Keskustelut Metsänhoito Tiedeliite

Esillä 4 vastausta, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
 • Tiedeliite

  Kiitos Metsälehdelle erinomaisesta tiedeliitteestä. Vaikka metsä kasvaa tutkimattakin, on tutkimus kuitenkin ollut Suomen metsämenestyksen yksi tukijalka, ja siemen- ja taimitutkimus yksi sen keskeisimmistä osa-alueista.

 • Puuki

  On sillä tutkimuksella ja jalostuksella melko suuri merkitys ollut puunkasvatukseen. Varsinkin rauduskoivu on onnistuttu jalostamaan oksiltaan sopivammaksi (oksakulma +paksuus) ja kasvultaan nopeaksi. Kunhan vain pystyttäisiin enemmän hyödyntämään niitä tuloksia käytännössäkin.

  Jalostetun alkuperän pilleröityjä ra-koivun siemeniä kylvin kokeeksi keväällä ja tarkoitus olisi kylvää lisääkin joko nyt syksyllä  tai sitten ensi vuonna.

  Metsuri motokuski

  Hyvä liite ja mielenkiintoista asiaa oli.

  Eliisa Kallioniemi

  Kiitos palautteesta!

  Painetun tiedeliitteen juttuja voi vapaasti käydä lukemassa liitteen verkkosivuilta: http://www.metsalehti.fi/tiedeliite

  Mistä toivoisit meidän tekevän seuraavan liitteen? Keräämme ehdotuksia lukijakyselyllä, johon pääset vastaamaan täällä: https://www.metsalehti.fi/nyt/mista-pidit-vastaa-lukijakyselyyn/

  Terveisin

  Eliisa Kallioniemi

  A.Jalkanen

  Yksi aihe voisi olla metsävarat ja metsäsuunnittelu ja mihin ne ovat menossa digitalisaation ja big datan pyörteissä. Aineksia saisi esimerkiksi Suomen Metsätieteellisen seuran järjestämästä Pekka Kilkin muistoseminaarista 21.9.

Esillä 4 vastausta, 1 - 4 (kaikkiaan 4)