Keskustelut Metsänhoito Tutkija

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 232)
 • Tutkija

  ”Tutkijoiden ei kannata sekaantua poliitikkojen työhön”.  Näin keskustan Ovaska kertoo tapaamisestaan Mika Aaltolan kanssa”

  Sen metsäsektorilla  työskentellee t tutkijat oppi jo muutama vuosikymmen sitten., vai opettettinko heidät ymmärtämään?

  Nykyisiä tutkijoita ei ole tarvinnut opettaa.

 • Visakallo Visakallo

  Leena osaa varmaankin vasta, milloin viimeksi Suomen metsissä on ollut yhtä paljon lahopuuta kuin tänä päivänä?

  Gla Gla

  Tuskin saadaan vastausta, kun kyse on politiikasta, ei luonnosta.

  reservuaari-indeksi

  Sori, välillä työtehtäviä tässä. Kysymys on järjetön, mutta jos myös Gla kaipaa vastausta niin yritetään.

  4000 vuotta sitten. Meni arvauksen puolelle.

  Leena

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Asutus oli Suomessa erittäin harvaa vielä niinkin vähän aikaa sitten kuin 1500-luvulla. Menisin sinne.

  Jos on pääsy Hesariin kannattaa lukea hauska ja opettavainen tarina tutkijasta. Vuonna 1970 keksitty juttu kävi tärkeäksi noin vuonna 2020, yli 50 vuotta myöhemmin. Joillakin töillä on pysyvää arvoa.

  https://www.hs.fi/visio/art-2000009390029.html

  kaapo123

  No talousmetsät ovat kuitenkin alueita,joissa ei kovin ole lahopuita,niin ei sitä sillon ole kovin lahopuusta eläjiä. Maapallossa on erilaisia alueita,ei kaikki alueet ole samanlaisia kun lukee ekokogista kirjallisuutta.Jossakin alueella eletään eri tavalla kuin toisessa alueessa.Eihän Tundralla asu apinoita,jne.

  kaapo123

  Talousmetsissä ei kait ole kovin paljon pitkälle lahonneita puita,niin sillon siellä ei ole paljoa harvinaisia lajeja ja vaateliaita ja harvinaiset lahopuun lajit usein syövät lehtipuita tai tiettyä puuta ja pitää olla tiettyä lahoaminvaihetta puitakin,järeitä maapuitakin.Sensijaan oksilla ja rungoilla voi olla lahopuun lajeja,kun ne syö elävää kasvista.Talousmetsissä ei kait ole runsaasti kuolleita pystypuita,joissa eläsi tiettyjä lajeja.Eli ympäristön olot ja asukkaat ovat elämässä erilailla kuin suojelumetsissä,kait niin,ehkä

  Visakallo Visakallo

  Tämän päivän talousmetsä on eri ikäisen lahopuun varasto, sitä ei vain tulla ajatelleeksi. Sieltä löytyy 2-3 ikäkauden harvennuskannot, samoin latvukset ja raivatut rangat.  Yksittäisiä pystyyn kuolleita puita eikä tuulenkaatojakaan ei enää kerätä tarkkaan pois, kuten vielä 70-80-luvuilla tapahtui.

  kaapo123

  mutta vaikka oisi talousmetsissä eri ikäistä lahoamista,koko homma riippuu siitä missä lahopuun eliöt  haluavat asua, toiset lahopuun eliöt syö vain elävää kasvia ja vaativat ja harvinaiset eliöt elävät omissa paikoissa,jne

  Visakallo Visakallo

  Gruppa taisi aloittaa talviloman. Ovat menneet muiden muka kohti pohjoista kurissa ja herran nuhteessa. On ollut 4-tie pari päivää sinisenään poliiseja täälläpäin.

  kaapo123

  Talousmetsiä hoidetaan;maata muokataan,taimikonhoito,harvennukset,vesitalous. Lannoitustakin. Eli kun näin hoidetaan,niin siloin talousmetsissä riittää ruokaa vain tietyille lahopuun asukkaille eikä koko lahopuun eläjille. Eli turha vaatia talousmetsiin yhtä paljon lahopuun eläjiä kuin suojelumetsissä.Eri ympäristöjä kun ovat

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 232)