Keskustelut Metsänomistus Tuottamattoman työn lisääntyminen huolestuttaa yrittäjiä .

Esillä 5 vastausta, 11 - 15 (kaikkiaan 15)
  • Tuottamattoman työn lisääntyminen huolestuttaa yrittäjiä .

    Tuottamatonta työtä on metsässä liikaa
    [02.10.2015 klo 11:00]

    Metsäkoneenkuljettajat ja yrittäjät tekevät yhä enemmän niitä töitä, joita aiemmin tekivät metsätoimihenkilöt. Näistä töistä maksetaan ani harvoin erillistä hintaa, mikä vähentää huomattavasti koneyritysten kykyä tehdä tulosta. Tämä selvisi Koneyrittäjien liiton tekemästä kyselystä.
    – Aikaa vievä, mutta tuloa tuottamaton työ on lisääntynyt kuin vahingossa ja sen vähentämiseen on nyt kiinnitettävä huomiota. Kaikki ylimääräinen tehokkuutta heikentävä työ on karsittava koneenkuljettajan harteilta vähemmäksi tai sille on saatava käypä hinta. On mietittävä työjakoa ja työn organisointia uudelleen sekä kehitettävä hinnoittelua tekniikkaa unohtamatta, sanoi Koneyrittäjien liiton varapuheenjohtaja Timo Tolppa puhuessaan Koneyrittäjien liiton metsäpäivillä Helsingissä 2.10.2015.

  • metsänvartija

    Yrittäjän elämä on yhtä ”sitä”, kimpussa on rahoittajat, verottaja, luonnonsuojelijat ym. Samoin taksaneuvottelut on ”ota tai jätä” periaatteella.

    Jätkä pätkät

    Se on vähä niinkuin Metsänvartijan polttopuusavotta. Valtavasti tulee kintaanjälkiä, mutta klapeja ei juurikaan.

    metsänvartija

    Kyllä 2 pinometriä päivään tulee helpostikin, moottorisahalla ja halkojalla.

    2-pm3=1,33 k-m3

    Jätkä pätkät

    Epäilen jopa tuotakin määrää, Kun ensin pöllit kuormataan käsin konttiin, josta ne kuljetuksen jälkeen kipataan epämääräiseen kasaan, katkotaan klapin mittaiseksi ja pienestetään pikolla, sekä lopuksi kannetaan konttiin homehtumaan.

    metsä-masa metsä-masa

    Koneyrittäjät ja kuljettajat on osaavia ammattilaisia !

    Kyselyn tulos osoittaa sen, että koneen tulisi olla tuottavassa työssä tiiviimmin, eikä ainakaan lisättäis niitä kuljettajalle.

    Mittalaite tarkkuuden ylläpito ja seuranta on niitä konemiehen perustöitä hakkuun lisäksi, mutta ne muut esim. rajalinjan- ja juontourien etsintä jopa kahden miehen voimin on kyllä jo liikaa.

    Seurauksena näistä ylimääräisistä viivykeistä yleensä seuraa kiire työssä, joka näkyy työnjäljessä, laadussa, asenteessa ja urien suunnittelussa. ( harvennukset ja juontourat laaniin )

    Yrittäjätasolla tämä näkyy heikkona tuotuksena joka tuo ylimääräisen taksan korotus paineen kuutiohintoihin. Kaikkien kannalta olisi parempi ottaa ylimääräiset työt esille ja huomioida kunkin työnantajan kanssa taksaneuvotteluissa.( vaatimus )

    Saattaisi käydä niinkin, että ainakin yksityismetsissä toimivat puunostajat alkaisi rajata ainakin tilanrajat, laanipaikat ja tulourat leimikolta laanille ja purkupaikat kelin mukaan tieltä tai metsästä. Silloin korjuun ketjutuskin tarkentuisi ja ylimääräiset siirrot leimikolle vähenisi.

    Kuviokohtaisiin rajauksiin antaa tekniikka luotettavaa- apua, kunhan tarkentaa kuvion reuna puuston, ettei jää epämääräisiä kaistaleita.

Esillä 5 vastausta, 11 - 15 (kaikkiaan 15)