Keskustelut Tekniikka Työsuojelu

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 16)
 • Työsuojelu

  Merkitty: 

  Kuulosuojain kypärä visiirillä riitti nytkin, no muutaman huvitus sauna puun pätkintään. Mahtavat metsäyhtiöt kuulemma vaativat työläis metsureiltaan visiirin lisäksi ne huurtuvat suojalasit,eli tupla suojauksen noille tappi silmille.

  On onni olla omilla mailla metsätöissään maastopukupäällä, kypäräkin spreiattuna army suojaväriin, kaikin tavoin huomaamaton, joskus se nakunakin saha soi 😉

 • Timppa

  Yhtiö on todella tarkka.  Puunostajilla ei saa olla moottorisahaa mukana autossa.  Kirves sallitaan.

  Niin ovat muutkin suuret yhtiöt.  Edellyttävät esimerksi sen, että portaita laskeuduttaessa tulee pitää kiinni käsijohteesta.

   

  mehtäukko

  Yhtiöillähän osalla on kypäräpakko urakoitsijoilleen.

  suorittava porras suorittava porras

  Joka noudattaa FSC-sertifikaattia , edellyttää suojainten käyttöä kaikilta työntekijöiltä. Voi yksityiseltäkin jäädä vahinkotapauksissa korvaukset saamatta ,jos ei ole käyttänyt asianmukaisia suojaimia…  ai niin ,eihän nämä kovapäät edes vakuuta itseään eli kärsivät vahingot nahoissaan .

  Itämaan ihme

  Näinhän se on, kypärä, josta löytyy silmä- ja kuulosuojaimet.

  Huomiovaatteet sekä suojakärkiset kengät. Nämä on raivaussaha töiden vaatimukset varusteiden osalta omassa sopparissa eräältä isolta firmalta. Ja pitkä lista kaikkea muutakin, moottorisahan käyttö on lähes tulkoon mahdotonta nykyisten sääntöjen mukaan.

  Joku vuosi sitten väläyttelivät viiltosuojahousuja pakollisiksi raivuuhommiin, onneksi järki voitti.

  jees h-valta

  Moottorisahallahan noita kemeran hehtaareita on nyt tullut tehtyä. Tänään viimeksi ja piristävä vesisade seurana. Yhtään viiltosuojahousua en ole raivauksilla pitänyt ennenkään vaan olen vain sahannut puita, en muita. Kypärä ja turvakengät kyllä on jo nilkkojen nyrjäytysvaaran vuoksikin. Aika irtokivistä maastoa nyt. Viime syksynä varmaan ennakkoraivauksia ja kemeraa noin 6,5 ha:ia, kaikki moottorisahalla. Neljä-viisi tankillista per käynti riittää jo tällä iällä että pysyy turvallinen työskentely. Väsynä en tee.

  Visakallo Visakallo

  Eikö sinulla Jesse yhtään käy selkään se moottorisahalla raivaaminen? Toki, jos on oikein pitkät kädet ja lyhyet jalat, niin silloinhan se homma hoituu melko juohevasti.

  oksapuu

  Tuosta kypärästähän täällä on jo aiemmin väännetty…

  Jätkähän sitä ei raivuulla kaivannut, taitaa kumminkin olla jo eläkkeellä…

  Itämaan ihme

  Kyllähän nykypäivän stilhin ja huskun kalleimmat kypärät on jo sitä luokkaa, että niitä käyttää mielellään. Ei sitä enää lippalakki pääsää tule tehtyäkkään töitä.

  Metät kunnossa!

  Sahalla tai raivurilla työskennellessä käytän aina suojalaseja + kypärää silmikolla ja kuulosuojaimilla. Aina turvajalkineet ja sahalla aina myös sahahousut ja käsineet.

  Jokainen saa toki touhuta tavallaan….

  jees h-valta

  Visa, ihan normaali ruoto minulla kait on. Mutta kun ei koskaan ole selän kanssa ollut ongelmia, eli ei ikinä kipeä, niin miksi en sitä käyttäisi? On vain joskus tullut tehtyä fyysistä työtä ja selkääkin on silloin käytetty. oikein kuitenkin, rikkomatta sitä. Sehän kestää ihmisen iän kun sitä oikein käyttää. Ja varmemmin juuri siten että sitä käyttää! Nyt on kyllä niin haastava ympäristökin jyrkkine mäkisyrjineen ja irtonaisine kivineen että voisi olla haastetta raivurin kaas hollata itteään. Ja sangen pahasti vielä puuta liikaa. Yli parituhatta lähtee hehtaarilta ja joukossa todella krouveja tervaleppiäkin.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 16)