Keskustelut Tekniikka UPM:n koneellinen varhaisperkaus

Esillä 5 vastausta, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
 • UPM:n koneellinen varhaisperkaus

  http://www.metsalehti.fi/Metsalehti/Metsauutiset/2013/5/Kitkeva-perkaaja-vahentaa-vesomista/

  Mitä mieltä olette tämmöisestä? Minusta äkkiä katsottuna vaikuttaa että siinä tehdään samalla lehtipuun siemenille lisää tarttumapintaa. Eli havupuutaimikko saisi olla jo aika reilun kokoista ja tiheää eikä ehkä silti saa tarpeeksi etumatkaa, ainakaan niin paljon että toista taimikonhoitoa ei vaadittaisi ennen ensiharvennusta kuten videolla kerrotaan.

 • Metsuri motokuski

  Yhden tullaisen kitkijän näin Pentin Pajalla käydessäni Joensuussa. Tuo kitkijä toimii niin että lähes parin neliön kokoinen laite lasketaan taimen päälle ja laitteen keskellä on reikä johonka taimi jää. Poistetttavat risut tempaistaan irti siten että laitteessa olevat telarivistöt painuvat kiinni ja telojen väliin jäävät risut kiskaistaan irti. Maa tosiaankin muokkautuu uudestaan kun risut tempaistaan juurineen. Minusta siihen tulee kyllä erinomainen kasvualusta uusille vesoille. Toinen huomiota herättävä ongelma oli ainakin tuossa laitteessa että se ei poistanut taimien vieressä kasvavia vesoja ja mikäli ne haluttiin poistaa olis ne pitänyt raivaussahalla kuitenkin katkoa. Nuohan vaikutta todella paljon istutetun taimen kasvuun.

  Ehkä tämä testattu keksintö on tuosta nähdystä versiosta parantunut ja nuo epäkohdat on huomioitu. Mutta tuo laite jonka näin ei oikein vakuuttanut. Mutta kaiketi se sittenkin on hyvä kapistus kun noinkin on kehuttu.

  Metsuri motokuski

  Nyt tuli vasta tuo video nähtyä kun luin uutisen. Sama värkki tuo onkin. Mutta olihan helppo taimikko raivata ei ollut yhtään risua kuusen tamissa kiinni. Ihan kun olis käsin raivattu pari – kolme vuotta aiemmin.

  Nimetön

  Lasse kyllä vielä epäilee laiteen läpilyönti.
  Sähköyhtiöt kun pyytää urakkatarjouksia näistä isompien sähkölinjojen vesakonraivauksista niin monesti vaan raivaussahaporukan tarjous on edullisin. Vaikka joku kaivinkoneessa oleva murskain näyttää käytännössä hyvinki tehokkaalta, luulis raivausahalle pärjäävän kustannustehokkuudessa.

  jees h-valta

  Myrkytys ei ole mikään vaihtoehto. Se on turhaa luonnon saastuttamista ja isot yhtiöt ovatkin aivan oikealla linjalla kun eivät syyllisty moiseen tyhmyyteen. Mekaaninen riittää ja aivan sama tehdäänkö se käsin vai koneella. Molemmat aivan kelpo touhua paitsi että siinäkin pitäisi olla tolkku mukana että luonto säilyisi moni-ilmeisenä eikä minään ykstotisena puupeltona.

  metsänvartija

  Mitähän kuuluu taimistoille jotka hoidettiin vesakontuholla 1970-luvulla?

  Jäljelle jääneet istutetut männyt ovat kasvaneet sitten järeiksi räkämännyiksi.

  Näköjään metsäala koneellistuu kokonaan. Istutukset, raivuut ja harvennukset tehdään koneilla.

  Lahon määrä kasvaa huippulukemiin.

  Luonnonhoitometsät tuottavat sitten ”hyvää” puuta.

Esillä 5 vastausta, 1 - 5 (kaikkiaan 5)