Keskustelut Metsänhoito Trico hirvikarkote

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 454)
 • Jätkä

  Kaikille ei varmaan sovi auton renkaiden täyttö paineilmalaitteellakaan, etenkään jos ovat jollain lelulla ja sytkäliitännällä rengasta täyttäneet ja kompuralla on hädintuskin kaksi baria saatu painetta.

  Sellaisten kaverien pitäisi pitäytyä vain paperitöissä.

  Haluaisinpa olla katsomassa turvallisesta paikasta kaveria, joka täyttää lukkovanteellista kuorma-auton rengasta ja tavoitteena on kahdeksan baria!.

  arto

  Tuhoisaa jälkeä jerrykin saa aikaan painella. En haluaisi olla likellä. Tai jos vielä selässä. https://youtu.be/0lp2oiGzMZY

  Korpituvan Taneli

  Mistähän Jätkä löytää sen Englantilaisen joka hajosi. Laitteita oli siis kolme (3).

  En tosiaankaan ymmärrä miksi edes pitäisi käyttää jotain apuvehkeitä, kun ruiskun omalla pumpulla saa näppärästi paineen, joka riittää varttitunnin ruiskutuksiin. Miksi pitäisi kantaa 10 litran nestemäärää mukanaan kun 3 litran täyttöjä tarvitaan hehtaarille ehkä kaksi tai kolme. Näissä kaikissa laitteissa oli myös toimivat varoventtiilit, joita keventämällä saa laitteen paineettomaksi. Käyttöpaineen mittaria ei ollut, mutta eikai se ollut kuin kilo tai vähän toista.

  OK. Kirjoitin kokemukseni esille siksi että niistä voi olla jollekkin jopa hyötyä.

  En ajatellutkaan neuvoa Jätkää, joka tietää kaikesta kaiken ja vielä paremmin kuin kukaan muu.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  ate

  Ensimmäistä kertaa tuli levitettyä ko. ainetta tänä syksynä. Itse aine oli melkoisen paksua tököttiä, joka ei ihan nurisematta mennyt Birchmeierin reppuruiskun läpi.

  Ensimmäisenä esteenä oli säiliön täyttöaukossa ollut ”sihti”, joka meni tukkoon lähes välittömästi. Muutoinkin aine vaikutti olevan liian ”paksua” ko. laitteelle ja ruiskun suutin olikin vähän väliä tukossa. Suutinta rassatessa näkyi siinä olevissa rei’issä valkoisia hiukkasia tukkona (liekö sitä rasvaa?). Aine oli säilytetty lämpimässä ja sekoittelin sitä omasta mielestäni hyvinkin huolellisesti.

  Aikani taisteltuani laimensin (vastoin ohjeita) vedellä ohuemmaksi ja sen jälkeen homma alkoi sujua melkein kuin elokuvissa. Nähtäväksi jää mikä aineen teho laimennettuna on. Laimentamatonta ainetta kului minulla vajaat 10l/ha.

   

  jees h-valta

  Noinhan minäkin olin käsittäväväni Tanelin aikeen. Aika harmittomasta ja nimenomaan käytännön kätevyyden testauksesta oli ruiskujen suhteen kyse. En käsitä kyllä jätkän hyökkäystä. On hiukan turhan riiran haastamisen makua.

  Sahapukki

  Minulla on toiminut  Stihlin SG71 reppuruisku niin Tricon, kuin Bortracin levityksessä moiteettomasti. Tarkastelin tuossa edellistalvelle suojattua 5ha taimikkoa ja löysin vain kaksi  latvaa katkottuna. Maalaamattomat sivuoksat oli saaneet siitäkin edestä hammasta.

   

  Jätkä

  Hyökkäystä? Taneli taisi vetäistä nenänsä solmuun ihan suotta.  Jos ja kun ette ymmärrä oikeasta työnteosta paskaakaan, niin ruiskutelkaa vaikka kkukkien sumutuspullolla, jota saate käydä hehtaaria kohti ainakin kahdeksan kertaa täyttelemässä. Siinäpä ramppaatte pitkin haavikoita ja puolet puista jää ruiskuttamatta.

  Saatana, kun minä ehdotan järkevää sydeemiä, niin kai tekin sen verran tajuatte, että säiliö pannaan tarpeen – ja miehen mukaan. Minusta kymmenen litran nestemäärä hyvässä selkärinkassa ei ole ylivoimainen kuljetettava, varsinkin jos aikoo homman hoitaa saman kesän aikana. On huomioitava, että litku vähenee koko ajan.

  Korpituvan Taneli

  Ate, minä en joutunut laimentamaan, juuri tuo ilman paineen käyttö on ilmeisesti selkeästi parempi kuin aineen pumppaaminen ruiskun pumpulla.

  Se vedellä laimentaminen kai lähinnä kielletään siksi että tarttuvuus puuhun vähenee siinä. Pitäisi saada niin että on vielä viikonkin päästä todettavissa että tuo taimi on saanut osansa.

  Menekki per ha on vähän veteen piirretty viiva. Vähempikin kai riittää kunhan vain pysyy kiinni ja on taimen latvassa. Me käsittelimme 3,6ha 20litralla ainetta, joka on selkeästi ohjeitten alle, mutta kun sama taso riitti viime talvenakin. Majailivat kyllä taimikossa, mutta eivät syöneet, mutta tallasivat ja puskivat kumoon. Meillä vähäiseen määrään vaikutti sekin että 1,6 ha oli tämän kevään istutusta. Ei sellaiseen taimeen ihan mahdottomasti saa ainetta mahtumaan.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Korpituvan Taneli

  Sahapukki. Tuo varmaan onnistuu, mutta kun on huomattavasti halvempiakin vaihtoehtoja käytettävissä. Sen reppuruiskun hinnalla saa varmaan kasan noita 22€ vehkeitä.

  Jätkä, mikset sitten samantien tee kymmenen litran tankkia raivaussahaasikin, kun se ylimääräinen paino selässäsi ei merkitse mitään?

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Jätkä

  Tyhmä kysymys, mutta kun tietää kysyjän, niin täysin ymmärrettävä.

  Kun OIKEASSA raivaussahassa tankillinen riittää noin kaksi tuntia ja terästä alkaa olla huippumaku mennyttä, niin kannattaa teroittaa ja tankata samaan aikaan. Todellisuudessa hyvä peltiterä leikkaa hyvin n. puolitoista tankillista yhdellä teroituksella. artolla kylläkin tuolla taktiikalla pitäisi olla 20 litran bensakanisteri selässä.

  Kun ruiskun säiliöllinen kestää varttitunnin, niin pidän sen säiliötä liian nopeasti tyhjentyvänä.

  Meillä on ollut ruiskutussäiliöitä, joihin painettiin kompuralla painetta, vaikka oli niissä käsipumppukin. Painemittarissa oli osoitin, joka kertoi käyttöpaineen ja varoventtiili päästi liiat paineet ulos, jos niitä olisi syntynyt.

  En käsitä, miksi te aina keksitte ongelmia, vaikka niitä ei ole?

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 454)