Keskustelut Puukauppa Tuoreen puun paino. Muuntolaskuri.

 • Tämä aihe sisältää 18 vastausta, 9 ääntä, ja päivitettiin viimeksi , sitten Jätkä toimesta.
Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 18)
 • Tuoreen puun paino. Muuntolaskuri.

  Merkitty: 

  Voisiko joku laittaa linkin paikkaan josta löytyy laskuri johon voi syöttää lukemat ja lopputuloksena on kiintokuutiot.  Esim. Mä tukki, Pohjanmaa, 51500 kg, kaadettu ja mitattu tuoreena huhtikuussa. Kiitos.

 • Puuki

  Tukkipuulle ei ole muuntolaskuria. Energia puulle vain.  Arvioimalla jos ei voi mitata enää.

  Kurki
  Peura

  Kaikki hankintapuu käytännössä otetaan vastaan ja mitataan autovaakalla. Myös tukki. Ja sille löytyy myös kertoimet. Kertoimet löytyy kyllä esim. Puuhuolto.fi, mutta olisi kätevää kun olisi vain laskuri johon syöttää kaatokuukauden, tonnit, ym. ja laskuri laskisi. Nyt pitää ite laskea.

  Rane

  Mikä firma mittaa tukit vaakalla?

  Rane
  Peura

  Ainakin kaikki isommat ostajat. Mitä ihmeellistä siinä on ? Raakkaus ei toki tapahdu vaakalla. Kyse hankintapuusta.

  Rane

  ”Mitä ihmeellistä siinä on ?”

  Niin kuin itse kirjoitit hankintatukit kuitenkin mitataan sahalla äärimmäisen tarkasti lasereilla yms. samalla kun raakkien määrä selvitetään ja niiden takia myös puun myyjä pitää olla joka pölkylle selvillä sinne saakka.Mutta varmasti siihen löytyy joku syy miksi halutaan käyttää epätarkempaa vaakamittausta nimenomaan tukille?

  Jätkä

  Jos hakkuu on tehty Motolla, jonka mittalaitteet on asiallisesti kalibroitu, on kaikki muu mittailu sinällään turhaa.

  Paljon kuitenkin tehdään myös muita mittauksia, ihan vain sen takia, että saadaan lisää aineistoa taulukoiden täydentämiseen, eihän mikään menetelmä ole koskaan täydellisesti valmis.

  Tukkien mittaus sahalla laasereiden avulla lienee kuitenkin eniten virheellinen, koska pölkkyjä on jo niin paljon kopeloitu, että eivät ne ainakaan paksumpia ole sahalla kuin metsässä olivat.

  Joskus sanottiin, että kontrollimittaus pitää tehdä samalla menetelmällä kuin alkuperäinenkin. Kyseessä on kuitenkin vain huijaus. Jokaisen käytettävissä olevan mittaustavan pitää antaa riittävän tarkasti sama tulos, kaikki muu on valetta.

  mehtäukko

  Peura on kyllä jäljillä siinä että kaikki hankintapuu menee autovaa`an läpi. Mutta tukkia ei siinä kuutioida tilityksen perusteeksi. Ainoastaan kuljetusyrittäjän liksan määritys on syy. Lisäksi auto on saatava max-painoille välttäen kuitenkin sakot…

  KeMeRat

  Tjaa, mulle kyllä on maksettu hankintatukista vaakatuloksen mukaan. Ei siinä mitään ihmeellistä ole jos pienen erän kanssa näin tehdään.

  Pahoittelen Peura tätä keskustelua.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 18)