Keskustelut Metsänomistus Uudistettu punamulta!

Tämä aihe sisältää 36 vastausta, 18 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Tolopainen 3 kuukautta, 1 viikko sitten.

Esillä 6 vastausta, 31 - 36 (kaikkiaan 36)
 • Uudistettu punamulta!

  Merkitty: 

  Taisi olla metsänomistajien kannalta paras mahdollinen hallituspohja.

  Joku sanoo ettei häviäjien pidä olla hallituksessa. Nyt oli kuitenkin niin että Keskusta hävisi jouduttuaan toteuttamaan liian kokooomuslaista hallituspolitiikkaa, omat rankaisivat. Nyt kokoomus onneksi jäi oppositioon tiukan talouslinjansa kanssa.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

 • Tolopainen

  Sehän ei vielä kerro mitään, mihin nuo rahat menevät tai kelle päätyvät.

  harrastelija harrastelija

  Niinpä, reva lietsoo yhteuskuntavihaa määrättyä kohderyhmää vastaan. Sadoista euroista pidetään kohua, facebook-jutuista ja logeista annetaan sakko- jopa vankilatuomioita. Reva pisti reilun miljardin nokkiin ja määrättyihin myötäeläjiin se menee kuin häkä! Reva unohti mainita, että suuri osa menee maataloustueistakin byrokratialle, keulilla Metsäkeskus ja Luke.

  reservuaari-indeksi

  Arvoisa Tikkula,

  ”kumpaa uskomme Kallea , revaa vai kauppalehteä?”

  Nuo termit pitäisi olla tietenkin selvät kaikille, että puhutaan samasta asiasta. Joku kehveli ryhtyi käyttämään termiä maaseudun tuet. Linkittämäsi 2 miljardia on todellakin maataloustuet. Mutta nyt oli käsittääkseni kyse maaseudun tuista. Mukaan täytyisi laskea siis valtionosuuden tasaukset ym. verohuojennukset. Voi olla että 3 miljardia ei riitäkään.

  Sinänsä olen sitä mieltä että jos haluaa, saa asua saaristossa tai vaikka Posiolla. Sitä en aina oikein jaksa ymmärtää miksi se sitten täytyy tehdä käsi syvällä toisten taskuissa.

  Tai edelleen, jos muuttaa Valtimon kirkonkylältä 80 km metsäänpäin, niin onko ihan oikeasti taattava samat palvelut. Olisiko muuttajalla itselläänkin oltava joku vastuu liikkumisesta tai edes hatara käsitys siitä että se uimahalli ei ole nyt sitten ihan lähellä.

  Tolopainen

  Maaseudulla joutuu nykyisin maksamaan veroa enemmän kuin kaupungeissa keskimäärin. Mistä  siellä maksetaan, kun mitään yhteiskunnan palveluja ei ole. Viimeinen neuvolakin on suljettu jo vuosikymmeniä sitten ja terveyskeskuksen vuodeosastot viimevuosina. Saattaa pankin konttori olla keskustassa ja postitoimisto myös. Talojen verotusarvot ylittävät moninkertaisesti käyvät arvot, jos sellaisista enää voi edes puhua, kun kiinteistöjä ei saa enää edes myytyä. Kiinteistövero syrjäseudulla alkaa olla jo paremman puoleinen vitsi, halvemmaksi tulisi jyrätä kaivinkoneella autiotalot matalaksi, siinä menee parituntia kun pistetetään talo tasaseksi. Loppuu turha kiinteistöveron maksu.

  Visakallo Visakallo

  reva: ”Sinänsä olen sitä mieltä että jos haluaa, saa asua saaristossa tai vaikka Posiolla. Sitä en aina oikein jaksa ymmärtää miksi se sitten täytyy tehdä käsi syvällä toisten taskuissa.”

  Samoin voimme kysyä, miksi kaupungissa asumisessa pitää olla käsi vähintään yhtä syvällä toisten taskussa. Miksi kaupungissa asumisesta pitää maksaa asumistukea, ylläpitää joukkoliikennettä, josta käyttäjät maksavat vain pienen murto-osan, sekä rahoittaa tähtitieteellisen kalliit liikennehankkeet tiheän asutuksen sekaan.

  Tolopainen

  Myös kaupunkilaisten lasten päivähoidossa on käsi toisten taskussa, itse maksavat kuluista 15% ja yksinhuoltajat ja pienituloiset ei yhtään mitään. Maatalouden tuet menevät kaupunkien elinkeinojen tulemiseen ostopanoksina, ei niitä rahoja maahan kaiveta.

Esillä 6 vastausta, 31 - 36 (kaikkiaan 36)