Keskustelut Metsänomistus Todelliset matkakulut verotuksessa?

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 58)
 • Todelliset matkakulut verotuksessa?

  Onko foorumilaisilla onnistumisia todellisten matkakulujen verovähennyksissä? Luulen että omat todelliset matkakuluni on uuden auton myötä aika paljon yli 0.25€/km mutta toisaalta epäilen että verottaja voi älähtää jos kulut yllättäen pompsahtaa ed. vuoteen nähden joten kiinnostaisi tehdä kirjanpito huolella.

  Jos kaikista autoilun kuluista pitää tarkkaa kirjaa ja ajopäiväkirjakin löytyy, voiko matkakulut ilmoittaa ihan vaan tähän tyyliin poisto huomioiden:

  Metsätalouden matkakulut = ((auton ostohinta* 25%) + (polttoaine+lainakulut+huollot+vakuutukset)) * ((3.000km (metsätalouden ajot) / 20.000km (koko vuoden ajot))

 • ate

  Omassa verotuksessani olen laskenut matkakulut todellisten kustannusten mukaan, eikä siitä ole tullut napinaa. Verottajan ohjeeessahan mainitaan, että kulut vähennetään todellisten kustannusten mukaan tai sitten verottajan antaman (0,25 €/km) arvon mukaan. Pakkohan se on verottajan hyväksyä, kun laskelma perustuu todellisiin kustannuksiin.

  Vuotuisena arvonalenemana (poistona) olen käyttänyt vähän maltilllisempia lukuja, jotka löysin Autoliiton sivuilta.

  Berza

  No perhana, nyt Teslan ostolle ?

  Juta

  Samaa mieltä että 25% konepoisto on uudessa autossa aika suolainen eikä nimenomaan vastaa todellisia kustannuksia. Guugeli kertoi ylen jutusta ( https://yle.fi/uutiset/3-10042081 ) jossa Autoliitto oli laskenut autoilun todellisia kustannuksia ja päätynyt käyttämään eka vuodelle 18% alenemaa ja sen jälkeen 14%. Tämähän kuulostaa jo mukavammalta.

  Berza

  Jos ostaisin 60 h maksavan maasturin, arvonlasku olisi 10 h vuodessa, päälle muut kulut ja polttoaineet.

  Vuodessa ajoa 20000 km, josta metsäajoa puolet. Tällöin vähennys olisi vuodessa n 6500 e. Menisiköhän läpi verottajalle, kilometri perusteinen olisi vain 2500 e.?

  Tolopainen

  Metsätaloudessa yleensä ongelmana ei ole vähennykset eikä verot, vaan pienet tulot.

  Sulli

  Ei kai arvonalenemaa voi verotuksessa vähentää? Poisto tehdään kirjanpidossa eikä verotuksessa. Tuohan olisi sama jos ostohintaa vähentäisi vuosittain verotuksessa?

  Berza

  Noinhan on Ate tehnyt, eikä auto liene kalustoa ?

  ate

  Sulli ja Berza, auto ei kuulu metsätalouden kalustoon, vaan on ns. tavallinen yksityistalouden käytössä oleva auto. Kun lasken auton pidon vuotuisia kustannuksia, niin yhtenä osana laskelmaa on huomioida auton arvon alenema, joka on myös kustannus siinä missä vaikkapa polttoaineen osto.

  Puolihuolimattomasti sulkuihin laittamani poisto termi aiheutti varmaan turhaa sekaannusta. Koetin sillä havainnollistaa mitä arvonalenemalla tarkoitin.

  Tässäpä vielä linkki aiheeseen, jos kiinnostaa:

  https://yle.fi/uutiset/3-10042081

   

  Juta

  ate, lasketko todelliset kustannukset näin:
  Ostan tänä vuonna 50.000€ auton, arvonalenema on siitä ensimmäisenä vuonna 18% eli 9.000€ joka on minulle autoilun kulu. Tämän lisäksi minulle tulee autoilusta kuluja 5.000€ polttoaineen, rahoituskulujen, vakuutusten ja huollon muodossa, joten minulla on tänä vuonna autoilukuluja yhteensä 14.000€. On kallista.
  Ajan autollani metsätalouden ajoja 5.000km ja yhteensä 25.000km, joten metsätalouden ajoja on 20% ja siihen liittyvien kulujen osuus autoilun kokonaiskuluista siis 20% *  14.000€ = 2.800€ jonka maksan itselleni metsätalouteen liittyvänä matkakuluna.
  Minulle on siis edullisempaa käyttää todellisia matkakuluja kuin verottajan hyväksymää kiinteää 0.25€/km jolla saisin vain 5.000km*0.25€/km=1.250€.

   

  Berza

  Minkä kokoluokan vähennyksistä karkeasti kysymys ja paljonko eroa km pohjaiseen vähennys malliin ?

  Laskitko vähennykseksi auton arvon laskun kokonaisuudessaan, vai sillä osuudella, mikä on metsäajoa ?

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 58)