vaikka hirviporukalta käytön ellei sitä ole vuokrasopimuksessa erikseen mainittu jne….

   

  Ola_Pallonivel

  <p>Pienet on teillä murheet, kun katsoo samaan aikaan uutisia maailmalta.</p><p>Siinäpähän ajelevat, jos eivät aiheuta vahinkoa. Jos syntyy haittaa, niin laittaa puomin ja kyltit.</p>

  Visakallo Visakallo

  Kyllähän teille aina käyttäjiä löytyy, mutta niiden hoitajista alkaa olla monin paikoin pulaa. Erityisesti talvikunnossapidon kustannukset ovat viime vuosina nousseet hurjasti. Meilläkin yhden tien osalta yli 60%. Oman lisämausteensa soppaan on aiheuttanut joidenkin talousvaikeuksissa painivien kuntien päätökset lopettaa kokonaan yksityistieavustukset. Tämä voi johtaa kuntarajan ylittävillä teillä ensin talvikunnossapidon loppumiseen, ja lopulta jopa tien kokonaan sulkemiseen puomilla.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  <p>On tuo kartta sen verran tarkka, että suurentaen näkee kyllä tuttujen alueiden tiestöstä minkälaisella tiellä milloinkin ollaan. Toki jos olisi piirretty tavallisen tiekartan päälle, niin näkisi selvemmin. Meidän suunnallakin on yksityisteitä käytössä. Sen verran kuitenkin omista tiluksista kaukana etten lähde tiekunnilta kyselemään että onko kysytty lupia.</p><p>Yleisillä teillä olen nähnyt joka kesä oikein monien kymmenien moottoripyörien matkueita, lähistöllä on yksi leirintäalue, joka heidän suosikkinsa. kohtuullisesti ovat ajelleet, muutaman ryhmissä ja pitemmät välit ryhmillä. En ole myöskään kuullut muiden tienkäyttäjien moittineen heidän ajelujaan. Moottoripyörä on sen verran pieni tien käyttäjä että sillä on helppo väistellä muita, jos halua kuskilla on. Näyttää sitä olevan heillä.</p><p>Terveisin: Korpituvan Taneli</p>

  Gla Gla

  Matkapyöräilijät pääsääntöisesti ajavatkin nätisti. Mutta jos reittejä vedetään ilman tienpitäjän lupaa, silloin ei ole toimittu asiallisesti. Tavallinen maisemista nauttiva pyöräilijäjän ei sitä voi tietää.

Esillä 9 vastausta, 21 - 29 (kaikkiaan 29)