Keskustelut Luonto Tuuli kaataa taas puita

Esillä 8 vastausta, 11 - 18 (kaikkiaan 18)
 • Tuuli kaataa taas puita

  Merkitty: 

  Taas menee puuta nurin kun tuuli puhaltaa myrskylukemissa. Harvennetut ja aukkojen laitamat kokevat taas kovia.

 • Musta miäs

  Millä seudulla työskentelet arto? Hyvä oli tänään raivata mutta täällä Etelä-ja Pohjois-Savon rajoilla oli ihan kohtalainen tuuli. 5-tiellä kotiin tullessa pellon kohdalla tuntui kun puuska osui autoon. Tämä keskustelu olikin aloitettu jo kesäkuu 2018.

  arto arto

  Tällä vimmeisessä pohjoisavon kaupunigisa.sitten mutuu pohjoipohjan maaksi. Meillä työpäivä memi kaatosateessa. Nyt illasta vaihtui saha uudeksi 545fx  matkahuolto toi etelästä. Meille se myrsky tulee vasta myöhemmin. Ei ainakaan vielä tuule kovasti vettä satelee.

  Musta miäs

  Siellä suunnallakin käyn työsuojelutarkastuksilla kun yks meijän firman metsuri on Pyhäsalmelta. Onko se autotune, niin ja eikös se pottukoira ole Kiuruvedeltä?

  arto arto

  Juu on. Ei autotune siksi tilasain oli viimmeistä suutin säätö sarjaa. Sitten tune kun tuosta takuu loppuu. Entisellä kaatui yli 250ha risukkoa. Onko se metsuri sellainen vanhako ajelee lava autolla ?

   

  .

  eero heikki eero heikki

  Ennen tuli oltua valmiudessa myrskyn varalta,pelastusopistolla kun olin koulutushommissa,joku lähtö tuli unto,mauri ym,nyt leppoisammin,poikieni metässä käyn jottain tekemässä !

   

  Musta miäs

  Jäi mieleen Manta-myrsky lokakuun lopulla 1985. Tuulenkaatoja ja rytöjä sahattiin vielä kun lunta oli runkojenkin päällä jonkin verran. Onneksi oli hyvät opit metsäkoulusta kun 18-vuotiaana niitä paikoin tosi vaarallisia rytöjä selvitettiin. Sentään työpareittain työtä tehtiin. Unto-myrsky taasen heinäkuun alussa 2002 kun just jäin kesälomalle ja nuorin lapseni oli vielä äitinsä mahassa. Niitä syksy sahailtiin ja välillä olin synnytyksessä mukana kun tyttö tuli.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Myrsky meni, eikä kaatuneita puita ainakaan tielle päin näy.

  Sähköt ei nyt sitten olleetkaan poikki Korpituvan alueella, kun on siirrytty maanalaiseen sähköön. Linjat vielä pystyssä kylminä, ei väliä vaikka joku puu langoille kaatuiskin.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Musta miäs

  Hyvä oli raivata tänään. Tuuli vei loputkin lehdet puista. Niin…tänään 34 vuotta siitä Manta-myrskystä. Autona silloin Opel Manta 1.9S vm 1977 oranssi väriltään.

Esillä 8 vastausta, 11 - 18 (kaikkiaan 18)