Keskustelut Metsänhoito Tukkimiehentäi – ongelman kesto

Esillä 3 vastausta, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
 • Tukkimiehentäi – ongelman kesto

  Terveisiä saviseudulta. Syksyllä 2020 mätästetty ala, joka on vaihtelevasti savikkoa ja kivikkoa. Mättäät ovat siis monesti muuta kuin kivennäismaata. Istutettu kuuselle keväällä 2021. Syksyllä 2021 kaikki näytti vielä ihan hyvältä.

  Kävin nyt tarkistamassa taimikon ja jopa 20 % taimista oli kuollut tai kuolemassa. Joko koko taimi oli varistanut neulasensa tai näytti nyt tummalta eikä omannut yhtään kerkkiä eli oli kuolemassa. Joissakin oli tyvessä vielä elinvoimaisia oksia.

  Vielä voisi käydä täydennysistuttamassa. Männyntaimia ei saa. Kuusentaimia saa. 1 v RA-taimet katosivat aika hyvin jänisten suuhun, mutta kesä RA-taimia saisi. Luontaisesti tulee pihlajaa, tuomea ja hieskoivua aika paljon.

  Miten pitkään tukkimiehentäit viihtyvät aukiolla? Hakkuu tapahtui toukokuussa 2020. Joko uskaltaisin täydennysistuttaa kuusen taimilla vai mitä mieltä on studiojoukkue?

 • A.Jalkanen

  Kyllä uskaltaisin istuttaa kuusta. Jos saviseutu on etelässä laittaisin ehkä sekaan vähän tammiakin.

  Timppa

  Elinvoimaiset oksat tarkoittavat, että taimi todennäköisesti elpyy.

  Milloin oli hakattu?. Meillä on tila, jolla hakkuun ja istutuksen välillä pitää olla täysi kesä muuten tulee tuhoja.  Kerran yritin lyhyempää väliä, koska epäilin alueen heinettyvän.  Heinettyi kuten arvelin.  Mutta tukkimiehentäituhoja tuli 70 %.   Kivisyydestä johtuen mätästys ei onnistunut, mutta kuvio oli laikutettu.

  Tolopainen

  Hyvin ehtii täydentämään ens keväänä, syksyllä voi varata taimet kun näkee paljonko tarvitsee. Täydensin 20-keväällä istutettuja kuusentaimikoita tänä keväänä.

Esillä 3 vastausta, 1 - 3 (kaikkiaan 3)