Keskustelut Tekniikka Vaaralliset kaatosahaukset.

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 64)
  • Vaaralliset kaatosahaukset.

    Olen pitemmän aikaa tutkistellut tukkirunkojen kantoja ja havainnut, että eräissä tapauksissa terälevyä¨ on tyrkätty kantoon neljältä-viideltä suunnalta ennekuin runko on nurin.

    Mielestäni tämänkaltainen ”yrittäminen” on ns. ”riski” työskentelyä ja kysynkin teiltä siskot ja veljet. Voidaanko me tehdä jotain näin ”paperityönä” tämän epäkohdan parantamiseksi ja saada ko. työvaihetta turvallisemmaksi?

    sa-ta

  • Jätkä

    Täälläpäin kahdeksan kuution Lehtikuusi painaa pyöreästi kymmenen tonnia. Sillä tulee alas linja kuin linja. Sähkäasentajat täällä eivät osallistu puiden kaatoon, vaan avustavat henkilöä, joka sahaa puun tyvestä poikki.

    olen nollut pitämässä neljälle eri sähköyhtiölle yhteensä viisi viikon mittaista koulutustilaisuutta myrskytuhojen raivaamisesta langoilta. Luulenpa, että ne miehet tietävät mitä langoille tapahtuu ja mitä ne kestävät, kuin myös sen, mitä pitää tehdä, kun puu taikka puomi ottaa lankoihin kiinni.

    Tolopainen

    Voihan sitä esitelmiä pitää asioista, joista ei mitään ymmärrä,eri asia on lähteä maastoon töihin. Olen keskustellut noista asioista henkilöiden kanssa, jotka sitä maastotyötä tekevät, eivätkä mitään esitelmiä tarvitse.

    rööri roope

    Jesse järjestän sinulle erikoispuun kaatomahdollisuuden 2:n rakennuksen väliin jossa elävä normaalikokoinen puu n 25m pituus.Rakennusten väli 5m.

    Kaadettava puu kaksihaarainen runttikoivu pituuss 25m.Kaato sen rakennusten välissä olevan puun päälle ettei rakennukset rikkoonnu millään tavoin.

    Apuvälineinä sahan lisäksi rattori ja vinssi onnee tulemas.

    Maksat kaikki vahingot jos niitä tulee ja tuleehan niitä.

    Jätkä

    Tollo. Sinulla onkin sitten vankka kokemus. Pian yhtä rautainen metsuri kuin Jeessi Heh-heh-heh.

    eero heikki eero heikki

    No onse niinni että pakko tehhä konkelo,niin siitä sitten kitkutellaan alas iliman vahinkoja

    Jätkä

    Kun joskus takavuosina pitkiä hoikkia kuusia jouduttiin kaatelemaan metriseen puuterilumeen, niin hyvä apu oli, kun sai puun osumaan toiseen, jolliun sen kaatumisvauhti hidastui, eikä se uponnut ihan pohjiin asti. Lumikastissa sellaiset puut eivät juurikaan jää konkeloon. Seuraavat puut jäivätkin jo korkeammalle.

    jees h-valta

    Eerohan asian ymmärsi, muitten suhteen en olisi varma. Kyllä se vain niin on että käytäntö niitä kikkoja opettaa. Tuossa kylkeä myöten liuùtuksessa on se etu tosiaan että se tulee sieltä hiljaa alas eikä oksatkaan riko. Molemmin puolin oli huopakatot eli vanha aitta ja nk. eko-wc.

    Tolopainen

    Jätkän esitelmän aihe oli ollut, kuinka kaadan kuitupuun turvallisesti sähkölinjan vierestä.

    jees h-valta

    Onhan niitäkin tullut rojauteltua, tukkimäntyjäkin, kun isompaa voimalinjan reunaakin omistan. Jopa alustaakin. Mutta siinähän kaatoja on helppo tehdä kun lankojen ja metsän välissä on hyvää kaatoaukkoa.

    Jätkä

    Tollo. Kerroppa sitten, kuinka kaadat kuitupuun?

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 64)