Keskustelut Metsänomistus Tiekunta,tienparannus ja ALV

Esillä 6 vastausta, 11 - 16 (kaikkiaan 16)
 • Tiekunta,tienparannus ja ALV

  Kun teetätte tienparannusta yksityisellä urakoitsijalla,niin laskuttaako urakoitsija osakkaita tieyksiköiden mukaan vai laskuttaako tiekuntaa ja tiekunta  sitenkerää rahat osakkailta ? Tiemaksuissa ei ole  kuitenkaan ALV !

  Urakoisija laskuttaa suoraan osakkaita ?

   

   

 • isaskar keturi

  ELY rahat ainakin virtaa tiekunnan kautta ”Toteutuneella kustannuksella tarkoitetaan tiekunnalle osoitettua ja tiekunnan tililtä maksettua laskua.”

  Lisätietoja harkinnanvaraisesta jopa 50% tuesta

  Yksityisteiden parantamisen avustaminen – ely – ELY-keskus

  Kyllä tuolla 50% tuella kuittaa alv-tappion ja vähän hyvää päälle.

  tamperelainen tamperelainen

  Tuo Kemeratuki on verollista,elikkä siitä 50% tuesta menee 30% pääomaveroa

   

   

  Metät kunnossa!

  Perusparannus tehty aikanaan ja kunnossapitovelvoite on edelleen olemassa. Ei ole tiehoitokuntaa. Sovittiin porukalla muutaman tonnin hommat ja jokainen sai ohjeideni mukaisen laskun (alvillisena) toimittajalta. Hyvin meni.

  T. Ei monttuja enää tiellä ja lanausvaraakin taas seuraaviksi vuosiksi….

  Puu Hastelija

  ”Sama tilanne kuin asunto-osakeyhtiöissä, peruskorjaukset laskutetaan yhtiöltä ja osakkaat maksavat alvin vastikkeissaan mutta eivät vähennyksiä saa, kun eivät kiinteistöä omista.”

  Tolopainen,  tässä sinun vertauksessasi ei ole tuon alv jutun osalta taaskaan oikeaa tietoa. Lisää toki isännitsijän kirjanpitotöitä, mutta esim. meidän kohteessa lisääntyneet kp kulut jyvitetään suoraan alvillisille osakkaille.

  isaskar keturi

  tamperelainen – ELY ei myönnä Kemeratukia, eli ELYn harkinnanvarainen tuki ei ole Kemeraa. Luultavasti veroton tuki.

  Visakallo Visakallo

  Puuki: ”Paras tapa olisi rakentaa ihan oma tie jonka käytön voi estää tarvittaessa (nyt onkin tien pätkä muutaman 100 m omalla maalla”

  Kyllähän näissä tieasioissa on vuosikymmen mittaan tullut eteen sellaiakin asioita, joita ei olisi toisen kertomana uskonut todeksi. Päätettiin taannoin kymmenen osakaan yksityistienpätkän asfaltoinnista. 9 puolesta, 1 vastaan. Tämä yksi ei suostunut osallistumaan päällystyskustannuksiin. Päätettiin porukalla maksaa hänen osuutensa ja päällystys tehtiin. Eipä suostunut sitten tämän yhden osakkaan rouva kulkemaan asfaltilla, vaan tien viereen muodostui vähitellen polku! Auton kyydissä hän joutui kuitenkin kulkemaan päällystettyä tietä pitkin!

Esillä 6 vastausta, 11 - 16 (kaikkiaan 16)