Keskustelut Metsänomistus Työnantajan ja -tekijän oikeus

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 197)
  • Työnantajan ja -tekijän oikeus

    Tapetilla velloo ay-liikkeen pullistama kummallinen kupla, jota ei pitäisi olla olemassa. Jos sinä tai minä perustan metsätilan niin suureksi, ettei ilman ulkopuolisen palkkatyövoiman pitoa taimikonhoidot,istutukset yms. hoitaannu, haen tietysti ammattilaisia kehiin. Painotan sanaa ammattilaisia, jotka selkein toivomuksin ja tietotaidoin uurastavat kuvioita mallikuntoon.

    Joukkoon on sotkeentunut sittemmin paljastuva yhteistyökyvytön tyhjäntoimittaja, joka ei opastuksesta ja mallinnuksesta huolimatta tienaa edes leipärahojaan. Vetelä makustelija ei vastaa työpanoksellaan minkäänlaisia kriteereitä. Tapaus on siis selkeä virhetilanne niin itsensä työntekijän puolelta mutta etenkin maksajan osalta.

    No mitä on tehtävissä?

  • Jätkä

    Nollasta lähtee. Jos minä palkkaan metsätyöhön urakkapalkalla ja hän vain istuu kannonpäässä koko päivän, ei hän saa siitä muuta kuin tikkuja perseeseensä.

    Nuo typerykset ovat kyllä tämän palstan suola, mutta liika suola vie joskun makunautinnon pilalle.

    Perassic Park Perassic Park

    Eikö aloittajan kannattaisi, ennenminkin tulisi siirtyä yrittäjien ostopalveluiden käyttäjäksi ja maksaa tehdystä jäljessä?

    Jos on työllistäjäorganisaatio , muuttaa homma osto-organisaatiosi?

    Tolopainen

    Käräjillä sitten nähdään kuka saa tikut persiiseen. Liitot ajavat asiaani mielellään ilmaiseksi ja Jätkä maksaa omat ja vastapuolen kulut ja vielä runsaat korvaukset työntekijän harhauttamisesta.

    Jätkä

    Tehdään Diili. Tulet Koren kippanalla omien vehkeiden kanssa ja temme kirjallisen työsopimuksen koeajalla. Istut tuolla metsässä koko päivän ja minä sanon, että huomenna ei tarvitse tulla.

    Hävinnyt maksaa oikeudenkäyntikulut.

    Matkakorvaustakaan en maksa!

    Tolopainen

    En mää nyt jouda kun on omia bisneksiä joista tulee rahaa laittamalla nimi paperiin. Lisäksi tulee sit vielä pääomabonusta 15%, jota et kuitenkaan maksaisi.

    Uusmetsäläinen

    Ensinnäkin Mehtäukko on hoitanut hommansa työnantajana ja yrittäjänä huonosti, jos ei osaa rekrytoida riittävän huolellisesti työntekijöitään. Miksi yrittäjän osaamattomuudesta pitäisi rangaista muita irtisanomissuojan heikentämisellä. Huolellinen rekrytointi on menestyvän yrityksen ja yrittäjän perusammattitaitoa.

    Toiseksi työsopimuslain mukaan työsopimuksessa voidaan ja yleensä sovitaan erityisestä koeajasta, jolloin selvitetään soveltuuko työntekijä työtehtäviin. Ellei sovellu, niin työsopimus voidaan päättää ilman irtisanomisaikaa. Mehtäukko laittaa työsopimuksiinsa koeajan, jolloin ei tarvi  turhaan täällä valitella.

    Mikäli hallituksen esitys irtisanomisen helpottamisesta alle 20 työntekijän yrityksissä joskus valmistuu ja vielä hyväksytäänkin niin voi käydä niin, että kaikki Mehtäukon työntekijät siirtyvät mieluummin töihin yli 20 hengen yrityksiin ja sitten vasta vaikeaa rekrytointi onkin.

    Hallituksen perusteluissa lain työllisyysvaikutuksista on alkeismatematiikka unohdettu, jos  irtisanotun tilalle palkataan uusi työntekijä niin nettolisäys ei ole nollaa suurempi. Ainoa hyöty lienee tuottavuuden lisäys, mitä varmasti tarvitaan etenkin huonosti kannattavissa pienyrityksissä, mutta tätä ei Suomen Yrittäjien eikä hallituksen perusteluissa ole mainittu.

     

    Tolopainen

    Niin ja työttömyys olisi loppunut jos kaikki olisivat menneet aamulla seitsemäksi töihin. Valitettavasti nämä isot yhtiöt eivät palkkaa uusia työntekijöitä. Ne automatisoi ja vähentää väkeä. Se on nykyisin suuntaus. Se on turha alkaa uhitella. Suomalaisille työntekijöille riittää korvaajia maailmalla, ihmisiä on jo 7mrd ja sadat miljoonat ovat työttöminä.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Kuulemma yli 80 prosenttia yksityissektorin (?) työpaikoista on juuri pk-yrityksissä. Jos nämä yrittäjät itse pitävät liian hyvää irtisanomissuojaa merkittävänä puutteena, miksi sitä ei voitaisi korjata? Jos ei sovellu työyhteisöön, niin pitää vaihtaa yhteisöä. Julkisella puolella voitaisiin tehdä sama uudistus. Helpomman irtisanomisen vastapainoksi pitää tietenkin olla kunnolliset turvaverkot eli työttömyys- ja toimeentuloetuudet.

    Puuki

    Uusmetsäläinen unohti omassa alkeismatematiikassaan sen, että monet pk-yrittäjät palkkaisi heti lisää työvoimaa, jos irtisanomisesta ei olisi tehty liian vaikeaa, jos tulee alalle matalasuhdanne eikä ole enää mahdollisuutta maksaa palkkaa kaikille työntekijöille .

    Uusmetsäläinen

    Tolopaiselle tiedoksi, että ”isojen yhtiöiden” ja pienyritysten lisäksi ovat keskisuuret yritykset (määritelmästä riippuen alle 250 tai 500 henkeä työllistävät). Sieltä löytyvät kasvuyritykset, joita niitäkin pitäisi olla nykyistä enemmän, mutta irtisanomissuojakikkailuilla niitä ei tähän maahan luoda vaan aivan toisenlaisilla toimilla

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 197)