Keskustelut Metsänhoito Totuus metsien hiilen ”SIDONNASTA”

Esillä 5 vastausta, 11 - 15 (kaikkiaan 15)
 • Totuus metsien hiilen ”SIDONNASTA”

  Metsäradiossa haastateltiin 6.1. arvostettua yliopisto tutkijaa: Heikki Simolaa.Hän on tutkinut paljon metsämaan hiilipitoisuutta ja Suomen talousmetsät eivät suinkaan ole hiili nielu,vaan hiili päästöjen lähde
  Hakkuiden yhteydessä puustoon sitoutunut hiili viedään pois metsästä.Kestää vuosikymmeniä ennenkuin maaperän hiili tilanne on hakkuita edeltävällä tasolla!Pahin tilanne on kantojen korjuu alueilla joissa hakkuu alueeen maan pinta rikotaan kauttaaltaan.Myös suo ojitukset vapauttavat valtavat määrät hiiltä ilmakehään.
  Petkuttaja ja oksan etunen:laittakaa jäitä pipoon ja kertokaa vastakkaisista tutkimus tuloksista,älkääkä julistako mielikuva mantraanne!

 • 6tukki

  Aloitusta ainakin osittain sivuten huomasin eilen ruotsalaisessa lehdessä jutun, jonka mukaan ”ruotsalaiset tutkijat ovat havainneet hiilidioksidin vähenevän ja happea syntyvän syvällä maassa auringonvalon ulottumattomissa”.

  Edelleen hyvin vapaasti suomennettuna:
  ”Aiemman vallitsevan käsityksen mukaan ainoa laajamittainen biologinen tapa synnyttää happea tapahtuu fotosynteesin kautta. Nyt ruotsalaiset tutkijat ovat havainneet maanpinnan alapuolella syntyvän happea ja hiilidioksidin vähenemistä maaveden oksidoituessa.

  Tutkimusta johtavan professori Sigfried Fleischerin mukaan tulokset osoittavat metsämaassa, viljelymaassa ja ruohikkomaassa tapahtuvan aivan odottamattomia biokemiallisia prosesseja. Professori uskoo näiden uusien havaintojen helpottavan ilmakehän hiilidioksidin vähentämistä sekä kasvihuoneilmiöiden pienentämistä.”

  Juttu löytyy googlettamalla atl-lantbrukets affärstidning ja klikkaamalla väliotsikon lantbruk alla olevaa otsikkoa ”syre bildas i jordbrukmark”.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  6tukki:
  ”Aiemman vallitsevan käsityksen mukaan ainoa laajamittainen biologinen tapa synnyttää happea tapahtuu fotosynteesin kautta. Nyt ruotsalaiset tutkijat ovat havainneet maanpinnan alapuolella syntyvän happea ja hiilidioksidin vähenemistä maaveden oksidoituessa.”

  En taaskaan ota kantaa itse tietoon. Huomautan vain että, kuten aiemmin tässä ketjussa jo totesin, luonnon kiertokuluista tiedetään niin vähän että on turha rakennella mitään kauhutarinoita ilmaston lämpenemisestä. Ne ovat yksinomaan oletuspohjalla. Eli siis vasta hypoteesi asteella.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  hemputtaja

  ### –snip–
  En taaskaan ota kantaa itse tietoon. Huomautan vain että, kuten aiemmin tässä ketjussa jo totesin, luonnon kiertokuluista tiedetään niin vähän että on turha rakennella mitään kauhutarinoita ilmaston lämpenemisestä. Ne ovat yksinomaan oletuspohjalla. Eli siis vasta hypoteesi asteella.

  Terveisin: Korpituvan Taneli ####

  Olen samaa mieltä. mutta periaatteen vuoksi tahdon jotain lisätä.

  Hän kirjoittaa: ”turha rakennella mitään kauhutarinoita ilmaston lämpenemisestä”. Tähänpä tahdon bokstaavini jatkoksi piirtää. Eli on myös turha rakennella mitään kauhutarinoita ilmaston kylmenemisestä. Ovat nekin ”varmat tiedot” heikolla pohjalla.

  Luonto päättää ja met koitamma elellä sen mukhan – jos osaamma.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Hemputtaja:
  ”Eli on myös turha rakennella mitään kauhutarinoita ilmaston kylmenemisestä. Ovat nekin ”varmat tiedot” heikolla pohjalla.”

  Joo, son justihin nuon, ei noo sen varmempia ennustehia nekää.

  Kai on selvää että seuraava jääkausikin sieltä on tulossa…joskus. Mutta kukaan ei tiedä koska. Ei tiedetä myöskään kuinka monta ja kuinka pitkiä lämpimiä jaksoja on tulossa ennen sitä.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Horjumaton Horjumaton

  *** Kiistaton tosiasia on kuitenkin se,että ihminen on viimeisen vuosisadan aikana omalla käytöksellään ja myös räjähdysmäisellä lisääntymisellään kuormittanut luontoa ja ilmakehää ennennäkemättömästi. Ihmettelisin suuresti mikäli tällä ei vaikutusta olisi. Siksipä oma suhtautumiseni esim. ilmastonlämpenemiseen on vakava. Ihmiskunta on paljon vartijana luonnon suhteen verraten muihin lajeihin,joiden ainoaksi tehtäväksi jää sopeutua. Toki luonto on ihmistä voimakkaampi ja hoitaa ongelmien aiheuttajat tavallaan. Se vaan saattaa tehdä kovin kippeetä.

Esillä 5 vastausta, 11 - 15 (kaikkiaan 15)