Keskustelut Puukauppa Tiplabonusta kuitupuusta

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 80)
  • Tiplabonusta kuitupuusta

    Metsäliitto taisi avata positiivisen hinnoittelusuunnan vihdoin kuitupuulle.Jäsenille kampanja ,kuitupuulle tuplabonus,taitaa kasvanut tarve olla pontimena.Toivon mukaan nyt vihdoin myös metsänomistajillekin alkaisi siivu irtoamaan metsäteollisuuden hyvästä markkinatilanteesta

  • Pete

    Nyrkistä tulee, kuvainnollisesti, varmasti jos hakkaat hoidetun männikköni ensiharvennuksessa tiheyteen 750-800kpl/ha. Istutuskoivikoissa tuo on toki oikea tiheys ja kuusikossakin voin sen sallia jos erikseen pyydän ja tavoitteena on kasvattaa yhdellä harvennuksella päätehakkuuseen. Kun toisessa harvennuksessa jätetään nippanappa 400kpl/ha, niin silloin menetetään kiertoajan kasvussa ihan merkittävästikin lähes kaikilla pohjilla. Noin harva asentoo sopii vain koivikoihin ja toisaalta ct-männiköille.

    Ymmärrän kyllä oikein hyvin suorittavan varsinaisen pihvin tuossa kommentissaan. Raippametsästä ei löydy tarpeita parempaan. Jos sellainen osuisi omalle kohdalle niin varmaan suunnilleen noin ohjeistaisinkin. Sitä kyllöä ihmettelen jos suorittava käyttää, ja saa käyttää, nyrkkisääntöään myös yhtiön metsissä.

    suorittava porras suorittava porras

    Tähän mennessä en ole saanut yhtään huomautusta alitiheydestä ( yli 30 vuoteen). Sitä on enemmänkin paimennettu ,että harventaisin riittävän voimakkaasti . Koealaotannoissa runkoja löytyy käsittelypisteeltä suositusten mukainen määrä.  Valitettavasti monet muodostavat mielipiteensä tutustumatta harvennusohjeisiin ja vallitseviin olosuhteisiin. Konemies saa palautteen oikeasta harvennustiheydestä jokaisen koealamittauksen yhteydessä. Niitä tehdään useita viikossa.

    wanhajätkä

    Konemiehellä on aina mittakeppi mukana. Se on se puomi ja sen pituus. Helposti sen oppii käyttämään hyväksi ja ei sitten perustukkaan pelkkään silmään. Tavoitetihedessä pysyminen ei ole ollenkaan niin hankalaa. Se on jopa tarkkaaa. Vaikka en olekkaan hyvä ammattilainen motokuski niin harventaessa puomi toimii alitajunnassa mittakeppinä.

    Pete

    On huomautusta tullut tai ei, niin mt-pohjalla kuusi- tai mäntyvaltainen metsä on jossain määrin vajaatuottoinen kiertonsa loppuun asti jos se harvennetaan 45-55 vuotiaana tiheyteen 400kpl/ha. Suositusten mukainen se saattaa hyvinkin olla.

    savo'ttamies savo’ttamies

    Onkohan suorittava tutustunut MetsäForestin harvennusohjeisiin , ei siellä ole mainintaa nyrkkisäännöstä. Tai sitten käytännön suoritus ja mainospuheet kaks eriasiaa.

    ”Sopimusyrittäjämme harventavat metsän suositusten mukaiseen tiheyteen.”

    ”Ensiharvennuksen jälkeen kuusivaltaisessa metsässä on noin 900–1100, männyllä 900–1000 ja koivikoissa 700–900 runkoa hehtaarilla. Oksaisissa ja tiheissä männiköissä harvennus tehdään yllä kuvattua aiemmin ja metsään jätetään 1100–1300 puuta hehtaarille.”

    https://www.metsaforest.com/fi/Metsanhoito/Pages/Ensiharvennus.aspx

     

     

    oksapuu

    Eikös sillä suorittavan toimeksiantajalla ole kolme harvennus voimakkuutta?

    Kevyt, normaali ja voimakas. Sijoitusyhtiön hakkuulla olettaisin että voimakas, tuottoa pitää tulla…

    Kauppakirjaan kirjattava asiahan tuo on.

    Raivaaja

    Tein ensimmäistä kertaa ensiharvennusta harrastemotolla (sampo 1066) omassa tuoreen kankaan mäntyvaltaisessa metsässä. En ottanut koealoja hakatessa ja tiheys meni sinne 800 kpl/ha. Ajourien keskeltä otetut näytti 600 kpl.  Olisin varmaan tiheämmäksi jättänyt jos moottorisahalla olisin hakannut. Tuo opetti sen että motolla hakatessa saa olla tarkkana. Moton sisältä harvennettu metsä näytti tiheämmältä mitä se oikeasti olikaan.

    suorittava porras suorittava porras

    Latvuksen kunto ratkaisee harvennuksessa . Hoitamattomana kasvaneet taimikot eivät tuota riittävästi elinkelpoisia puita .  Hoidetuissa metsissä pääsee helposti tavoitetiheyksiin ,mutta riukuuntuneissa metsissä tulos on epävarma . Monesti käsittelyksi riittäisikin pelkkä kovalla kädellä tehty ennakkoraivaus.

    Vielä tuohon Sampo-kommenttin sen verran , että 11 metrin puomia mittauksissa apuna käyttäen tiheydet pysyvät kohdallaan , jos kasvatuskelpoista materiaalia on vain riittävästi. Kun koealatiedot syötetään mittauksen yhteydessä koneen koealaohjelmaan , saa välittömästi tiedon siitä , onko tiheys suositusten mukainen. Samposssa ei taida olla kyseisiä ominaisuuksia .

     

    savo'ttamies savo’ttamies

    En tiedä miten huonosti puu kasvaa Pohjanmaalla ,mutta nuo ohjeet pätee konehakkuussa Savossa edelleen.

    ”Tiheänä kasvaneissa, tuulille alttiissa ja riukuuntuneissametsissä työpistekohtainen runkoluku jätetään ohjelukujen ylärajan tuntumaan.”

    http://www.metsateho.fi/wp-content/uploads/2015/03/Kasvatettavan_puuston_maaritys_Etela-Suomi.pdf

    Tolopainen

    Eilisessä MT:sä oli Metsäkeskuksen tarkistusraportti harvennuksista. Puolet kohteista oli hakattu liian harvaksi ja lisäksi maastossa syviä ajouria. Täällä omistajat kehuvat rinta rottingilla miten suuria kertymiä tulee ensharvennuksista. Ei niinkuin pienintäkään käsitystä miten asioiden pitäisi olla.

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 80)