Keskustelut Puukauppa Tuloja metsästä ilman puukauppaa.

Esillä 7 vastausta, 11 - 17 (kaikkiaan 17)
 • Tuloja metsästä ilman puukauppaa.

  Että kun ei myy  puita niin siitäkin alettais maksaa. Kun verottajakin vielä jättäis niistä veron perimättä niin sehän sopisi hyvin eläkemetsänomistajalle.

 • Nostokoukku

  Tuo puronvarsi saattaisi kelvata suojeluun. Lähteiköltä tuleva puro on syönyt hyvin jyrkkäreunaisen uomansa kahden hiekkakankaan väliin. Puron varressa on sylentäyteisiä haapoja kuusikon seassa. Hiirenporras ja kotkansiipi kasvavat vyötärön korkeudelle.  Mutta se eräkämpälle katsomani ”tontti” on juuri siinä penkan päällä jyrkimmällä kohdalla. Mökki siihen ja terassi ” tyhjän päälle” on suunnitelmani. Suojelussa tuo rakentaminen estyisi ja rajaus vedettäisiin varmaan melko väljällä kädellä. Mökin kun siihen saan, niin puronvarteen ei kukaan sen jälkeen kajoa. Ei maksa yhteiskunnalle mitään, luonto-arvot säilyvät ja saan vielä polttopuuta lähialueilta sen aikaa kun jaksan tehdä.

  lpjk

  FSC-sertifikaatistahan pääsee eroon vuoden irtisanomisajalla, eikös? Myöskään mitään sakkoja ei ole, vaikka sattuisi hakkaamaan koko tilan puhtaaksi.

  jees h-valta

  Pysytään irti vain tuosta kurjistuksesta. FSC ei tuo mitään lisäarvoa meille vaan lähinnä juuri metsäteollisuus käärii siitä sievoisen lisäpotin.

  suorittava porras suorittava porras

  Groupin jäsenet hyötyvät myös taloudellisesti paremman kantohinnan muodossa liittymällä fsc:n piiriin. Alkaa myös olla ehtona sille ,että saa vientikauppoja ulkomaille. Ei mene montaa vuotta ,kun sertifioimaton puu on markkinakelvotonta kaikkien isompien toimijoiden kohdalla.

  Apli

  Eli pakottavat metsänomistajat siihen? Hullua touhua, UPM tulee vähän väliä sähköpostia että liityppä FSC niin saat sitä ja tätä yms..

  mehtäukko

  Onhan MG:llä jo ”laajennettu suojelu-säästä ohjelma”, jolla luvataan lisää liksaa..

  lpjk

  Toivottavasti ei tule ”pakolliseksi”. Itse liityin isomman kaupan yhteydessä ja suojelualueet solahtivat hyvin kuvioille eli en menettänyt tuottavaa pinta-alaa. Apauttiarallaa kymppitonnin maksoivat kaupan päälle. Onhan tuossa toki oma vaivansa ja jos alkaa vaikuttamaan hankalalta niin menköön sertti seuraavalle. Kävin myös serttikoulutuksen netissä, joten saan virallisesti puuhastella taimikoiden sun muiden kanssa, jos haluan.

Esillä 7 vastausta, 11 - 17 (kaikkiaan 17)