Keskustelut Metsänomistus Tunnelmapalaa metsätieltä

Esillä 4 vastausta, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
 • Tunnelmapalaa metsätieltä

  Sateen jälkeinen metsätie.Polkupyörän selässä matkaa miettien teen.
  Hiljaista trooppisen kosteaa.Perhosia tienpinnalla.Verkkosiipisiä,valkoisia,sinisiä,monenmoista.Pientareella pikkutalvikkia.Isot jo kukkineet.
  Puiden yllä jossain huutaa kanahaukka.Liekö pesäpuussa vielä poikaset.Eläimiä muita ei näy.
  Jostain tulee huumaava tuoksu.Kirjanpainajilla alkaa juoksu.Hörppään vettä.Viivyn hetken.Myyräkin tekee pienen retken.
  -Kohta edessä väylien melu.Pohjoiseen etelään kulkee juna.Moottoritie vielä kuittaa suman.Seuraava väylä jo häämöttää.
  -Tuttu isäntä heinää niittää sitä touhua nyt riittää.Peltoteiden laidat kukkaa pukkaa.Apilat,matarat,horsmat heinät.Pientareet kauniimmat kuin monetkaan seinät.
  Jahah.mennääs kahville.Lämmintä kesää ja kalasaaliita kaikille!

 • Jovain

  Lämmintä kesää on todellakin riittänyt ja kalansaaliitkin ovat olleet hyvät.
  Se alkaa luomakunnan rieha olla tältä keväältä takana päin ja onhan sitä riehaa riittänyt. Käki kukkui parhaimmillaan kesäkuussa taukoamatta ja kukkui vielä juhannuksen jälkeen heinäkuussa. Sai nyt viimein kylmien tultua vihneen kurkkuun.
  Onhan tästä lämpimästä kesästä ollut myös haittapuolensa. Juotavaa metsässä on tarvittu reppukaupalla ja vastassa ovat olleet nämä luomakunnan vainoajat, kaiken karvaiset ötökät, joita on riittänyt ruhtinaallisesti. Itikoita on ollut enemmän kuin koskaan, samoin mäkäräisiä ja paarmoja. Paarmat aloittivat lentonsa jo kesäkuun alussa, eli kuukautta aikaisemmin kuin normaalisti ja niitä on ollut paljon. Parhaimmillaan karkuun on pitänyt lähteä.
  Näistä vainoajista huolimatta, lakat ovat kypsymässä ja on siellä metsässä harvinaisuuksiakin ollut tavattavissa. Pyrstötiaiset, nuo luomakunnan hiljaiset tirskuttajat ovat ilmaisseet olemassa olostaan, mutta myös vähät välittäneet touhuistani.

  A.Jalkanen A.Jalkanen
  r.ritva r.ritva

  Totta vie hyttyset on pulskia ja eivät piittaa offeista.Harso olisi hyvä.Kun joskus ei muuta niin valoverhon heitin päähäni raivuun ruokatauolla.Kanttarellit ja punikkitatit ovat nousseet sateiden myötä.Mustikkaa paljon.Haravointi jälkiä jo näkyvissä.Liekö omaa vai jokakesäistä poimijaa.
  Tappisarvinen nuori hirvikin hissuttelee väylien lähellä.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  R.ritvalla hyvä keksintö, valoverho taukosuojana. IKEAsta saa muutamalla eurolla sängyn päälle tarkoitetun itikkaverhon, joka sopinee samaan tarkoitukseen.

Esillä 4 vastausta, 1 - 4 (kaikkiaan 4)