Keskustelut Puukauppa UPM-hyväntekijä

Esillä 7 vastausta, 1 - 7 (kaikkiaan 7)
 • UPM-hyväntekijä

  Nyt lähtee puut halvalla Umpin laaneille, kun puukaupparahat (80%) saa viiden päivän sisällä tililleen, kun nimi on paperissa.

  Voi vain arvailla millaista korkoa myyjä maksaa Umpille saamaastaan puukaupparahasta.

  Korko tulee siis halvalla ostetusta puusta. Näinä tiukkoina aikoina rahaa tarjoavat ovat vahvoilla, kun Umppi nyt.

  Arvelen näin: UPM maksaa korkoa OP:lle rahoitusosuudesta yhden prosentin (1.00%).

  Puunsa myynyt maksaa korkoa UPM:lle arvioni mukaan 20%. Tämä tapahtuu siis puukaupanhinnoittelun muodossa. Alle 20%:n koron pörssiyhtiö ei tälläisiin suhmurointeihin lähde.

  Ottaisin mielummin lainan pankista korolla 3% ja rahat olisivat tilillä ylihuomenna!

  Voi aikoja – voi keinoja!

  Sitten se myyntipuhe: mietipä nyt. hakkuu saattaa tulla ajankohtaiseksi vasta kahden tai kolemen vuoden kuluttua ja rahat ”seisovat” metsässä, vaikka niille olisi nyt tarvetta. Ei tarvitse sitä enää murehtia, sillä uudella UPM-diililä rahat ovat nopeasti tilillä.
  (siis 80 %:a arviosta)

  Meinaatko osallistua nähin karkeloihin??

 • Petkeles Petkeles

  Kääpköhän jossaen tappauksessa kertymäarviossa sama kun nuapurille entisaekaan että tulkii vahingossa 120% ennakko…

  Metsäkupsa Metsäkupsa

  Ei osallistuta.Puuni olen myynyt kilpailevalle yhtiölle ja hakkuu tapahtunut alle 2 kk kolmessa kuluvana vuotena tekemässäni kaupassa.

  jees h-valta

  Kova oli yritys taas provosoida mutta taisi jäädä suutariksi.
  On mielestäni hyvä että on vaihtoehtoisia tapoja ja onhan tuo ollutkin aika käsittämättömän pitkä tuo kuukauden maksuaika. Varmasti siitä selviäisi ilman välirahoittajaakin nopeammin. Ja hakkuun viivästymisen voisi kait torperoida ihan välitilejä ennakkona maksamallakin. Olen jo monta vuotta sitten ehdottanut jossain reissussa silloisen Metsäliiton Rauman piiripäällikölle että alkaa maksaa kuukausittain ja loppuvuodesta tasitaan että kumpi saa maksaa hyviä ja kumpaan suuntaan. Eli jatkuva tilitys ja kerran vuodessa tsekataan missä mennään. Mutta ei taipunut heidän byrokratiansa eikä silloin ehkä asenteensakaan. Nyt jo voisi ottaa pian vaikka tuultakin.

  Puuki

  Saattaahan tuo malli joillekin sopia hyvinkin.
  Mutta koska nykyisin puunosto on ”jaettu” eri ostajille alueiden mukaan, en myy UPM:lle etumaksulla enkä sitä ilman.

  Hyväkokoisestakin koivukuidusta saa peräti 9 € motilta, joten
  puukaupat saa jäädä hamaan tulevaisuuteen. Linnunpesäpuita niistä joita ei tarvitse polttopuuksi voi hyvin sahailla.

  pikkutukki

  UPM pudonnut pohjasakkaan ostajana Kainuussa . Muuten tarpeeton , mutta tekee tilaa toimimalla etelämpänä .

  Potifar

  Onpahan taas käsittämätön selostus tällä herralla ”jees h-valta” Esim. ”hakkuun viivästymisen voisi torpedoida” ja sitten ihan jotain tosi syvältä. Sitten jotain muuta välirahoista jne…

  Hoitele sinä näitä maksuasioita sen piiripäällikkösi kanssa ja tasailkaa tilejä kuten haluatte.
  ——————————
  Tosiasia on se, että ihmiset ovat tosi ahtaalla ennenkaikea tulevien taloyhtiöremonttien ja muiden laskujen kanssa. On paljon isäntiä, jotka eivät ole koskan myyneet puuta tai ainakin hyvin harvoin.

  Tässä joukossa on tosi paljon maaseudulta aikoinaan kaupunkeihin muuttaneita ja nimenomaan lähiöihin, joiden talot on rakennettu 60-70-luvulla ja nyt on isojen remonttilaskujen aika. Moni mummo ja pappa lähtee asunostaan, koska remonttia ei yksinkertaisesti pysty maksamaan. Mutta monella on myös se 25-30 hehtaaria ”siellä jossain”, josta nyt on rahaa hieman irroitettavissa.

  Näille ihmisille välitilit yms. jutut ovat täysin vieraita. Tähän ”rahat heti”-käteen on monen mielestä ”hyvä” nyt tarttua.

  Kyllä UPM käyttää tilannetta hyväkseen hyvin markkinahakuisesti eli vaikean taloustilanteen siivittämänä.

  Mutta näinhän markkinataloustoimii.

  ps. veikkaanpa, että kahden vuoden sisällä alkaa taistelu puusta ja ostomiehetkin aktivoituvat!

  Tästä voisi joku avata keskusteluketjun jollain rajulla väitteellä – mitä Jees ehdottaisi?

  jees h-valta

  Jos kaikki Potifarilla perustuu arvailuun esim. korko ollaan aika turhan provon virittelyssä. Tänäpäivänä korko ei ole missään mikään tekijä ja siksi oletan ettei tuo rahoitussopimus aiheuta merkittävää metsätilin huononemista. Ja eiköhän kaikki tuon kulupuolen saa tietenkin verovähennyksiin. Jos todella tarvitsee rahan heti suositan lämpimästi kyseistä menettelytapaa. Rahan liike meitä auttaa aina koska esim. Potifarin mainitsema huoneistosaneeraus on myös asukkaan hyväksi pidemmän päälle. Asumisviihtyvyys ja huoneiston arvon säilyminen esim. On jo tapauksia joissa ei ole saatu edes rahoitusta ja taloyhtiö on joutunut alkamaan hitaan mutta varman talon alasajon ja loppupeleissä purkutuomion. Siinä ainakin se vähäkin maallinen omaisuus tuhoutuu.

Esillä 7 vastausta, 1 - 7 (kaikkiaan 7)