Keskustelut Puukauppa Tuoreen puun paino. Muuntolaskuri.

  • Tämä aihe sisältää 18 vastausta, 9 ääntä, ja päivitettiin viimeksi sitten AvatarJätkä toimesta.
Esillä 8 vastausta, 11 - 18 (kaikkiaan 18)
  • Tuoreen puun paino. Muuntolaskuri.

    Merkitty: 

    Voisiko joku laittaa linkin paikkaan josta löytyy laskuri johon voi syöttää lukemat ja lopputuloksena on kiintokuutiot.  Esim. Mä tukki, Pohjanmaa, 51500 kg, kaadettu ja mitattu tuoreena huhtikuussa. Kiitos.

  • Rane

    ”Tjaa, mulle kyllä on maksettu hankintatukista vaakatuloksen mukaan.”

    Toki näissä tapauksissa tukit viedään suoraan sellutehtaalle joten vaakamittaus on ihan looginen mutta aloittajalla on määritelty raakkiprosentti eli ei ole kyse sellupuusta.

    mehtäukko

    Mitä pahoittelua on (vielä ) asiallisessa keskustelussa??

    Kemeran pieni erä voi mennäkin suoraan sellutehtaalle, ei kiistetä.

    reservuaari-indeksi reservuaari-indeksi

    ”Kemeran pieni erä voi mennäkin suoraan sellutehtaalle..”

    Monesti noin, hehtaaritappio on tuossa kohtaa jo 15000€/v.

    Leena

    mehtäukko

    15:sta tonnista voidaan olla kahta mieltä. On todennäköistä sekin, että nökkönen on kuitupuuta alun perin.

    Jätkä

    ”Toki näissä tapauksissa tukit viedään suoraan sellutehtaalle joten vaakamittaus on ihan looginen mutta aloittajalla on määritelty raakkiprosentti eli ei ole kyse sellupuusta.”

    Perintötietona vielä, että muinoin, kun meilläpäin tekivät isännät enemmän hankintaa kuin nykyään, manasivat äijät, että aina ja joka kerta tehdasmitassa raakattiin muutama prosentti alamittojen takia. Nimenomaa kuitupuusta.

    mehtäukko

    Joittenkin tekotyyli oli vaan tehdä rajoille ja alle minimin niin tukkeja kuin kuituja. Mittahan on ohuimmalta puolen.

    Ja palstan kaikki ” konemiehethän” tietävät, että näillä kevätkeleillä moton minimi tukin latva on säädettävä 2-3 milliä paksumman puolelle…?

    Visakallo Visakallo

    Olin aikoinaan jonkin verran yhtiön miesten apuna mittaamassa hankintapuita. Kyllähän niistä se vähintään 5% miinustettiin, joskus enemmänkin. – Ja aivan aiheellisesti.

    Jätkä

    Alamittaisten latvapöllien kohdalla tilanne olisi korjaantunut, kun  olisi aina katkaissut sen minimivahvuisen oksakiehkuran kohdalta, myös se, että rajatapaukset tehdään lyhyempiä ja pieni pää upotetaan kasaan. Jos tehdään vapailla pituuksilla 2,7 – 6 metriä 0n se helppo tehdä.

    Tosin : Jos sadan kiinnon kuitupinossa on muutama sata kpl. alamittaisia ja niistä raakataan kolme mottia, niin tulos on tappiollinen myyjälle.

    Metsurit ovat joskus hipaisseet sahalla kuoren pois soikean pöllin kapeammalta sivulta. Silloin ei voida mitata ”kuoren päältä”.

Esillä 8 vastausta, 11 - 18 (kaikkiaan 18)