Keskustelut Metsänhoito Uusi metsälakiko se nyt sitten lisää hoitorästejä?

Esillä 5 vastausta, 21 - 25 (kaikkiaan 25)
  • Uusi metsälakiko se nyt sitten lisää hoitorästejä?

    Olen vahvasti sitä mieltä ettei näin ole vaan nyt vain pitäisi saada uudenlainen ajatus sisään metsänomistajalle. Nythän sen vanhan ajattelun pohjalta ymmärtää kun meinataan ettei kannata kun ei itse enää hyödy uudistustouhuista mitään. Mutta jos saataisiin järkeen että kuitutilillä nyplää vielä tulevasta puustostakin asiallisen tilin niin johan alkaisi jälleen uudistus maittaa. Metsäteollisuuden ajatus pitäisi kirkastaa alimpaan suoritusportaaseen….vai mitä?

  • Ammatti Raivooja Ammatti Raivooja

    Uudistus vakiintunut taimikko -laki on vitsi siinä missä kypäräpakko pyöräilijöillä. Taimikonhoito työlajina on pikkuhiljaa jäämässä historiaan. Jeessin kanssa samaa mieltä siitä, että tulevaisuuden metsäomistajan tilipussi koostuu suuremmalta osin energia- ja kuitupuun myynnistä. Tukkipuuhun tähtäävä kasvatus ikävä kyllä muuttuu pienten porukoiden näpertelyksi. Uudella sukupolvella ei ole enää ymmärrystä metsän kasvatuksesta ja mitään kun ei ole pakko tehdä niin metsästä otetaan vain rahaa, eihän sinne penniäkään uhrata. Tällä hetkellä hakataan niitä metsiä, jotka 100 000 talvista kausityöntekijää ovat hoitaneet. Ennakkoraivaus on se mitä tulevaisuudessa tarviaa enää tehdä. Mutta en valita, tänäänkin oli leppoisa päivä keskikokoisessa metsässä ennakkoraivaamassa missä ei koskaan oltu tehty mitään. Ei aurinko paljoa paista, just ja just hiki tulee. Tukki on sellane sivutuote mitä saattaa sivussa vähän tulla.

    metsänvartija

    Hirvittävää tekstiä mutta realiteettia Suomessa.

    Kaikki tutkimustyö, koulutus menee hukkaan.

    2-vuotinen metsäkoulu jossa oppii köytännön työn eli raivuun ja metsänhoitoa. Siinä hyvä paketti monelle ihmiselle.

    Metsätilalle merkittäisiin pyykit, avattaisiin rajat ja raivattaisiin pusikot kuntoon (tai koko tila). Pystykarsintaa ja lannoistusta päälle.

    Jonkinlainen peruspalkka ja päivärahat saisi verottomana.

    Siitä 15 € superrahastoon per pv.

    Tämä yhteiskunta on saamaton yhteiskunta.

    Onneksi MV voi harjoittaa juuri noita asioita + toimistotyöt päälle.

    Ei ole hinkua metropoleihin. MV oli Euroopassa 1 vuoden ja näki ne nimenomaan turhuuden markkinat.

    Salolla viihtyy sissiteltassa ja erittäin hyvin. Ahvenlammilta ahveroiset ja muovisankosta uudet perunat.

    William Munny William Munny

    Minkälainen otus on ahveroinen.
    Muovisankko lienee hyvä paikka kasvattaa pottuja.Kulkee kätevästi mukana.
    Tosin ei sillä kovin isoa perhettä ruoki.

    Ammatti Raivooja Ammatti Raivooja

    Lainaus Juurikkalan kirjasta:”vapaassa markkinatalloudessa puun myyjillä tulee olla täysi oikeus olla myymättä puitaan, vaikka muutama teollisuuslaitos menisikin kiinni raaka-aineen puutteen takia kiinni.” Todellako? TODELLAKO?

    Puunmyyjillä pitää olla täysi pakko tuottaa (laatu)puuta niin paljon kuin teollisuus tarvitsee. Konkurssin partaalla keikkuvassa maassa ei ole yksinkertaisesti varaa vapaaseen markkinatalouteen. Puunhintaa hilaamalla ylöspäin tekemällä siitä niukkuusartikkelin on todella kapeakatseista. Kyllä muiden alojen palkankorotuksia kritisoidaan mutta metsien pakkohoitoa vastustetaan ja syyllistytään itse ahneuteen kun ei sallita tarjonnan lisäystä.

    Rane

    Ammattiraivooja on jälleen pihalla kuin lumiukko.Puun hinta joustaa markkinoiden mukaan myös alaspäin.Teollisuus avittaa kehitystä kartelleilla ja tuonnilla.Se että maa on konkurssikypsässä tilassa johtuu siitä että palkat vain nousee ja nousee eikä tilannetta voi enää korjata devalvaatioilla.Ja kun noilla palkoilla sitten ahneuksissaan ostetaan ulkomaisia tuotteita( jotka ovat siis halvempia koska palkkakulut ovat pienemmät)niin kotimarkkinat ei vedä ja vientihän ei vedä euron kurssin ja em.palkkatason takia.
    Onneksi puun hinta ja saatavuus on niin kilpailukykyistä että joitakin metsäteollisuusinvestointeja on saatu jalalle.

Esillä 5 vastausta, 21 - 25 (kaikkiaan 25)