Keskustelut Puukauppa Tukkien laaduntarkkailusta

Esillä 3 vastausta, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
 • Tukkien laaduntarkkailusta

  Merkitty: 

  Sahoille on tulossa pikkuhiljaa entistä tarkempaa laaduntarkkailua. Jossain oli juttua nykyaikaisesta sahasta, jossa on jo käytössä 3D – ja röntgenkuvaus tukkien automaattisessa erottelussa ennen sahausta. (Asiasta oli puhetta tälläkin palstalla jokin aika sitten)

  Laadukkaan tukin kasvatus saattaa saada uutta arvoa lähiaikoina. Varsinkin männyllä oksattoman/pienioksaisen järeän tukin arvo on moninkertainen verrattuna kuivaoksaiseen välitukkiin. Metsäpään puun hinnat tulisi saada vastaamaan entistä paremmin myös kasvatus- kustannuksia , jotta tukkia voitaisiin jalostaa tulevaisuudessakin paremmin myös arvokäyttöön mm. puusepän tuotteiksi.

 • Metsuri motokuski

  Kyllä se on tuolla työmailla huomattu että laadunvalvonta on parantunut sahoilla. Tukin laatuvaatimukset ovat koventuneet ja katkaisuikkunat ovat kaventuneet. Nyt puhutaan jo 1 – 2 cm katkontamarginaalista joihinka ei vanhoilla kourilla päästä. Tuo puusepän teollisuuden puutavara taittaa mennä enemmänkin raaka-tavarana aasian maihin joissa kalusteet valmistetaan. Kotimaan puusepänteollisuus ei ole enää kummoinen sahatavaran käyttäjä.

  Siihen en usko että hintaan se ainakaan lähiaikoina vaikuttaisi enemmänkin puuta ohjautuu selluteollisuuden tarpeisiin.

  mehtäukko

  On toisaalta surullista jälkimaininkia vuosikymmenten takaiset metsälait, joilla mo lain voimin pakotettiin rehevien metsämaiden männyn viljelyyn.Tai koivuviha.

  Nyt valtion lainsuojatut elukat ovat välikätenä jolla pakotetaan taas kuusen viljelyyn karuilla mailla!!

  Mistä tämä soutaminen ja huopaaminen johtuu? Ei ainakaan tukin laatua paranna millään muotoa.

  Puuki

  Tukkien hyvän laadun takia esim. itävaltalainen Binderholz osti jokin vuosi sitten sahat Nurmeksesta ja Lieksasta ja kehittää toimintaansa lähiaikoina .

  Parhaan laadun tukeista voi hyvinkin tulla vielä pula nykyisen hakkuutavan jatkuessa pidempään, ja jos ei riitä kannustimia puun pidempiaikaiseen kasvatukseen.

   

Esillä 3 vastausta, 1 - 3 (kaikkiaan 3)