Keskustelut Metsänhoito Turvakengät

Esillä 9 vastausta, 161 - 169 (kaikkiaan 169)
 • petep

  Saappaita en ole  muutamaan vuoteen pitänyt omissa puuhasteluissa. Viime viikolla olisi ollut saappaat paikallaan . Lunta noin 60 cm ja ”välikerroksessa ”  lumi ihan märkää . Siellä sitten kastuu housut ja sen jälkeen kastuu kengät yläkautta ja loppu onkin sitten historiaa.  Kengät Stihlin kengät ja on Goretexiä mutta ihan kelvottomat tuollaiseen olosuhteeseen .

  Jätkä

  Sadelahkeet ovat paksussa suojalumessa hintansa väärtit. Vaikka jeesusteipillä kiinni kenkiin aamulla ja vasta illalla pois.  Koitettu on – ja toimii!

  Mettämakuri

  Stihl gtx. kenkien pohjat on  liukkaat pakkasilla .Sievin timber gt:ssä myös liukkaat, ainakin vanhemmissa malleissa.

  Visakallo Visakallo

  Sievi on aivan uusimmissa malleissa panostanut pohjiin, nyt ne pitää hyvin.

  Kipi Kipi
  Tikkula

  Huskun kalvokenkä oli minun jalkaani nilkasta, varresta liian jäykkä. Joten ostin silloin norm nahkakengän oisko ollu classik tms. Vuosi sitten ostin hankkijan poistomyynnistä jonssen vastaavat 50€. Huskut nastoitin ,pohjat liukkaat pidän talvikeleillä, jonsseja kesäisimmillä keleillä. Ei kauheasti käytetty kumpiakaan, mutta alkaa nahka kärjen osalta rikkoontumaan kummassakin. En kyllä kalvokengistä maksaisi paljoa lisää. Tuskin kestävät vedenpitävinä metsässä pitkään. Pelkkä nahkakenkäkin hyvin rasvattuna on ihan hyvä kun ei ihan vedessä liota pitempää aikaa. Mutta se että ainakin noi klopottimet tosi liukkaat pakkasella, vaatii ne nastat.

  Ola_Pallonivel

  McCulloh turvakengät lopulta ostin hintaan 149€. Ei ole vedenpitävät, mutta Metsälehden testin mukaan pitää ainakin uutena vedet ulkona. Oregon oli toinen vaihtoehto samaan hintaan, mutta McCullokki oli laadukkaamman oloinen. Lahden Kärkkäisellä on hyvä valikoima, mitä sovittaa. Jostain syystä turvakengät on keskitetty Lahteen, turha etsiä niitä pohjoisempaa.

  Ei vaan raaski maksaa Stihl kengistä 300€ harrastekäyttöön, niin kokeillaan noita halppiksia ensin.

  Virkkunen

  Raivaussahahommissa olen käyttättänyt Meindelin pitkävartisia vaelluskenkiä ja säärystimiä. Mielestäni paras yhdistelmä, ei tartu suopursut nauhaväkäsiin ja nauhat pysyy kiinni. Mutta vaelluskenkä ei ole turvakenkä! Moottorisahahommissa tähän asti jalassa on ollut mm. Jonseredin turvakumikenkä, Nokia Loggerit ja Stihlin merkillä turvakumikenkä… kaikki Made in Malaysia. Ovat huonoja kävellä, jalat tulevat kipeiksi. Kestävät n. 2 vuotta ja pykivät varren taitoksesta rikki. Kärjen turvakovike painaa ”vänkyrävarpaita”. Nyt ostin K-kaupasta McCullochin nahkaturvakengät hintaan n. 150 €, käyttökokemusta ei ole, mutta ensituntuma parempi kuin kumisaappaalla. Niin… olen eläkeläismetsänomistaja ja siten metsäharrastelija vähän yli 10 v kokemuspohjalla.

  Tomi Salo

  Olen käyttänyt sekä Huskun kumiturvasaappaita että Huskun Classic ja Technical nahkaturvakenkiä. Kumiturvasaappaat eivät tunnu hyviltä, ne hiertävät helposti säären etureunaa vaikka olisi pitkät kalsarit ja polvipituiset sukat alla. Siksi käytäkin niitä vain jos on ”pakko” eli nahkaturvakengillä ei pärjäisi.

  Huskun Classic nahkaturvakengät eivät ole kumisaappaan veroisia vaan vesi menee vähitellen läpi. Olen rasvannut nahkarasvalla mutta jos jalka käy vedessä niin puolen tunnin päästä sukka on märkä. Siksi olen jättänyt nämä enemmänkin kuivan sään kengiksi, ei niissä mitään muuta vikaa ole kuin huonompi vedenkesto. Varmaan pitää laittaa lisää rasvaa niin että nahka kyllästyy. Classiceissa pohja on selvästi veltompi kuin Technicaleissa, ei mitenkään huono mutta eron huomaa jos kävelee näillä peräkkäin. Metsäautotien kuivia penkkoja raivatessa ehkä mieluummin nämä jalkaan mutta jos on etätasaista tai märkää niin sitten Technical, siinä ei enää Classiceilla pärjää kun jalat kastuu.

  Huskun Technical nahkaturvakengät on hyvät, olen käyttänyt alkuvuodesta asti eli siihen mahtuu pakkasta (kahdet sukat sisään niin pärjää), loskaa ja keväällä märkää maata ja sulamisvesiä. Ei voi moittia, jalat ovat pysyneet kuivina ja nahkaturvakenkä tuntuu ainakin omaan jalkaan mukavammalta kuin kumisaapas. Huskun Technical kenkä on sitten tosijäykkä eikä jalka pääse kiertymään (Aarre-lehdessä on video eri nahkaturvakenkien jäykkyydestä). Tällainen on ainakin omaan jalkaan sopivan tuntuinen kun jalka saa tukea eikä nilkka pääse muljahtamaan. Ehkä sitten sääriluu murtuu jos tulee oikein paha taivutus sivulle mutta onneksi tällaisia ei ole vielä tullut. Kengässä pidän kesälläkin pitkää polvipituista villasukkaa (Meindl Metsästyssukka, tilasin Uittokalustosta). Talvella huomasin ettei lumi tule kenkään sisään kun laitoin viiltosuojahousujen lahkeen koukun kiinni kengännauhoihin eikä lahje päässyt nousemaan ylös edes reiteen ylettyvässä hangessa kun kävin sahaamassa tuulenkaatoja.

  Ei tässä varmaan ole yhtä totuutta, tärkeintä on sovittaa omaan jalkaan ja valita sellainen mikä tuntuu hyvältä. Jos näillä aikoo kävellä koko päivän ja työviikon, ei hiertävää pidä hankkia, oli merkki tai malli mikä tahansa.

Esillä 9 vastausta, 161 - 169 (kaikkiaan 169)