Keskustelut Metsänhoito Vaikeiden kohteiden istuutaminen

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 15)
 • Vaikeiden kohteiden istuutaminen

  Mikä olisi paras väline istuttaa kivisiä laikuttamattomia maita Heinittyminen ei ongelma.Kokeilin rautakankea,mutta 6-7kilon kankea ei kovin kauan päivässä jaksa heilutella.Riittääkö pelkkä humus syvälle kivien väliin upotetun potin peitteeksi,tiukkaan poljettuna?

 • Gla Gla

  Ai niin. Onko kylvö poissuljettu vaihtoehto, jos heinittyminen ei ole ongelma?

  Gla Gla

  Ei kokemusta, mutta toisaalla oli juttua samasta aiheesta. Silloin laitoin kuvalinkin tällaisesta työkalusta:

  http://suomenmuseotonline.fi
  /fi/kuva/Lusto+-+Suomen+
  Mets%C3%A4museo
  /lres_114674.jpg

  En tiedä, mistä tuollaisen saisi.

  Tässä voisi olla nykyaikainen versio edellisestä:

  http://www.ikh.fi/IKH1401
  _RAUTAKANKI_ALU_
  TERAS_1500MM

  Hinta vaan on kohtuuton. Mielikuvitusta käyttämällä ehkä voisi kehittää jostain putkesta edullisesti työkalun, jolla yhden kuvion ”muokkauksen” saa tehtyä.

  Lisäys: Jäätuura?

  Timppa

  Pottiputkella mahdollisimman syvälle ja vähän kunttaa poljet päälle. Kyllä onnistuu. Me istutetaan 1-vuotisia taimia, joissa suht pienet paakut, joille löytyy paremmin tilaa.

  Ollaan pakosti jouduttu juuri tuollaisissa oloissa istuttamaan kymmeniä tuhansia taimia.

  Riski on kuitenkin tukkimiehentäi. Meidän kokemuksen mukaan riittää yksi välivuosi. Siis, jos hakuu tänä vuonna, istuttaa kannattaa vasta vuonna 2015.

  pitkät neulaset pitkät neulaset

  Traktorin perään seiväskaira – sillä pöristelee ?

  tamperelainen tamperelainen

  Ideoita pukkaa.Timpalta kysyisin,eikö pelkkä kuntta potin päällä aiheuta kuivuutta?Taimikuolemia?Olosuhteet kivien välissä kivennäismaasta poikkeavia?
  Gla:Mäntyä kylvin toissapäivää sateiden alla,mutta ainakin nykyisin paha hirvituhoriski

  Aukusti

  Itselläni ei ole koemusta istuttamisesta noin vaikeaan maastoon.

  Kylvämisestä kuitenkin on kokemuksia kivikoilla. Kulotuksesta karannut tuli poltti kunttakerroksen hyvin tarkoin kivikkoisella ja kallioisella vaaranrinteellä. Silloin työnantaja teetti pajalla pyöröteräksestä ”koukkuraudaksi” kutsutumamme noin puolen metrin pituisen työkalun. Toiseen päähän taivutettiin silmukka kädensijaksi ja toinen koukkupää teroitettiin. Sillä sitten raapittiin kivien rakoihin vähän kivennäismaata ja tuhkaa sekaisin ja ripoteltiin muutama männynsiemen.

  Hyvin siellä on puu kasvanut ja ensiharvennnuskin on jo suoritettu.

  Timppa

  Ihme kyllä, niin ei ole ollut haittaa vaikkei mitään kivennäismaata ol paakun päällä. Tänäkin keväänä 17-18. toukokuuta istutetuissa ja siis pari viikkoa hellettä kärsineissä taimissa on yleensä jo kauniit vuosikasvainten alut.

  Gla Gla

  ”Mäntyä kylvin toissapäivää sateiden alla,mutta ainakin nykyisin paha hirvituhoriski”

  Itse aion laittaa mäntyä riskistä huolimatta 1-2 paikkaan. Karkotteen levityksestä tulee ylimääräistä puuhaa, mutta toivottavasti se tehoaa. Ja toivottavasti alueella hirvikanta saadaan tulevina vuosina alemmas.

  jees h-valta

  Glalla oikea periaate. Ei anneta hirviongelmalle periksi vaan suojataan vain mahdollisimman hyvin taimemme.
  Itse teen koko metsätyöstäni siinä suorastaan leijonanosan. Mutta pienistä takaiskuistakin huolimatta on mukava nukkua yönsä kun on edes yrittänyt. Eikä lannistu harrastemetsästyksen ehdoille.

  Gla Gla

  Raja minulla menee siinä, etten ala koivikoita aitaamaan. Kunpa keksittäsiiin sopiva karkote tuohon käyttöön, kun hirvikannan alentaminen ei näytä todennäköiseltä. Vielä myyrille sama keksintö, niin riskit uudistamisessa alkaisivat olla jo aika hyvin hallinnassa. Hirvikarkotteen mainittin toimivan metsämyyriin, mutta tiedä sitten, miten käytännössä toimii.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 15)