Keskustelut Metsänhoito Trico hirvikarkote

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 432)
 • Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Niistä levitysvehkeistä vielä:

  Agrista löytyi siis kolme paineilmatoimista ruiskua, pumppu siis siinä ruiskun päällä.

  Ostimme kaksi pienintä laitetta. Niissä molemmissa on sisäinen putki säiliön pohjaan ja sulkulaite ja suutin suoraan säiliön päällä.

  Sweitsiläinen Birchmeier super star 1.25 on pienin ja kallein.32€, 1,25 litraa. Laadukas pikku kapine, pienille pinta-aloille.

  Italialainen Epoca 2000. 17€, 2 litraa. Toimiva peli ruiskuttamaan, mutta ilmapumpusta irtosi nuppi heti ensimmäisellä paineistuksella. Ei kelpaa käyttöön. Niinpä sitten vein sen takaisin kauppaan ja käytin rahat seuraavaan laitteeseen.

  Englantilainen Hozelock 4507, 7L. 22€, 7litran säiliö, johon kuitenkin suositellaan 5 litran täytöstä. Laittees on myös 5L ja 10L versiot. Eroaa siinä että siinä lähtee letku pohjasta sulkulaitteelle ja siitä pitkähkö kiinteä putki suuttimelle. Säiliön voi ripustaa olalle hihnalla tai narulla. Laite on erinomainen. Soveltuu vähän suurempaankiin touhuun, ison säiliönsä vuoksi. Vähän pesua, kun pohjasta lähtevään letkuun saa paineilmalla painettua viimeisenkin tipan ja ilma tyhjentää letkun tehokkaasti. Varteenotettava halpa haastaja reppuruiskulle.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Pitää nyt muistin aikana hiukan täydentää edellistä.

  Tämä Sveitsiläinen Birchmeier alkoi homman lopulla nikottelemaan ilmapumppunsa kanssa, läppä ei sulkeutunut kunnolla ja tuli aineita pumpun kautta ylös. Saas nähdä miten käyttäytyy ensi syksynä, kun se nyt perusteellisesti(?) pestiin.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Jätkä

  Kätevä kaveri tekisi paineruiskun, jossa astia (metallia) olisi noin 10 litraa. Siihen ulostulo pohjaan, josta letku mallia reppuruisku. Yläosaan auton renkaan venttiili, josta kompuralla painetaan paine n. puolillaan olevaan säiliöön.

  Kun homma keskeytetään ja lientä on säiliössä, päästetään paine pois, suljetaan ruiskutusletku ja pestään suutin ja venttiili.

  Meillä oli joskus noita ruiskuja, jotka voitiin paineistaa kompuralla ja ne toimivat hyvin varmasti.

  Puuki

  Kuinka kauan sillä kompuratankatulla ruiskulla pystyy ruiskuttamaan?

  Olisiko parempi käyttää säiliönä vaikka isoa renkaan sisäkumia. Paine pysyisi tasaisempana.😏

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Voi olla ihan hyvä tuo kompura käyttöinen, mutta minä en kyllä kaivannut mitään lisää tuohon engelsmannien Hozelockiin, minusta se oli hyvä sinällään. Paineistus käsipumpulla ei ole kyllä mikään ongelma. Ei tarvitse metsään mitään kompuraa, riittä tuo ruisku ja tricokannu. Hintakaan 22€ ei päätä huimaa. Sillä rahalla ei juuri saa itse värkättyäkään.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Jätkä

  paineilmalla tankatun säiliön saa kyllä kevyesti tyhjäksi, jos kymmenen litran säiliössä on nestettä vain viisi litraa…

  Säiliön saa metsätiellä kyllä täyteen, jos sattuu auton varapyörässä olemaan ilmaa – tietenkin se vaatii hieman asentelua, mutta se ei ole normaalijärjellä varustetulle henkilölle ylivoimainen tehtävä.

  Taneli itki, että hänen pumppunsa ei toimi, mutta nyt onkin pumput toimineet niin helkutin hyvin, että…

  Samoin reppuruiskun pesu oli valtavan työn takana, mutta nyt kun siihen löytyy helppo ratkaisu, niin sekään ei ollutkaan mikään ongelma. Ota tuosta nyt tolkku.

