Keskustelut Metsänomistus Tila-arvion hinta?

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 13)
 • Tila-arvion hinta?

  Merkitty: 

  Konsultoin sukulaisen metsätilakauppaa ja kuulin, että noin 15 ha tilakokonaisuuden arviosta oli joutunut maksamaan noin 600 € + alv. Alue koostui kuitenkin vain kahdesta lähekkäin olevasta tilasta ja tiestö kohteessa on kunnossa. Onko tämä nykyään yleinen hintataso?

   

 • harrastelija

  Ohhoh! Tämä kuvastaa tilannetta, että metsätiloihin liittyvät paperityöt rahastetaan viimeisen päälle! Puun myyntihinnat laahaavat pohjia, mutta oheistöistä joutuu maksamaan  entistä enemmän!

  Nythän netistä saa metsätilan käyvän hinnan kiinteistötunnuksen perusteella, ilman että on omistaja. Metsään.fi ja muihin yhtiöiden tiedostoihin pääsee vain tunnistautumalla.

  Testasin erään tilan tiedot kahdesta nettihausta, arviot vaihtelivat n. 10 %, oma arvio metsään.fi tietojen perusteella sattui tuohon väliin.

  Metsäkupsa

  Kallin puoleinen on.Usein on pohjahinta,esim.200€ +ESIM.15/ ha Mhy:n tekemä tila-arvio.Vuosi sitten Etelä-Suomalainen rajanaapuri ilmoitti aikomuksestaan myydä tila ja tila-arvion teki Stora Enson  pääkaupunki konttorin toimihenkilö.Tila-arvio maksoi myyjälle 500 €+ ALV. 35 ha:N kokoisesta tilasta.Ostin tilan ja täytyy todeta,että oli parhaiten tehty tila-arvio mitä kohdalleni on sattunut.

  Oli maininnat ylileveistä ajourista,laanipaikkojen tyhjistä kohdista,ojanlaitojen erilaisista puustoista ym.Eli oli käynyt Helsingistä täällä Etelä-Savossa metsässä,eikä pöydän ääressä nappakengät jalassa tehtynä.Vastauksena aloittajalle,että joillain  toimijoilla on tuommoiset hinnat,mutta löytyy kyllä halvempia ja korkeatasoisia valtakunnalisia toimijoita,joilta kannataa kysyä hinta-arviota tilan myyntiä harkitsevan.

  A.Jalkanen

  harrastelija, ala panttaa tietoa, kerro meille muillekin mistä saa ilmaisia tila-arvioita!

  harrastelija

  Ainakin se-metsä ja op-metsä antavat arvion tilan tunnuksen ja oman s.postin avulla.

  Annahan AJ tilasi tunnus, niin katsotaan tila-arvio 🙂

  Planter

  Kelpaavatko se-metsä ja op-metsä arviot verottajalle, esim perukirjaan?

  A.Jalkanen

  Jos tuolta tilaa tila-arvion, niin alkaako sitten tulla mainoksia sähköpostiin? En tarvitse omasta tilasta arvausta, siellä kun ei juurikaan puuta ole. Mutta voisihan tuota palvelua kokeilla.

  MaalaisSeppo

  UPM:n tila-arviosysteemin olen ladannut kännykkääni. Ei maksa mitään. Melko hyvin on linjassa oman arvioni ja verottajan taulukkohintojen kanssa.

  Puustoisella tilalla kannattaa käyttää verottajan taulukkohintoja. Ovat kai suunnilleen 5000€/ha Etelä Suomessa.

  A.Jalkanen

  ”Käyttämällä kiinteistötunnuslaskuria annat Stora Enso Metsälle markkinointiluvan.” Niinpä arvelinkin… Markkinointisähköposti ei haittaa, mutta puhelinmarkkinoijat saavat minut hermoromahduksen partaalle. Niitä ei voi kokonaan blokata edes Robinson-palvelun avulla, jos on jotain erehtynyt tilaamaan.

  Testi osoitti, että tuli yllättävän osuva arvio puuston määrästä ja arvosta, mutta puulajijakauma ei ihan osunut kohdilleen.

  rööri roope

  Höpöjä kirjoittelevat noista ilmaispalveluista.Käyttäjä aina maksaa. Noists esim op tai vastaava kun laitat osoitteesi niin posťisi tunkee sexistä lähtien ķaìkkì kuten Anñeli kyseli

  Visakallo

  Nämä ”ilmaispalvelut” käyttävät metsään.fi -tietoja. On jokaisen omalla vastuulla, paljonko niihin tietoihin kulloinkin luottaa. Jos varmaa ja tarkkaa tietoa tarvitsee, niin jonkun asiansa osaavan on kierrettävä kuviot paikanpäällä.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 13)