Keskustelut Metsänomistus Vain metsänomistaja ymmärtää

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 21)
 • Vain metsänomistaja ymmärtää

  Monesti lukee teesejä siitä, että vain metsänomistaja voi ymmärtää a) sopivan suojelutason b) miten paljon metsäluonnon eteen on tehty c) mikä on sopivin metsien käytön säätelyn taso d) metsissä tapahtuneet muutokset (ei tutkimus)

  Viimeksi Puuntuottaja itki Metsälehden kolumnissa, miten hänen rakkautta metsäänsä ei ymmärretä ”rysselissä” tai ”cityvihreiden keskuudessa”.

  Metsänomistamisen kautta saavutettu syvempi tietous on hyvin mielenkiintoinen asia.

 • Rane

   

  ”Metsänomistamisen kautta saavutettu syvempi tietous on hyvin mielenkiintoinen asia.”

  Tässä olet Petkeleks ihan oikeassa.Kannattaisi sinunkin joskus kokeilla.

  Petkeles

  Kiitos, ensimmäinen kommentti taattua Esson kulmapöydän laatua. Jotkut meistä ovat siitä ihmeellistä laatua, että omistuksia ei koko ajan käytetä keskustelun kärkenä.

  Rane

  ”omistuksia ei koko ajan käytetä keskustelun kärkenä.”

  Sinähän käytät koko ajan toisten omistuksia keskustelun kärkenä???

  Apli

  Ensi keväänä metsänomistajia tullaan ymmärtämään ja se näkyy myös puun hinnoissa, toivottavasti tulee oikein kova ja kylmä ja vähä tuulinen talvi sekä märkä loppukesä…

  Visakallo

  Olisi mielenkiintoista kuulla, mistä Petkeles on onnistunut saavuttaa itselleen aseman Esson kulmapöytäläisten yläpuolella? Onko tämä tunne aidosti molemminpuolinen, vaiko mahdollisesti enemmänkin yksipuolinen? Sekin olisi mielenkiintoista tietää, onko Petkeles koskaan istunut toisten kanssa Esson kulmapöydässä?

  Puuki

  Suht. harva metsää omistamaton vaikuttaa ymmärtävän, että metsäluonnon hoitoon on jo tehty paljon ja koko ajan tehdään lisää.  Mikään ei tunnu riittävältä suojelun määräksi joidenkin mielestä  ,  kun ei ole omaa metsää josta pitää huolehtia myös taloudellisen kannattavuuden osalta.   Suojelukin käsitetään helposti  väärin ; ei ole luonnon suojelua ja monim. varjelemista , jos metsät esim. rauhoitetaan hakkuista kokonaan.   Siinä mennee esim. monta hyvää ja uhanalaista jalopuumetsikköä ja paisterinnettä pilalle , jos ei saisi liikaa varjostavia puita kaataa haitolta pois.   Tai estetään sekapuumetsiköiden suosiminen liiallisella  jk:n lisäämisellä .    Useimmilla mo:lla on paras tietämys juuri siitä omasta metsästä.   Esim. mikään yleisen tason tutkimus ei korvaa   omakohtaista vuosikymmenten aikana saatua kokemusta oman metsän hoidon vaikutuksista .   Tutkimuksella on oma tärkeä paikkansa , jos se on rehellistä,  ja sen tulosten tuonti myös käytäntöön toimii oikeasti eikä vain teoriassa.

  Visakallo

  Yellowstonen kansallispuistoa pidetään jopa suojelualueiden jonkinasteisena pyhättönä. Usein kuitenkin unohtuu, että tämä 100 km x 100 km alue on 3500 ihmisen työpaikka, joiden tehtävänä on ylläpitää kansallispuiston ”luonnontilaisuutta” sellaisena, jotta ihmiset viihtyisivät siellä. Olisi mielenkiintoista kuulla, miten Petkeles suhtautuu tämänkaltaiseen toimintaan?

  Perassic Park

  Petkeleen avaukseen. Kai se on yksilöllistä. Eräson varmaan monelle jatkumo.

  Itse olin nuori mies ostaessani ensimmäisen  metsätilani. Nykyään harmaita haituvia löytyy kuin varikselta.

  Satunnainen kulkuja kävelisi metsässäni jossa tuskin mikään erityinen pistäisi silmään. Olisi business as usual.

  Itselleni erityistä metkitystä tuo aikaperspektiivi, ajan kuluminen.

  Tuollainen taimikko tuolla oli mutta nyt muuttunut kokonaan harvennetuksi metsäksi.Muistanpa kun raivattiin 2000 -luvun alkuvuosina.

  Tulee myös kiintyminen ja aikanaan luopuminen.

  Visakallo

  Perassic Park kirjoitti täyttä asiaa. Minulla on tilanne, että metsieni puusto on saman ikäistä kuin olen itsekin, tai sitä nuorenpaa, eli omat virheet ja onnistumiset ovat nyt helposti nähtävissä. Näinä vuosikymmeninä on tullut nöyremmäksi luontoa kohtaan ja ankarammaksi tyhjänpuhujia kohtaan. On oppinut kuuntelemaan sujuvasti, mutta sanomann takaisin jos siihen on aihetta.

  Tolopainen

  Alkaa tuo Visakallollo vanhenemaan, kun on ruvennut fundeeraamaan kuin Koivisto. Kyllä se puusto on huomattavasti nuorempaa, jos sen olisi itse istuttanut.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 21)