Keskustelut Luonto Uusiutuva tuotanto

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 32)
 • Uusiutuva tuotanto

  Tuli vuokratarjous pyyntö nimmaria vailla. Sattuu kun nytki olemaan lähes puutonta Lapin erämaa tyyppistä kivi kari nevaa yli kuusi hehtaaria,niin 40 000  donaa vuodessa vähintäänkin +bonukset tuulivoimaloista, samalla tietenkin tulee hyvä ja kantava tiestö alueelle, kuten sähkö maakaapeloinin.

  Siis vihdoinkin tuo läpeensä paska ja mitään tuottamaton iki Riista suo vemputtelemaan kolmin siivin yötä päivää rahaa omistajilleen ⛽⚡😁

 • Nostokoukku

  Vety reagoi ilmakehän alaosissa molekyylin kanssa joka hajottaa ilmakehän metaania. Tämä molekyyli on hydroksyyliradikaali joka tunnetaan ”ilmakehän pesuaineena”. Lisääntyneen vetytalouden myötä tästä molekyylistä tulee pulaa jolloin ilmakehän metaani jää hajoamatta. Vedyn käyttö polttoaineena aiheuttaa samat ongelmat kuin perinteiset fossiiliset polttoaineet.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  No jopas. Vedyn karkaaminen ilmakehään pitää siis minimoida tuotannossa ja käytössä. Varmin tapa varmaan olisi se että tuotettu vety muunnetaan tai käytetään heti saman tien.

  https://www.findance.com/uutiset/63673/suomen-vetytaloussuunnitelmat-vaarassa-vetykaasu-voi-aiheuttaa-metaanin-maaran-kasvua-ilmakehassa

  Nostokoukku

  Miten varmistetaan, että vety palaa 100 prosenttisesti? Vety on hankalan aineen maineessa varastoitaessa ja kuljetettaessa. Haurastuttaa metalleja ja on etevä karkaamaan sekä herkkä syttymään. Eikös näitä kokeilussa olleita prototyyppejä ole jo räjähdellyt?

  Per SS kotti

  50/50% Lahjoitapa sinä ite tuulivoima vemputin vehjes tuloista rajamaa naapureilles, sama tietty sun puilles, arvaappa ite si

  Kurki

  Miten varmistetaan, että vety palaa 100 prosenttisesti?

  Pelkkä vety taitaa olla hankala polttoaine muutenkin, mutta vety-yhdisteet kuten metanoli hajoaa poltettaessa hiilidioksidiksi ja vedeksi.

  Vetyä valmistetaan maakaasusta ammoniakin tuotantoon, jota käytetään typpilannoitteiden valmistukseen.

  Vetyä käytetään öljynjalostuksessa myös bensiinin ja dieselin tuotannosssa. Paljonkohan Nesteen Porvoon jalostamo sitä päästää?

  Varmasti jo nyt ilmakehään pääsee merkittäviä määriä vetyä näissä käytöissä.

  https://www.helen.fi/ajankohtaista/arjessa/ilmi%C3%B6t/vety

  Tolopainen

  Vety on öljynjalostamolle niin arvokas aine, että sitä ei ilmaan päästellä. Vetyä käytetään suljetuissa rektoreissa, joista ylipaineventtiilit päästävät kaasut soihtujärjestelmään ja ne poltetaan.

  Per SS kotti

  Mitenkähän menisi perintö verotus, jos nyt vaikkapa Per Perikuntalainen vuokraisi tuulivoimalaitos tontin, ensin 50% antaisi vasteetta naapurille ja sitten se toinen puolikas jakautuisi Perikuntalais osallisille.

  Tyhjän saa pyytämättäkin.

  Kurki

  Vety on öljynjalostamolle niin arvokas aine, että sitä ei ilmaan päästellä.

  Sitä minäkin vähän arvelen, että sisätiloissa vetyä ei sovi ilmaan päästellä räjähdysvaaran takia ja eiköhän se koske näitäkin e-pottoaineiden valmistamistuslaitoksia.

  Eli turhaa pelottelua.

  Per SS kotti

  Saksa on vihreineen arvoineen sulkemassa viimeisetkin ydinvoimalansa. Itämeren uppo sähkö johto kuumina, kun täältä ego win power virtaa sinne syötetään, jotta ropotit Hampurin jaksavat yhä lisää tuottaa hiilien tuhoajia.

  Alaneva

  Onko heittää haarukkaa millaista vuosivuokraa saa käytännössä per hehtaari tuulipuiston reuna-alueilla? Soppareissa kun tuntuu olevan joku % tai promilleosuus tuotannon arvosta joka vielä vähenee etäisyyden kasvaessa myllyyn.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 32)