  Jos omistaa oikean raivaussahan, niin sen valjaita voi käyttää säiliön kantamisessa selässä, taikka sitten hyvät rinkan kantolaitteet ovat oivalliset älineet.

  Itse tekisin säiliön kahdenkymmenen litran Jerry-kannusta, johon nestetä noin kymmenen litraa ja ilmaa jotain 3 baria. kyllä tyhjenee, eikä paina paljoa.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Lueppa Jätkä uudelleen ne kaksi viestiäni, Arvostelussani oli mukana kolme (3) eri laitetta. Kommentoi vasta sitten kun olet lukenut ja ymmärtänyt lukemasi.

  En todellakaan kaipaa metsään kompuraa tai vararengasta, kun muutamalla pumpun painalluksella voi asian hoitaa. 22€ hintakaan ei paljon ponsoroi värkkäilemään itse.

  Raivaussahan henkseleillä tuotakin pönttöä olis tosiaan helppo kantaa. Minä viritin hommaan vanhan olkalaukun remmin, sekin pelitti kyllä.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Jätkä

  Luin ja ymmärsin niin, että Sveitsiläinen oli pirun pieni, jota pitäisi olla tankkaamassa ja pumppaamassa alvariinsa. -Että italialainen hajosi heti kättelyssä ja on pirun pieni. – Että englantilainen oli yhtä pieni ja hajosi kättelyssä.

  Että lopuksi löytyi Englantilainen, johon mahtuu litkua viitisen litraa ja joka toimii.

  Mainitsit myös, että reppuruiskussa olisi liikaa pesemistä, mikä pitänee paikkansa, varsinkin jos aine on tukkivaa vanhetessaan.

  Nuo ongelmat olisivat poissa, kun tekisi itse paremman ruiskun, jonka säiliöön kevyesti mahtuisi vaikka kymmenen litraa litkua ja kolmekymmentä litraa ilmaa.

  Onko joku ehdottanut, että kompura pitäisi raahata metsään asti? Onko joku ehdottanut, että varapyörä pitää raahata metsään asti?

  Kuinka ison taimikon kymmenellä litralla käsittelee?

  (Noiden neljän ruiskun hinnalla Tanelikin olisi saanut jo kunnon kamppeet.)

  jees h-valta

  Muistanpa ajan kun minun hirviaitojani työläinä pidettiin. Nyt nauùttaa niin. Nyt minulla ei ole hirvituhoja aitojen sisäpuolella ja silti minulle on jo rahdattu kymmenkunta kiloa hirven ja peuran lihaa. Eipä paljoa sianpersusta jouluna lisukkeeksi kaivata. Se parhaiten nauraa joka jne.jne.

  suorittava porras suorittava porras

  Vähä asian sivusta …Älkää ihmeessä käyttäkö kompuraa pienten ruiskutusvehkeiden säiliön täyttämiseen !

  Tuttavani pisti  vuosia sitten muoviseen(5litraa) ruiskun säiliöön täyttöventtiilin varoventtiilin paikalle .  Sitten alkoi kohtalokas täyttövaihe paineilmalaitteella . Pöntöstä tuli liian korkean paineistuksen seurauksena ohjus ja vain revennyt pöntön pohja jäi pyörimään hallin lattialle .  Se”ohjusosa” murskasi kaverin poskipään ja vaurioitti silmää . Kasvoihin jäi pysyvä kosmeettinen haitta .

  Hengenlähtökin oli äärimmäisen lähellä. Onneksi  neuvokas naapuri sattui parahiksi tapahtumapaikalle ja hälyytti apua . Uhri hortoili skapäisenä korjaamohallissaan ja oli itsepintaisesti jatkamassa töitään  shokkitilasta huolimatta tai sen ”ansiosta” . Ambulanssin tuttavani talutettiin voimakeinoin ja sen jälkeen pyörät soikeana sairaalaa kohti . Kaveri vaivutettiin useamman päivän kestäneeseen koomaan , jonka jälkeen alkoi pitkä ja hidas toipuminen . Ihan entiselleen ei kaikki kuitenkaan palautunut. Esim.silmävaurio  jäi pysyväksi .

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 432)