Keskustelut Metsänhoito Tuulee!

Esillä 8 vastausta, 1 - 8 (kaikkiaan 8)
 • Tuulee!

  Joko on käyty katsomassa mahdollisesti metsään kohdistuneita tuhoja – tuuli tulee hieman harvoin tuosta suunnasta!!

 • topintam topintam

  Tääl on -17 pakkasta ja maa jäässä, ei kait ne mihinkään enää karkaa… eikä kyllä juuri tuulekkaan.

  Lähtiä tässä kohta suolle mönkimään tulee niin hyvät pohjat

  Gla Gla

  Sähköt oli aamuyöstä reilun tunnin poikki, joten kai jossain puita on kaatunut. Etelässä ei maa ole jäätynyt, joten luntakaan ei tarvitsisi vielä tulla. Mutta odotetaan nyt tuulen tyyntymistä, ennenkuin mitään aletaan tarkistelemaan. En taida edes tämän takia metsään lähteä. Ei tämä tuuli niin erikoiselta tunnu, että yksittäisiä puita isompaa vahinkoa tulisi.

  Puun takaa

  Toistaiseksi vain yksittäisiä puita mennyt täällä nurin, – ja itätuulen takia hieman eri paikoista kuin tavallisesti.

  Nuorimetsämies Nuorimetsämies

  Mökin vieressä 100vuotias säästö kuusikko.. Vanhoja aukkoja kuvion molemmilla puolilla joten tuuli teki tänään kuvion läpi mojovan ”ajouran”. Menee näköjään lihoiksi se palsta. Arvata tuon saattoi ettei kestä pystyssä mutta onneksi rakennukset säästyi. Pitänee tyviltä käydä irroittelemassa että moto saa tarkkaan puun talteen.

  Metsäkupsa Metsäkupsa

  En ole hirvennyt vielä mennä myrskyn sekaan inventoimaan.Ilmeisesti tuhot jäävät yksittäisiin puihin,kun sähkötkään eivät ole katkenneet.Sain muuten eilen tehtyä loput viime talven ja kesän kaatuneet ja katkeilleet puut.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Täällä Etelä-Pohjanmaalla meni tuulet ilmeisesti ilman pahoja töitä ohi.
  Luntakin on tupruttanut 7mm vesiarvon edestä. Yhtään ei oli ollut väliksi tulla, jäätyis maa paremmin.
  No kyllähän se jäätyykin, tätä kirjoittaessa -21,1, virallinen ilmatieteen laitoksen mittaus. Olispa nyt edes se viikko tälläistä, mielellään jäisin tupatöille, ihan siitä mielihyvästä että tulee metsään pohjaa.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Pähkäilijä

  2 tuulenkaatoa löytyi toissatalvena II harvennetusta kuusikosta. Enemmän viime vuoden lopussa Hannu myrsky siellä tuhoja teki (pari kymmentä meni silloin nurin).

  Lunta oli jo kymmenkunta senttiä ja paikka paikon saappaan jälki kastui kävellessä. Vaikka pakkasta on muutaman päivä yli 10 astetta ollutkin on tuota lunta jo liikaa eristeenä päällä…

  Visakallo Visakallo

  Viime perjantaina, 30. marraskuuta Antin-päivän myrskyssä kaatui puustoa lähes 10 miljoonan euron arvosta.

  300 000 kuutiometrin tuhoarvio perustuu Suomen metsäkeskuksen ja muiden metsäalan toimijoiden yhteistyönä tekemään kartoitukseen.

  Edellisen kerran Suomen metsiä runtelivat viime vuoden lopulla Tapani ja Hannu-myrskyt, jotka kaatoivat puuta kaikkiaan 3,5 miljoonaa kuutiometriä eli noin 120 miljoonan euron arvosta.

  Kauppalehti

Esillä 8 vastausta, 1 - 8 (kaikkiaan 8)