Keskustelut Puukauppa Toteutuneet kantohinnat

Esillä 3 vastausta, 11 - 13 (kaikkiaan 13)
  • Toteutuneet kantohinnat

    Täällä on paljon puukauppaa tehneitä niin miten näkisitte noiden julkisissa tietokannoissa olevien hintojen toteutuvan käytännössä? Ilmeisesti jonkinlaista keskivertoa siinä haetaan, mutta miten sitten talvikorjuut, hieman pitemmät etäisyydet, pienemmät hehtaarialat ym. vaikuttaa käytännön tasolla hintoihin?

  • Tolopainen

    Valitettavasti jenkkilä on aina Edellä rahapolitiikassa Eurooppaa, painavat niin tajuttomasti lisää taaloja, että saavat taalan arvon laskeman suhteessa euroon. Miksi Suomi koko ajan painaa jarrua elvytykselle ja ilmaiselle rahanjaolle. On se ihmeellistä, että tässä maassa ei uskalleta velkaantua reippaasti nykyistä enemmän ja laittaa investointeja liikkeelle, ei säästäminen johda mihinkään hyvään. Sata miljardia pitäisi ottaa investointirahaa nopeasti ja laittaa tiet kuntoon ja tehdä maasta hiilineutraali .

    Jovain

    Se pitäisi paikallisen (pikku) Putlerin ottaa ilmaista velkaa ja investoida. Ei puuttua esim. kaupanpäällisiin ja nakertaa sisältä päin. Kaupanpäälliset onnistuu hyvin prosentteina. Paikallinen Putleri säätää muutamat prosentit, enemmänkin ja ei taida valvoa kukaan.

    isaskar keturi

    Tilastot on tilastoja ja keskihinnat hämääviä. Parempi vertailukohta olisi toteutuneiden kauppojen mediaanihinta. Ja vanha totuus – kaikki ei voi aina saada keskimääräistä parempaa hintaa!

    Oman kokemuksen mukaan niissä leimikon koossa, joita itse olen tehnyt, leimikon koolla ei mitään väliä samoin kuin juontomatkalla, kunhan se on kohtuullinen (about <300m). Tosin en ihan pieniä tarjoakaan – pitää siinä aina muutaman päivän työ koneelle olla. Tämä on mielenkiintoista, kun perinteisesti on korostettu leimikon kokoa ja puhuttu ”leimikkokeskittymistä”.

    Näyttäisi siltä, että säännöllisesti puukauppaa tekevä saa paremman hinnan – helpottaahan se ostajan työtä merkittävästi.

Esillä 3 vastausta, 11 - 13 (kaikkiaan 13)