Keskustelut Tekniikka Traktoripumppu jäätien tekoon

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 10)
 • Traktoripumppu jäätien tekoon

  Moi.
  Onko kellään tietoa mistä voisi ostaa traktorin perään tulevan jäätien tekoon tarkoitetun vesipumpun.
  Kai niitä vielä joku valmistaa?
  Reilu kilometri pitäisi jäädyttää puun ajoa varten ja letkujen kiskomiseen alkaa kyllästyä näin kuudennen jäädytyskerran jälkeen…

 • Metsuri motokuski

  Kannattaa kysäistä vaikka paikallisesta UPM:n tai MG:n konttorista. Niillä on usein tiedossa sellaiset henkilöt jotka teitä tekevät. Niiltä voi saada pumppuja vaikka lainaan tai tietoa niistä jotka niitä myyvät. Olen ymmärtänyt että ne jäädytyspumput ovat usein olleet vanhoja palopumppuja joita on modifioitu uuteen käyttöön.

  japine

  Pudotuspaikoilla käyttivät vesitykseen jonkinlaista perämoottoriviritelmää ainakin P-K Uittoyhdistyksessä. 70-luvulla.

  Kuitupuunkasvattaja

  Jos siis on tarkoitus porata jäähän reikä ja sieltä vettä, niin linkourakoitsijoilla on näkynyt näitä ulosottoakseliin kiinnitettäviä pumppuja, joita saa 200-400 euron haarukassa koneliikkeistä (IKH, Kärkkäinen jne). Nämä taitavat olla yleisesti nylonrullapumppuja, joten kannattaa suhtautua muovirullien kulumiseen tyynesti. Pumppujen tuotto on tietenkin vaatimaton palopumppuihin verrattuna, mutta mm. jääsillat onnistuvat pienten jokien yli.

  Toisenlaiseen käyttöön on itselläkin traktoripyöritteinen entinen sellutehtaan keskipakopumppu: 22,4 litraa sekunnissa, mutta vaatii aloituksessa syöttöön siemenveden. Mutta nyt aloittaja ei halunnut puljata letkujen kanssa.

  Jäätie

  Kiitos vastauksista.
  Tarkoitan sellaista ”pora” mallista pumppua jossa on pystyssä ruuvi, jonka päässä on kairaterä. Tekee itse avannon ja ruuvilla syöttää vettä vaakasuunnassa olevan torven kautta jäälle.
  Nyt käytössä peltojen kasteluun tarkoitettu traktoripumppu ja paloletkut. Ongelmana letkujen alkaminen vispaamaan jos painetta nostaa ja yleensäkin jäisten 4″ paloletkujen kanssa pelaaminen..

  Planter Planter

  Kyllä hommaan on olemassa ihan oma pumppumalli, joka toimi periaatteessa jääkairan tavoin. Pumpun kun laske jäähän se kairaa lähes 50cm halkaisijaltaan olevan avannon, kairan kierre on putken sisällä, putken yläpäässä on 90 asteen kulma poispäin traktorista. Läpi mentyään kairan ruuvi nostaa vettä putkea pitkin muutaman kymmenen kuution minuuttivauhtia. Tehokas ja yksinkertainen laite, ei reikien tekoa eikä letkuja. Niitä tehtiin joskus 1960-luvulla.

  En ole nähnyt uusia kaupattavan, taitaa olla liian pienet markkinat. Käytettyjä on joskus näkynyt myytävänä.
  Voi olla vaikea saada tänä talvena lainaksikaan, mutta metsänhoitoyhdistyksellä ja metsäyhtiöllä voi olla tietoa, kenellä on
  noita pumppuja.

  Lasse

  Varmaankin joutuu itse tekeen että tulee mieluinen.. http://www.metsatrans.com/Lehdet/2009/nro2/pakkastalvi209.pdf

  Lasse

  Oisko tämä paremminkin vain pienoismalli?
  https://www.youtube.com/watch?v=sLGmhi-ey7

  Poista kummastakin linkistä yks ylimääränen välilyönti.

  Salonpoika

  Kysyppä Veijo Räsäseltä Kuopion puolesta , puh. 0400 376157, vieläkö hän on rakentanut kaipaamiasi pumppuja. Kaverit kävi vuosi pari sitten ostamassa häneltä pumput ja pitivät niitä ihan pätevinä. Itse olen aikoinaan tehnyt jääteitä paljonkin kun tarvittiin korjata puita pikkujärvien yli. Vanhimmat pumput oli Benhardin moottorilla hihnavetoiset kelkkamalliset. Sitten tuli paljon näppärämmät Ilon kannettavat. Kun saatiin jäätä riittävästi ja oli pitempi tie tekeillä sain käyttööni yhtiön traktorikäyttöisen pumpun. Ainakin kahta eri pumppua käytin, toinen oli tehty Repolan konepajalla .

  Pähkäilijä

  Ei letkuja tarvitse kiskoa jos siirrettävää pumppua käyttää vaan löytyy suoraan 8″ kairareikäänkin meneviä pumppuja

  http://icepump.se/index.html

  EDIT

  jos ulkopuolinen tulee urakoimaan niin muista sitten pitää jäädytyspöytäkirjaa, tuolta löytyy viimeiseltä sivulta

  http://www.metsateho.fi/wp-content/uploads/2015/03/Tieohjeisto_osa_2_Liiteosa.pdf

  Jätkä pätkät

  En minäkään keksi, mihin noita letkuja tarvitaan. Onhan noita jäädytetty, sekä jäätietä, että varastoaluetta.
  Kysehän on vain tehokkaasta pumpusta, letkut voi jättää kotiin.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 10)