Keskustelut Metsänomistus Tila-arvion hinta?

Esillä 3 vastausta, 11 - 13 (kaikkiaan 13)
 • Tila-arvion hinta?

  Merkitty: 

  Konsultoin sukulaisen metsätilakauppaa ja kuulin, että noin 15 ha tilakokonaisuuden arviosta oli joutunut maksamaan noin 600 € + alv. Alue koostui kuitenkin vain kahdesta lähekkäin olevasta tilasta ja tiestö kohteessa on kunnossa. Onko tämä nykyään yleinen hintataso?

   

 • Puuki

  Metsään.fi tiedoilla saa tosiaan jonkinlaisen arvauksen ainakin keskimääräisellä tilalla, jossa on monenlaista maapohjaa ja eri ikäisiä kuvioita.

  Mti-98

  Kokeilin SE:n tila-arvolaskentaa. Käyttää ymmärtääkseni VMI aineistoa. Ostamani tilan jolla ei oltu viimeiseen 10 vuoteen tehty mitään, arvio piti yllättävän hyvin kutinsa. Lähistöllä olevan myytävän tilan tiedot hain ja mhy:n arvioijan puumäärät oli n. 400m3 (13ha) suuremmat. Puuston arvossa sitten suurempi ero. Arvio ei sinällään arvioi tilan arvoa vaan puuston arvon. Ei myöskään tiedä viime vuosien toimenpiteitä. Parempi käydä ihan metsässä tekemässä kuviokohtainen metsä-arvio. Ainakin jos on tilaa ostamassa.

  harrastelija harrastelija

  Yksi tarkastuskohde on juuri sen hetkinen tilanne. Onko lähivuosina tehty jotain toimenpiteitä? Puuston arviotahan siinä pääasiassa verrataan. Odotusarvolisä riippuu juuri mahdollisesta arvokasvusta ja arvon korjaustulee taas esim. taimikkojen osuudesta. Taimikon alkuunsaattaminen on arvoltaan sen verran kuin taimittaminen maksaa, mätästys + istutus ja onnistumisen varmistus on kuitenkin sen 1 300 €:n arvoinen, mutta saahan sitä hakkuuta sitten odottaa.

  Maapohjallakin on tietysti oma arvonsa ja se kyllä vaihtelee lehtomaisen ja kuivan kankaan välillä. Hyvä maapohja, onnistuneet taimikot ja oikeaan kasvukuntoon saatettu metsä on arvokas. Siitä voi maksaa hiukan enemmän kuin pelkkä puun arvo juuri tällä hetkellä. Metsäsijoittaminen on pitkäaikaista toimintaa.

Esillä 3 vastausta, 11 - 13 (kaikkiaan 13)