Keskustelut Metsänhoito V-mäinen metsänomistaja

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 38)
 • V-mäinen metsänomistaja

  Kohta on tullut tehtyä 30 hehtaaria raivauksia eräälle v-mäiselle äijälle.Palstat ovat suurimmalta osalta järkyttävää ryteikköä.Pahimmissa paikoissa ei meinaa sopia sahan kanssa sekaan,kuusien ympärillä saattaa olla 20 koivun räippää ja pihlajapuskia.Äijä käy välillä katsomassa työnjälkiä ja aina känisee jostain.Siinä sitten yrität selittää rauhallisesti miten haastavia palstoja nää on tehdä.Keväällä sanoi että pihlajapuskia voi jättää jos ne eivät haittaa kuusien ja koivujen kasvua.Viimeviikolla rupesi känisemään että pihlajapuskat pitäisi raivata pois.No,onneksi ei ole enää kuin hehtaari jäljellä.

  Eipä ole ennen tullut vastaan tuollaista metsänomistajaa.

  Onks muilla vastaavia tapauksia tullut vastaan?

 • mehtäukko

  Onhan siellä matkan varrella ollut vaikka minkälaista ukkoa ja akkaa…

  N. 30 vuotta sitten ajoin sen aikuisella metsäkoneella (Coynty) hankintasavottaa. Isäntä teki uria jyrkähköön vilttoon ja poikansa kasasi kuitukasat puulajit sekaisin uralle!!

  Urathan leveni ja puusto lakoontui, lunta kun oli lisäksi paljon.Pinon teko lajipuhtaasti oli mahdottomuus.

  Kun kysymys tuli sitten vikaan menneestä ajosta ja kuskista, kyyyllä siinä pinna paloi ja joku kuuli ansionsa mukaan.

  Jälkeenpäin kyllä voivotteli ”olosuhteita”…

  Tolopainen

  Se parasta kun raivaa itse niin saa sellaista jälkeä kuin on tarkoituskin ja poistuu juuri oikeat puut kun on aikaa fundeerata. Se tuo raivaus ei ainakaan minulta onnistu yhdellä kertaa yhdestä suunnasta, van pitää tarkastella monesta suunnasta latvuksia ja oksistoa. Ammattimiehet on tietenkin eri asia.

  Metsuri motokuski

  Kyllä noita on ollut. Ei niinkään raivuuhommissa mutta hakkuulla joitakin on ollut. Viime talvena oltiin eräälläkin työmaalla kolmas moto joka oli siellä töissä käynyt. Me onneksi teimme sellaisen jäljen että se kai isäntää mielytti, kun lähtöjä emme saaneet. Ainostaan yhdestä asiasta se moitti kun emme tehneet ajouraa 20 kw linjaa pitkin, vaan linjan reunaan. Silloin piti vähän kertoa työsuojelumääräyksistä.

  harrastelija harrastelija

  Tämän päivän motokuskit ovat varmaankin varsin joustavia. Panimme keväällä paperille muutaman ha:n aukon. Kohde on lähellä, mutta ei ole tullut siellä juuri äsken käytyä, eikä ostomieskään käynyt.

  Motomies kävi tutkimassa, että olisiko kuusta niin paljon, että tekis erikseen – ja myöhemmin männyt? Yhdessä sitä mietittiin, mutta alue on niin sekapuustoinen, että sovittiin hakkaaminen kerralla.

  Siinä kumminkin huomasin, että tureikkoa oli varsinkin kuvion reunamilla tosi paljon. Kuusen tainta ja ojien varrella isoja pajukkoja. En voinut jättää aluetta siihen kuntoon vaan olen nyt 3 tankillista polttanut raivaussahalla ja vielä ainakin tankillinen, niin se auttaa puiden juurelle pääsemistä.

  V-mäisenä olisi voinut alueen jättää ennakkoraivaamatta!

  harrastelija harrastelija

  Kuinka WM antoi noin v-mäisen äijän v*****illa 🙂 Ei varmaankaan ollut katsonut ”Armotonta” ? Missä päin WM raivailee?

  arto

  Eipä ole maanomistajilla ollut valittamista raivausjäljestä ovat tykänneet kovasti ja arvostaneet metsuria, Parhaat tuoneet jätskiä metsään helteillä tänä kesänä 2 kertaa Onhan se peiliin katsomisen paikka jos isännät valittaa. Saattaa työmaat loppua (paha kello kauas kuuluu,,,jne) vanha sanota pitää paikka metsäasioissa.

  Jätkä

  Joskus on alkusäpsähdyksen saatuaan isäntä moittinut harvaksi. Kun sitten muistellaan, paljonko pitikään jättää, ja mitataan koeala, niin rohkeimmat epäilevät koealan sädettä liian pitkäksi. Muutaman päivän kuluttua sokki on mennyt ohi ja ovat tyytyväisiä. Viiden vuoden kuluttua jo sanovat, että se alkaa näyttää tiheältä.

  Paras isäntä on tullut kahvien ja torttujen kanssa metsään monena päivänä, eikä ainakaan julkisesti ole kierrellyt alueella.

  Rane2

  No ei veemäisiä ole oikeastaan mutta muutama vuosi sitten lupasin ajaa metsänänomistajan itse nuoresta metsästä tekemät polttopuut.Ongelma oli se että ajourien leveys oli keskimäärin 2 metriä mutta traktorin leveys noin 2,5 metriä.Isäntä oli itse moottorisahan kanssa mukana mutta se savotta vähän venyi.

  William Munny William Munny

  Artokin voi tulla katsomaan työjälkeä,ennenkuin rupeaa syyttelemään.

  Palstoilla on poikkeuksellisen paljon lumituhoja.Kerran jo sanoin että voidaan kutsua ulkopuolinen arvioija paikalle.

  Ja kuten sanoin,eipä ole ennen tälläistä kohdalle sattunut.

  Rane2

  Viljamin on muistettava että hän on itse yrittäjänä vastuussa asiakassuhteistaan.Jos Arto osaa hoitaa ne hyvin niin se on pelkästää opiksi otettava asia.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 38)