Keskustelut Harrastukset Tryffelien viljely

Esillä 7 vastausta, 1 - 7 (kaikkiaan 7)
 • Tryffelien viljely

  Merkitty: 

  Parin vuoden takainen juttu Maastullista sattui silmään. Siinä kehuttiin mahdollisuuksia saada metsätalouteen lisätuloa tryffelien viljelystä. Homma ilmeisesti vaatisi sopivan isäntäpuulajin mutta sen suhteen sienet eivät ole turhan tarkkoja. Lisäksi hoitona on alueen kitkentä ja kastelu. Ranska ja Italia lienevät tällä hetkellä suurimmat tuottajat mutta noissa maissa saattaa kuivuus tulla tuotannon rajoitteeksi.

  Sen verran tuo vaatii työtä että ehkä kannattaisi aloittaa omista piha-alueista ja sopivalla hollilla sijaitsevista metsitettävistä peltoheitoista. Innovaation leviämistä nopeuttaisi jos sieni-inokulaation saisi taimen mukaan jo taimitarhalta.

  Vaikuttaisi siltä että Juvan Tryffelikeskus on edelleen toiminnassa.

  https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/ruoka/artikkeli-1.211442

  http://juvatruf.asiakkaat.sigmatic.fi

 • sitolkka

  Jaa eikös noita taimia ole jo pitkään myyty joissa ryhvelit mukana.  Tammea jne. Ainakaan vielä en ole kuullut että kukaan olisi mersuja ryhvelirahoilla ostanu.

  Rane
  A.Jalkanen

  Hienoa! On sen verran kallista tavaraa myynnissä Salossa, että olisi ehkä tarpeen aidata kaksimetrisellä panssariaidalla se viljelys. Tai tehdä niin kuin Aarre-lehden lukijamatkalla näytettiin, että yksittäiset metsäomenapuut oli aidattu – siis jokaiselle taimelle tehty oma boksi. Maata en nyt muista kun en ollut itse mukana…

  Planter

  Aita pitää lisäksi kaivaa metri maan alle, sillä villisika haistaa tryffelit ”kilometrin päästä”.

  MaalaisSeppo

  Jokamiehen oikeus estää tryffelien kasvatuksen talousmetsissä. Pihamaalla kannattaa kokeilla, jos sielläkään.

  sitolkka

  Eikös se ole jo ihan sieniviljelmä jos sienellä ympättyjä taimia istuttaa. Ei niitä jokamiehen oikeudella silloin saa kaivella. Luontaiset sienet sitten eri juttu. Mutta tulkinnanvarainen juttu. Kukapa tosin sieltä metsästä suomessa osaa ryhveleitä tulla etsimäänkään. Ei näy kauheasti ihmisiä ryhveleitä etsimässä. Joten uskon että ihmisiltä saavat kyllä rauhassa olla. Mutta eihän jotkut uskalla edes omenapuita mökilleen istuttaa. Kun ihmiset ne omenat kuulemma sieltä varastavat. Heh heh.

  Remie

  Epäilen että peurat syövät meidän tryffelimme ennen kuin huomaamme. Jos niille kelpaa piikiset rusunvarret niin nehän pistelee poskeensa kohta piilangatkanin kun ruoka käy vähiin. Eikö nuo elikot ole märehtiöitä, niillä pötsi , lehmillä sieltä pistettiin yhtenään piikilagan pätkiä ja merunoita myös naulat olivat hyvin yleinen riesa. Luulen etttä peurat ja supi on asialla. Varastettu ruoka ei ravitse. Lahjaksi saatu ateria tekee kylläiseksi kolmen oman aterian verran.

Esillä 7 vastausta, 1 - 7 (kaikkiaan 7)